Σάββατο, 17 Αύγουστος 2019 13:01

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Η ηγεσία της ΕΠΟ θα αποφασίσει για την άνοδο, φιλικό την Κυριακή με Σπάρτη

Γράφτηκε από τον


Σε... διακοπές φαίνεται πως βρίσκονται στην ΕΠΟ και η αγωνία για τις ομάδες που διεκδικούν την άνοδο στη Football League παρατείνεται.

Η Ομοσπονδία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα με ποιον τρόπο και από ποιες ομάδες θα καλυφθούν τα κενά στην τρίτη πλέον ιεραρχικά κατηγορία της χώρας. Ο ιστορικός Ηρακλής Θεσσαλονίκης και ο Κρόνος Αργυράδων έχουν κουνήσει... μαντήλι και τέσσερα σωματεία, η Καλαμάτα, η Νίκη Βόλου, ο Νέστος Χρυσούπολης και ο Αιολικός ζουν με την ελπίδα ότι θα “κερδίσουν” μια κατηγορία τη σεζόν 2019-20. Πρόκειται για τις ομάδες που δεν τα κατάφεραν στα μπαράζ ανόδου στη Γ’ εθνική, αλλά μετά τη αδυναμία συμμετοχής του Ηρακλή και του Κρόνου βλέπουν ότι έχουν μια δεύτερη ευκαιρία, αυτή τη φορά εκτός αγωνιστικού χώρου.
Σε Νέστο Χρυσούπολης και Νίκη Βόλου υποστηρίζουν ότι πρέπει να μετρήσει η βαθμολογία των ομίλων, οπότε σε αυτή την περίπτωση υπερισχύουν των αντιπάλων τους και παίρνουν τα δύο εισιτήρια.
Η Καλαμάτα επικαλείται το άρθρο που αναφέρεται στη ειδική βαθμολογία των μπαράζ, στην οποία είναι η πρώτη και ακολουθεί ο Αιολικός. Αρα μένουν εκτός ο Νέστος και η Νίκη που έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για να γίνουν... ΠΑΕ. Ακόμα, ωστόσο, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση και όλα είναι ανοιχτά.

Την Τρίτη η πρόταση από
την Επιτροπή Διοργανώσεων


Από την ημέρα που έγινε γνωστό ότι άδειασαν δύο θέσεις στη Football League, υπάρχει έντονο παρασκήνιο, διαρροές για άνοδο Νέστου και Νίκης, αλλά όχι απόφαση. Το θέμα έχει τραβήξει για μέρες και ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος τι θα συμβεί. Σύμφωνα με πληροφορίες της “Ελευθερίας” την προσεχή Τρίτη έχει συμβούλιο η Επιτροπή Διοργανώσεων, η οποία και θα κάνει την πρότασή της στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Η τελευταία θα συνεδριάσει για διάφορα ακόμα θέματα στις 2 Σεπτεμβρίου, αλλά λόγω του ότι το ζήτημα είναι επείγον, ενδέχεται να το πράξει νωρίτερα.
Οπως και να ‘χει η ηγεσία της ΕΠΟ είναι αυτή που θα αποφασίσει για τις δύο θέσεις ανόδου. Η Καλαμάτα έχει ζητήσει πάντως αναβολή της πρεμιέρας του κυπέλλου Ελλάδας, στην οποία λαμβάνουν μέρος οι κυπελλούχοι των Ενώσεων. Διότι αν ανέβει στη Football League, θα μπει στο θεσμό από την τρίτη φάση και ο ο Ατρόμητος Πατρών – με τον οποίο κληρώθηκε στην α’ φάση - θα περάσει χωρίς αγώνα στον επόμενο γύρο.

Φιλικό στη Λακωνία

Στο αμιγώς αγωνιστικό σκέλος, η Καλαμάτα θα δώσει αύριο το τρίτο φιλικό ματς της πρεοτοιμασίας, με αντίπαλο το Νέο Ποδοσφαιρικό Σύλλογο Δήμου Σπάρτης “Π.Σ. η Σπάρτη”, όπως μετονομάστηκε η Πελλάνα Καστορείου. Το φιλικό με τους Λάκωνες θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα της Κυριακής στο Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης, με γενική είσοδο 5 ευρώ. Ο Βασίλης Βούζας θα έχει την ευκαιρία να εξάγει συμπεράσματα μετά το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας. Θυμίζουμε ότι η Καλαμάτα μετρά δύο φιλικές ισοπαλίες με την Κ 19 του Ν.Π.Σ. Βόλου και με τον Ολυμπιακό Βόλου. Για τη Σπάρτη είναι το πρώτο τεστ και η διοίκηση κάλεσε τον κόσμο να δώσει το “παρών”. Να σημειωθεί ότι η Καλαμάτα θα δώσει την προσεχή Τετάρτη μία ακόμα εκτός έδρας φιλική αναμέτρηση με αντίπαλο τη Θύελλα Πατρών στις εγκαταστάσεις της Περιβόλας. 


Και επίσημα Σάμπσον


Η “Ε” είχε γράψει πρώτη ότι ο Μπέντζαμιν Σάμπσον, γιος του Τσάρλς Σάμπσον ο οποίος είχε αγωνιστεί με την “Μαύρη Θύελλα” τόσο στην Α’ όσο και στην Β’ εθνική, υπέγραψε για δύο χρόνια στην Καλαμάτα. Και λίγες μέρες αργότερα ήρθε η επίσημη επιβεβαίωση από την Καλαμάτα, που ανέφερε για το νέο μεταγραφικό απόκτημα.
“ Ο  Π.Σ. » Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ » ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον ποδοσφαιριστή Benjamin Samson ο οποίος την νέα χρονιά θα προσφέρει τις υπηρεσίες του αγωνιζόμενος με τα χρώματα της ομάδας μας. Είναι μεσοεπιθετικός και για τα δύο επόμενα χρόνια θα φοράει τα μελανόλευκα.
Το μήλο θα πέσει κάτω από την μηλιά λέει ο θυμόσοφος λαός μας και στην περίπτωση του νεαρού Γκανέζου πολιτογραφημένος Σουηδού, κάτι τέτοιο συμβαίνει, αφού το dna του πατέρα του Charles κληρονομήθηκε στο ακέραιο απ’ ότι φαίνεται από τον γιο, ο οποίος άφησε άριστες εντυπώσεις στο Πήλιο κατά την περίοδο της προετοιμασίας , έπεισε το τεχνικό δίδυμο Βούζα – Χριστοφιλέα και αποκτήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Θα δοθεί η ευκαιρία στον πατέρα του να ξαναβρεθεί στα μέρη μας στο τέλος του μήνα για να δει το τέκνο του να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα που τόσο αγάπησε”.