Δευτέρα, 15 Απρίλιος 2019 18:49

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 2-1: Βήμα παραμονής με ανατροπή

Γράφτηκε από τον
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 2-1: Βήμα παραμονής με ανατροπή

 

Ενα ακόμη βήμα στην προσπάθεια του για παραμονή στην κατηγορία έκανε χθες το απόγευμα ο Ολυμπιακός Ανάληψης, που κέρδισε στο δημοτικό στάδιο Μεσσήνης τον Εθνικό Μελιγαλά με 2-1.

Διπλής σημασίας ήταν η νίκη που σημείωσαν στο χθεσινό παιχνίδι οι “ερυθρόλευκοι”, αφού εκτός από τη βαθμολογική συγκομιδή, ήταν νίκη και για ψυχολογικούς λόγους, κάτι που είχαν πολύ ανάγκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατάφεραν να πάρουν τους τρεις πόντους απέναντι σε μια αξιόλογη ομάδα, κάνοντας την ανατροπή στο σκορ. Με λίγη τύχη θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει από το πρώτο 45λεπτο, σε κάποιες από τις πολλές φάσεις που δημιούργησαν. Αρχικά σε τετ-α-τετ με τον Σκαφιδά, σε δύο σουτ με τους Γεωργιόπουλο και Πατσιώτη, τα οποία δεν βρήκαν στόχο, καθώς η μπάλα έφυγε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Επίσης ο Πολίτης με διαγώνιο πλασέ έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά, πρόλαβε ο Μεταξάς και απομάκρυνε την μπάλα.

Ο Εθνικός Μελιγαλά κατόρθωσε να προηγηθεί στο σκορ, αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει μέχρι το τέλος το υπέρ του σκορ. Θα μπορούσε να διεκδικήσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα, αν η διαιτησία δεν έκοβε αναίτια (γίνεται λόγος για ανύπαρκτα οφσάιντ), όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι της ομάδας, αρκετές από τις επιθετικές τους προσπάθειες, κυρίως στο β’ ημίχρονο. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων, ο διαιτητής Ψηλοπαναγιώτης στο 85’ απομάκρυνε από τον πάγκο της ομάδας του, τον προπονητή Παναγιώτη Πολίμο.

Τα γκολ

Στο 48’ ο Λάγιος έκανε το σουτ έξω από την περιοχή η μπάλα κόντραρε στον Κατσίποδα άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει έτσι το 0-1. Στο 68’ μετά από κόρνερ ο Αντωνίου με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Το γκολ που έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους σημείωσε στο 87' ο Πανανικολόπουλος με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ στο α’ δοκάρι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ: Τσούλος, Παπανικολόπουλος, Κατσίποδας, Δουρούμης, Μαυροειδάκος, Πολίτης, Παπαβασιλόπουλος, Σκαφιδάς (46’ Αντωνίου), Μυστριώτης (70’ Γιαννόπουλος), Πατσιώτης (85’ Βλαχάκης), Γεωργιόπουλος.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Μεταξάς, Παπαθεοδώρου, Καλογερόπουλος (46’ Μέτσο), Μπούνας, Χαραλαμπόπουλος, Σεμούρι, Ξυδιάς (82’ Παπαδόπουλος), Καρατζούλιας, Κουρούπης, Λάγιος (85’ Διακουμάκος), Σπυρόπουλος (70’ Ρουμελιώτης).