Κυριακή, 31 Μάρτιος 2019 11:09

Ντέρμπι τίτλου στον Ασπρόπυργο η “Μαύρη Θύελλα”

Γράφτηκε από τον
Ντέρμπι τίτλου στον Ασπρόπυργο η “Μαύρη Θύελλα”

Η μεγάλη μέρα για την “Μαύρη Θύελλα” έφτασε! Σήμερα Κυριακή στις 4 μ.μ. στο γήπεδο του Ασπρόπυργου θα διεξαχθεί το ντέρμπι κορυφής του 8ου ομίλου της Γ’ εθνικής, το οποίο θα κρίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον τίτλο και την απευθείας άνοδο στην Football League.

Τα πράγματα για την Καλαμάτα είναι απλά: Με νίκη πάει στο +5 και καθαρίζει τον τίτλο αφού θα απομένουν δύο αγωνιστικές. Με ισοπαλία διατηρεί το +2 που έχει σήμερα από τον Ασπρόπυργο και διατηρεί την υπόθεση τίτλος στα χέρια της. Ουσιαστικά δηλαδή η Μεσσηνιακή ομάδα πάει για δύο αποτελέσματα. Ο Ασπρόπυργος θέλει μόνο νίκη για να προσπεράσει στην βαθμολογία και να αποκτήσει αυτός το ξεκάθαρο προβάδισμα τίτλου. Η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη παίρνει απευθείας την άνοδο, ενώ αυτή που θα μείνει δεύτερη θα έχει μια ακόμη ευκαιρία μέσω των μπαράζ, στα οποία θα συμμετέχουν οι 8 ομάδες που θα πάρουν τη δεύτερη θέση στους 8 ομίλους, με τις 4 από αυτές να παίρνουν την άνοδο.

Το σημερινό ματς λοιπόν δικαιολογημένα χαρακτηρίζεται ως το ματς της δεκαετίας για την Καλαμάτα η οποία με νίκη, θα επιστρέψει στην Football League μετά από 9 χρόνια.

Οι δύο μονομάχοι

Οι δύο ομάδες έφτασαν μέχρι εδώ δικαιολογημένα καθώς ήταν οι ομάδες που είχαν την πιο σταθερή πορεία στο πρωτάθλημα. Η Καλαμάτα οδηγεί την κούρσα από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος και κάποια στιγμή είναι πάρει και διαφορά 7 βαθμών από τον σημερινό της αντίπαλο. Πλήρωσε όμως κάποια άσχημα αποτελέσματα και κυρίως τις δύο συνεχόμενες ισοπαλίες με Μανδραϊκό και Καταστάρι, την ώρα που ο Ασπρόπυργος μετρούσε σερί νικών και κατάφερνε να πλησιάσει σε απόσταση βολής.

Η Καλαμάτα έχει 19 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες στο πρωτάθλημα. Εχει την καλύτερη άμυνα με παθητικό πέντε γκολ έχοντας κρατήσει το μηδέν σε 19 από τα 23 παιχνίδια της. Εχει την δεύτερη καλύτερη επίθεση στον όμιλο με 41 γκολ.

Ο Ασπρόπυργος, ενισχύθηκε με κάποιες μεταγραφές τον Ιανουάριο, με κορυφαία αυτή του γνωστού από το πέρασμα του από τον Παναθηναϊκό και άλλες ομάδες της Σούπερ Λίγκα, επιθετικού Αντώνη Πετρόπουλου. Εχει την καλύτερη επίθεση στον όμιλο με 54 γκολ και την δεύτερη καλύτερη άμυνα με παθητικό 10 γκολ. Εχει 18 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες σε 23 παιχνίδια.

Μόνο νίκες στα ντέρμπι

Στο ματς του πρώτου γύρου στο γήπεδο του Μεσσηνιακού η Καλαμάτα ήταν καλύτερη και είχε κερδίσει δίκαια με 1-0 χάρη σε γκολ του Ιβάν Μάρκοβιτς στο 11’. Ετσι αν φέρει ισοπαλία σήμερα, θα έχει το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας, άρα το περιθώριο για μια ισοπαλία στο εκτός έδρας παιχνίδι που θα ακολουθήσει με τον “κακό της δαίμονα”, την Ερμιονίδα. Πέρα από την νίκη με τον Ασπρόπυργο στον α’ γύρο, η Καλαμάτα έχει νίκες και στα άλλα δύο ντέρμπι που έπαιξε, καθώς επικράτησε 2-0 εντός και 1-0 εκτός του Παναργειακού. Ο Ασπρόπυργος, πέρα από την ήττα στην Καλαμάτα, είχε χάσει και στο ντέρμπι στο Αργος (επίσης 1-0), ενώ στην έδρα του είχε κερδίσει τον Παναργειακό με 2-1.

Με τον κόσμο της η Καλαμάτα

Η “Μαύρη Θύελλα” θα δώσει τον σημερινό “τελικό”με τον κόσμο της στο πλευρό της. Από την Καλαμάτα οργανώνεται εκδρομή και είχαν κλείσει θέσεις για τέσσερα πούλμαν (τρία 50άρια και ένα διώροφο 70 θέσεων). Παράλληλα, δύο πούλμαν με φίλους της Καλαμάτας θα ξεκινήσουν από την Αθήνα. Σύνολο έξι πούλμαν (περίπου 320 οπαδοί) συν όσους ταξιδέψουν με τα αυτοκίνητα τους στο γήπεδο του Ασπρόπυργου. Θα υπάρχει ειδικός χώρος στην εξέδρα για τους φίλους της Μεσσηνιακής ομάδας, σε ένα γήπεδο που χωρά 1500-2000 φιλάθλους περίπου.

Οι Μεσσήνιοι φίλοι της Καλαμάτας από την Αττική κάνουν και κάλεσμα με την παρακάτω ανακοίνωση: “Ο Σύνδεσμος Φιλάθλων Καλαμάτας Αθηνών καλεί όλους τους Μεσσήνιους της Αττικής να μεταβούν μαζικά και οργανωμένα στο δημοτικό Στάδιο Ασπρόπυργου την Κυριακη στις 4 η ώρα και όλοι μαζί να τελειώσουμε την δουλειά....Αυτή την Κυριακή η καρδιά όλης της Καλαμάτας χτυπάει στον Ασπρόπυργο, ο παιχνίδι της 15ετιας,το παιχνίδι που γυρνάμε σελίδα ιστορικά και αμετάκλητα προς τις μεγάλες επαγγελματικές κατηγορίες, εκεί όπου ανήκει η Θυελλάρα μας! Με το έτσι με το θέλω και την άνοδο θα πάρουμε σου λέω. Ολοι στον Ασπρόπυργο για να νιώσουν όλοι τον υπέροχο λαό της “Μαύρης Θύελλας”.

Αγωνιστικά προβλήματα

Αγωνιστικά, η εβδομάδα κύλησε με αρκετά προβλήματα για την Μεσσηνιακή ομάδα με τον Γιάννη Χριστόπουλο να προβληματίζεται για την κατάσταση αρκετών βασικών παικτών του. Μίνγκας, Αλιατίδης, Ψάνης, Τάμπας και Μάρκοβιτς έχασαν προπονήσεις και έκαναν ατομικό πρόγραμμα λόγω τραυματισμών τις τελευταίες ημέρες. Ο Γιάννης Χριστόπουλος θα περιμένει λοιπόν μέχρι την τελευταία στιγμή ώστε να δει ποιους θα έχει στην διάθεση του και ανάλογα να καταστρώσει τα πλάνα του και την αρχική 11άδα του κρίσιμου αγώνα.