Δευτέρα, 01 Απρίλιος 2019 17:54

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 0-0: Του... έκοψε τη φορά μετά από ένα γύρο σερί νικών! (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Το... κουμπί του Διαβολιτσίου φαίνεται πως έχει βρει ο Εθνικός Μελιγαλά που έμεινε αήττητος τη φετινή σεζόν από τον επίδοξο πρωταθλητή της Α’ τοπικής...

Η ομάδα του Πάνου Πολίμου απέσπασε λευκή ισοπαλία (0-0) χθες στο γήπεδο “Καπετάν Βασίλης” και διέκοψε το νικηφόρο σερί του ΑΟΔ που... έτρεχε από τον πρώτο γύρο, όταν οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με σκορ

1-1 στο γήπεδο του Μελιγαλά!

Διατήρησε το +14

Φυσικά η χθεσινή ισοπαλία δεν αλλάξει κάτι για τους γηπεδούχους, μόνο την... καθυστέρηση στην μαθηματική κατάκτηση του τίτλου.

Ο ΑΟΔ διατήρησε το +14 από τη δεύτερη θέση και χρειάζεται 4 βαθμούς για να αναδειχθεί πρωταθλητής Μεσσηνίας.

Παράλληλα η ομάδα του Κώστα Παλαμάρα διατήρησε το αήττητο στην Α’ τοπική και σαφώς θα προσπαθήσει να κατακτήσει δίχως ήττα το πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι έκαναν άσχημη εμφάνιση στο πρώτο μέρος και δεν απείλησαν την εστία του Σπάλα, όμως στο δεύτερο έκλεισαν στα καρέ του τον Εθνικό και στάθηκαν άτυχοι μιας και μεταξύ άλλων είχαν ένα χαμένο πέναλτι και τρία δοκάρια!

Ο αγώνας έγινε παρουσία 250 περίπου θεατών, φίλοι και των δύο ομάδων, που παρακολούθησαν ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, ένα γειτονικό ντέρμπι που πολλές φορές έγινε σκληρό, όχι όμως αντιαθλητικό.

Δοκάρι με Τζανετέα

Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι με έξυπνη τακτική έκλειναν όλους τους χώρους και με ασφυκτικό πρέσινγκ ανάγκαζαν σε πολλά λάθη τους νευρικούς παίκτες του Διαβολιτσίου.

Ετσι είναι χαρακτηριστικό πως στα πρώτα 45 λεπτά σημειώθηκε μόνο μια αξιόλογη φάση μπροστά από τις δύο εστίες... Στο 36’ όταν ο Τζανετέας με δυνατό σουτ εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια το πλασέ του Τσουκαλά έδιωξαν οι αμυντικοί.

Στο δεύτερο μέρος ο Ζάκκας πέρασε στο ματς αντί του Τσουκαλά και στη συνέχεια μπήκε και ο Παλιάς αντί του Πιτσιλή, με τον ΑΟΔ να πιέζει ασφυκτικά για ένα γκολ.

Οι παίκτες του Εθνικού οπισθοχώρησαν πολύ και αδυνατούσαν να κρατήσουν μπάλα, όμως είχαν καθαρό μυαλό και γρήγορες αντιδράσεις στις επιθέσεις των γηπεδούχων.

Επιασε πέναλτι ο Σπάλας!

Στο 50’ ο Σταματελόπουλος έκανε τη σέντρα από δεξιά με τους Χαραλαμπόπουλο και Κάνιστρα να μάχονται στην περιοχή και τον κ. Κουτσαναστάση να δίνει πέναλτι για χέρι του αμυντικού του Εθνικού!

Ηταν μια φάση που δεν φάνηκε να υπάρχει παράβαση και σίγουρα (αν υπήρχε χέρι) δεν υπήρχε πρόθεση, ούτε η μπάλα είχε πορεία προς την εστία και φυσιολογικά προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των “κυανόλευκων”...

Ο Τζανετέας ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε με δύναμη την μπάλα στο κέντρο της εστίας, όμως ο Σπάλας πέφτοντας απομάκρυνε με τα πόδια, κρατώντας το μηδέν!

Δύο λεπτά αργότερα ο Πιτσιλής τροφοδότησε τον Κουλόπουλο που πλάσαρε, όμως ο Μπούνας έκανε το τάκλιν και απομάκρυνε σωτήρια.

Στο 56’ είχαν την πρώτη καλή στιγμή του Εθνικού στο ματς με τον Κουρούπη μετά από ατομική ενέργεια να δίνει δεξιά στον Ξυδιά που σούταρε, όμως ο Λιόλιος πρόλαβε και έκανε την κόντρα.

Η πίεση του Διαβολιτσίου μεγάλωνε όσο περνούσε η ώρα και στο 71’ χάθηκε μια ακόμη ευκαιρία... Ο Σταματελόπουλος σέντραρε, ο Παλιάς έδωσε στον Κάνιστρα που έστειλε με ανάποδο ψαλίδι την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Δοκάρια με Εμμανουήλ

και Σταματελόπουλο

Στο 78’ το φαλτσαριστό σουτ του Μπαλόπουλου, μετά από πάσα του Σταματελόπουλου, έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο 85’ ο Εμμανουήλ με εκτέλεση κόρνερ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι, για να απομακρύνουν στη συνέχεια οι αμυντικοί λίγο πριν τη γραμμή.

Η τελευταία κλασική ευκαιρία χάθηκε στο 95’ όταν μετά από φάση διαρκείας, ο Σταματελόπουλος με σουτ μέσα από την περιοχή τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι!

Με αρκετά λάθη ο διαιτητής Κουτσαναστάσης και παραλείψεις στον πειθαρχικό έλεγχο. Καλά τα πήγαν οι βοηθοί Μπαρδής και Σωτηρόπουλος.

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ: Σταμάτης, Σταματελόπουλος, Λιόλιος, Κρεμύδας, Μπαστακός, Τζανετέας (81’ Εμμανουήλ), Τσουκαλάς (46’ Ζάκκας), Κουλόπουλος (77’ Κανελλόπουλος), Κάνιστρας, Πιτσιλής (60’ Παλιάς), Μπαλόπουλος.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Σπάλας, Χαρίτος (42’ λ. τρ. Σπυρόπουλος), Θανόπουλος, Μπούνας, Χαραλαμπόπουλος, Σεμούρη, Ξυδιάς (81’ Μέτσο), Καρατζούλιας, Κουρούπης (93’ Παπαδόπουλος), Λάγιος, Παπαθεοδώρου.