Σάββατο, 30 Μάρτιος 2019 11:30

Α' ΤΟΠΙΚΗ: Ρεκόρ με τον Εθνικό κυνηγά ο αήττητος Α.Ο. Διαβολιτσίου

Γράφτηκε από τον

 

Τον Εθνικό Μελιγαλά θα υποδεχτεί αύριο ο πρωτοπόρος και αήττητος στην Α' τοπική Α.Ο. Διαβολιτσίου και με τρίποντο αφενός θα κάνει ένα ακόμα βήμα για την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου και αφετέρου θα συμπληρώσει ένα γύρο μόνο με νίκες!

Τελευταία φορά που ο ΑΟΔ δεν έφυγε νικητής από τον αγωνιστικό χώρο ήταν στις 25 Νοεμβρίου, όταν αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον αυριανό αντίπαλο του στο Μελιγαλά, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής. Εκτοτε το Διαβολίτσι μετρά μόνο τρίποντα και έχει αποσπαστεί 14 βαθμούς από το δεύτερο Απόλλωνα Καλαμάτας, ο οποίος κόντρα στον Εθνικό είχε φέτος μια ισοπαλία και μια ήττα.

Οι πρωτοπόροι με τη ψυχολογία στα ύψη θα επιδιώξουν να πανηγυρίσουν την 14η συνεχόμενη νίκη (15η μαζί με αυτή στα χαρτιά με το Φαραί) και να διευρύνουν παράλληλα το αήττητο σερί, που είναι πλέον στόχος, με δεδομένο ότι έχει εξασφαλιστεί το πρωτάθλημα. Από την άλλη μεριά ο 5ος της βαθμολογίας Εθνικός με τον αέρα του αουτσάιντερ θα προσπαθήσει να βάλει δύσκολα στο Διαβολίτσι, όπως έκανε και στον πρώτο γύρο.

Ο δεύτερος της βαθμολογίας Απόλλωνας Καλαμάτας θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά την ισοπαλία με τον Τέλλο Αγρα και την ήττα στο Μελιγαλά, έχοντας απέναντι του τον 6ο Πανθουριακό που έχει να ηττηθεί από τις 17 Φενρουαρίου (1-0 από τον Τσικλητήρα).

Η ομάδα της Πύλου ισοβαθμεί στην 3η θέση με την Εράνη και αμφότερες αντιμετωπίζουν αντιπάλους που μάχονται για την παραμονή.

Μανιάτικο ντέρμπι στην... Καλαμάτα

Ο Τσικλητήρας θα παίξει στο γήπεδό του με την Ομόνοια που βρίσκεται στην τελευταία θέση και οι Φιλιατρινοί στη Μεσσήνη, με τον Ολυμπιακό Ανάληψης που είναι ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη. Σε αυτήν βρίσκεται η Α.Ε. Αβίας, η οποία θα αντιμετωπίσει τη Α.Ε. Μάνης στο μανιάτικο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής που θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα στο γήπεδο της Δυτικής Παραλίας.

Αυτό θα είναι όπως όλα δείχνουν το τελευταίο μεταξύ τους ντέρμπι στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, καθώς το γήπεδο του Κάμπου σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμο να τις υποδεχτεί και έτσι η ταλαιπωρία για τις δύο ομάδες θα λάβει τέλος. Η Αβία θέλει όταν επιστρέψει στο σπίτι της να παίζει όμως στην Α' τοπική και γι' αυτό χρειάζεται αύριο το τρίποντο κόντρα στη Μάνη, που έχει 10 βαθμούς περισσότερους και έχει διώξει το άγχος της παραμονής. Θα παίξει όμως για το γόητρο και για να βελτιώσει τη βαθμολογική της θέση.

Ανετη βαθμολογικά είναι και η Σπερχογεία, η οποία θα υποδεχτεί τη Κυπαρισσία που ψάχνει βαθμούς για να μην μπλέξει σε περιπέτειες. Τέλος η Ανδρούσα και ο Τέλλος Αγρας, που συνθέτουν το τελευταίο ζευγάρι αυτή της αγωνιστικής βρίσκονται στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα και δεν έχουν άγχος. Χωρίς κόπο θα πάρει τους 3 βαθμούς με τον Α.Ο. Φαραί ο Ολυμπιακός Καλαμάτας και περιμένει τα υπόλοιπα αποτελέσματα για να δει αν και πόσο θα αυξηθεί η διαφορά των 3 βαθμών από τη ζώνη.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Σπερχογεία – Κυπαρισσία

Γήπεδο Σπερχογείας ‘’Πέτρος Γεωργανάς’’

Η. Νικολόπουλος, Γεωργαντάς, Γαλακούτης

Ολυμπιακός Ανάληψης – Εράνη

Γήπεδο Μεσσήνης

Ψηλοπαναγιώτης, Ρηγόπουλος, Βανικιώτης

Απόλλωνας Καλαμάτας – Πανθουριακός

Γήπεδο Ασπρόχωματος

Καυκάς, Τζιαμουράνης, Λιανός

Κυριακή

Τσικλητήρας Πύλου – Ομόνοια

Γήπεδο Πύλου

Ζαρακοβίτης, Τσουκάλη, Κασκάνης

Ανδρούσα – Τέλλος Άγρας

Γήπεδο Ανδρούσας

Κομπιλίρης, Ταβουλαρέας, Αράπης

ΑΕ Μάνης – ΑΕ Αβίας

Γήπεδο Δυτικής Παραλίας

Γιαννόπουλος, Βανικιώτης, Ρουμελιώτης

Διαβολίτσι – Εθνικός Μελιγαλά

Γήπεδο Διαβολιτσίου ‘’Καπετάν Βασίλης’’

Κουτσαναστάσης, Μπαρδής, Σωτηρόπουλος

Ολυμπιακός Καλαμάτας – A.O. Φαραί 3-0 (α.α)

* Όλα τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 4 μ.μ

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 23 αγώνες)

1. Διαβολίτσι 54-9 61

2. Απόλλωνας Καλαμάτας 34-14 47

3. Τσικλητήρας Πύλου 30-13 45

-. Εράνη 34-21 45

5. Εθνικός Μελιγαλά 33-20 39

6. Πανθουριακός 32-27 38

7. Τέλλος Αγρας 26-22 37

8. Ανδρούσα 28-27 32

9. Σπερχογεία 26-34 31

10. Α.Ε. Μάνης 18-25 30

11. Κυπαρισσία 18-35 26

12. Ολυμπιακός Καλαμάτας 21-27 23

13. Ολυμπιακός Ανάληψης 11-37 21

14. Α.Ε Αβίας 18-45 20

15. Ομόνοια 13-39 18

* Ο Α.Ο. Φαραί έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.