Δευτέρα, 06 Μάιος 2019 19:08

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 0-0: Βολική ισοπαλία στη Μεσσήνη (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 0-0: Βολική ισοπαλία στη Μεσσήνη (φωτό)

Χωρίς συγκινήσεις, θέαμα και γκολ έληξε η σαββατιάτικη αναμέτρηση των δύο Ολυμπιακών, της Ανάληψης και της Καλαμάτας, για την 28η αγωνιστική της Α’ τοπικής.

Το 0-0 αποτυπώνει ανάγλυφα όσα έγιναν το Σάββατο στο γήπεδο της Μεσσήνης, μπροστά σε 120 θεατές. Ηταν μια... βολική ισοπαλία και για τις δύο ομάδες από τη στιγμή που η Αβία δεν κέρδισε την Κυπαρισσία και πλέον τόσο ο Ολυμπιακός Καλαμάτας, όσο και ο Ολυμπιακός Ανάληψης είναι κοντά στην παραμονή στην Α’ τοπική.

Από τη στιγμή μάλιστα που οι δύο μονομάχοι έμαθαν πως η Κυπαρισσία προηγείται στον Κάμπο της Αβίας, δεν έδειξαν ιδιαίτερη διάθεση να πετύχουν κάποιο γκολ αφού η ισοπαλία δεν... χαλούσε κανέναν.

Πλέον από εδώ και πέρα η ομάδα της Ανάληψης χρειάζεται 2 βαθμούς για να σωθεί και μαθηματικά, ενώ οι “ερυθρόλευκοι” της Καλαμάτας για να είναι σίγουροι θέλουν δύο νίκες.

Το πιθανότερο πάντως είναι πως θα αρκούν και λιγότεροι βαθμοί για τη σωτηρία, αφού Αβία και Ομόνοια παίζουν με Διαβολίτσι και Απόλλωνα στις τελευταίες αγωνιστικές.

Οσον αφορά το προχθεσινό ματς οι... συγκινήσεις ήταν μηδαμινές, οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες λιγοστές και έτσι η λευκή ισοπαλία κρίνεται δίκαιη.

Επαιξε τραυματίας από το 43’

ο Σπύρος Αντωνόπουλος!

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον Σπύρο Αντωνόπουλο που έπαιζε τραυματίας από το 43’ και έβγαλε... σφίγγοντας τα δόντια όλο το ματς! Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Καλαμάτας τραυματίστηκε λίγο πριν το ημίχρονο (τράβηγμα στο δικέφαλο), όμως ελλείψει αναπληρωματικού γκολκίπερ (η καλαματιανή ομάδα είχε μόνο 3 παίκτες στον πάγκο) αναγκάστηκε να μείνει στο ματς και μάλιστα στο 88’ έκανε σπουδαία επέμβαση σε πλασέ του Πολίτη.

Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στο πρώτο 20λεπτο και στο 13’ ο Παπαβασιλόπουλος έδωσε κάθετα στον Παπανικολόπουλο που πλάσαρε, όμως ο Αντωνόπουλος βγήκε έγκαιρα και απομάκρυνε.

Μετά το 20λεπτο η ομάδα του Γιώργου Γρηγορόπουλου ανέβασε την απόδοση της, εκμεταλλευόμενη ίσως και την αποχώρηση από το ματς του Κωστή Παπαβασιλόπουλου λόγω τραυματισμού.

Λίγες φάσεις μπροστά

από τις δύο εστίες

Στο 21’ το διαγώνιο σουτ του Αλεξανδρόπουλου απέκρουσε ο Τσούλος, για να διώξει στη συνέχεια σε κόρνερ ο Δουρούμης.

Τέσσερα λεπτά αργότερα το σουτ του Κουπούζου από καλή θέση έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Αυτά ήταν τα όσα... συγκλονιστικά έγιναν στο α’ ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε παιχνίδι κέντρου.

Στο 55’ μετά από σέντρα του Κατσίποδα ο Αντωνίου πήρε την κεφαλιά που έφυγε ψηλά άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στις ευκαιρίες στο 62’ όταν ο Μπαζάνης έκλεψε την μπάλα από τον Κατσίποδα και έδωσε στον Αλεξανδρόπουλο που σούταρε απελπιστικά άουτ από καλή θέση.

Στο 71’ ο Μπέρμπερη εκτέλεσε ένα φάουλ από πλάγια θέση και υποχρέωσε τον Τσούλο σε δύσκολη απόκρουση.

Η επόμενη καλή στιγμή ήταν για την ομάδα του Σπύρου Τσίκινη στο 83’ με το σουτ του Πατσιώτη 5-6 μέτρα εκτός περιοχής, να μη βρίσκει στόχο.

Η τελευταία και πιο καλή στιγμή στο ματς χάθηκε στο 88’ για τον Ολυμπιακό Ανάληψης, με τον Μαυροειδάκο να κάνει ωραία ενέργεια από δεξιά και να γυρίζει στο ύψος του πέναλτι για τον Πολίτη που έκανε αδύναμο πλασέ και ο Αντωνόπουλος μπλόκαρε.

Καλή ήταν σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Ψηλοπαναγιώτη και των βοηθών του Αντωνόπουλου και Μιχαλόπουλου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ: Τσούλος, Μαυροειδάκος, Δουρούμης, Πολίτης, Παπαβασιλόπουλος (24’ λ.τρ. Πατσιώτης), Αντωνίου, Γεωργιόπουλος, Παπανικολόπουλος, Γιαννόπουλος, Κατσίποδας, Σκαφιδάς (68’ Μυστριώτης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Αντωνόπουλος, Αλεξανδρόπουλος, Ζέππος, Μάλαμας, Κουπούζος (73’ Τσαναλίας), Μπούνας, Γαβράς, Σκιάς, Μπαζάνης, Μπέρμπερη, Τσάνι (90’ Μουσελίνος).