Δευτέρα, 02 Σεπτέμβριος 2019 12:14

Το Διαβολίτσι τις εντυπώσεις στο φιλικό 0-0 με Καλαμάτα (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Η Καλαμάτα σήμερα περιμένει την τυπική ανακοίνωση της συμμετοχής της στην Football League της νέας σεζόν όπου θα έχει πρωταγωνιστικούς στόχους. Το Διαβολίτσι ετοιμάζεται για την πρώτη του συμμετοχή στην Γ’ εθνική όπου θα έχει κύριο στόχο την παραμονή.

Με δεδομένη λοιπόν την διαφορά μιας κατηγορίας των δύο εκπροσώπων του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου φέτος στις εθνικές κατηγορίες, αλλά και τους διαφορετικούς στόχους που έχουν, μπορούμε να πούμε ότι η ομάδα του Διαβολιτσίου ήταν αυτή που κέρδισε τις εντυπώσεις στο φιλικό 0-0 των δύο ομάδων που έγινε το Σάββατο στο γήπεδο του Μεσσηνιακού παρουσία περίπου 200 φιλάθλων.

Η ομάδα του Διαβολιτσίου έδειξε πως είναι σε καλό βαθμό ετοιμότητας για την εποχή, παρουσίασε μια συμπαγή αμυντική γραμμή, ανασταλτικά ήταν πολύ καλή – με εξαίρεση το πρώτο 10λεπτο και έφερε το παιχνίδι στο ρυθμό της. Επιθετικά δεν έδειξε πολλά πράγματα παρά την καλή παρουσία του Γιώργου Μουλιάτου.

Η Καλαμάτα από την άλλη πλευρά έμεινε για δεύτερο συνεχόμενο φιλικό ματς χωρίς γκολ (ήττα 1-0 στο προηγούμενο από Θύελλα Πατρών). Μπήκε με ενθουσιασμό στο ματς και στο πρώτο 10λεπτο είχε ένα δοκάρι και ένα χαμένο πέναλτι με τον Ράκιτς, ο οποίος δεν φάνηκε στο προχθεσινό ματς. Στην συνέχεια είχε μέτρια εικόνα και μόνο μερικά καλά 5λεπτα, χωρίς να κάνει ευκαιρίες. Φάνηκε πως ψάχνει ρυθμό αλλά και λύσεις στο επιθετικό κομμάτι.

Πήρε Κουιρουκίδη και Γεωργόπουλο

Στο φιλικό του Σαββάτου έπαιξαν και τα δύο τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα της Καλαμάτας. Ο Μιχάλης Κουιρουκίδης (έπαιζε Ιωνικό και είχε 12 γκολ πέρυσι) μάλιστα έπαιξε περίπου 30 λεπτά και άφησε καλές εντυπώσεις. Θετική εικόνα είχαν στο ξεκίνημα του αγώνα οι Βουκμίροβιτς και Καζβιρόπουλος, όμως στην συνέχεια παρασύρθηκαν και αυτοί από την συνολικά πολύ μέτρια εικόνα της ομάδας. 

Το άλλο απόκτημα είναι ο Μάριος Γεωργόπουλος, 20χρονος μεσοεπιθετικός που έπαιζε στον Παναρκαδικό, ενώ προχθές δοκιμάστηκε και ένας Κολομβιανός χωρίς να δείξει πολλά πράγματα.

Οι λιγοστές φάσεις

Οσον αφορά τις λιγοστές φάσεις του προχθεσινού φιλικού, οι σημαντικότερες έγιναν στο πρώτο 10λεπτο. Στο 6’ ο Βουκμίροβιτς έκανε ωραία σέντρα και ο Καζβιρόπουλος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

Στο 10’ ο Καζβιρόπουλος κέρδισε πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Σταματελόπουλο. Ο Ράκιτς ανέλαβε την εκτέλεση αλλά το χτύπημα δεν ήταν καλό και ο Καλογερόπουλος έπεσε στην αριστερή του γωνία και απόκρουσε.

Στο 43’ ο Βουκμίροβιτς εκτέλεσε ένα κόρνερ και ο Μάκος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα αρκετά άουτ. Στο 67’ είχαμε το πρώτο αξιόλογο σουτ του Διαβολιτσίου με τον Σταματελόπουλο, αλλά ο Κασωτάκης μπλόκαρε. Στο 90’ ο Αλεξόπουλος βρήκε τον Ρουμελιώτη που σούταρε από καλή θέση αλλά απόκρουσε ο Κωνσταντακόπουλος.

Για την Καλαμάτα ξεκίνησαν οι Πάντος, Γαλούπης, Ιντζίδης, Μάκος, Τσουβαλτσίδης, Τζόκιτς, Ζαχαρόπουλος, Βουκμίροβιτς, Καζβιρόπουλος, Στεργίδης, Ράκιτς. Επαιξαν και οι Κασωτάκης, Μάρκος, Τσιβελεκίδης, Χαρλέπας, Ρουμελιώτης, Γκελγκέρια, Τσαταλπασίδης, Σάμπσον, Κουιρουκίδης, Αλεξόπουλος,, Γεωργόπουλος, Δήμος, Σαούτης, Ψυχογιάννης, Ακριστινέι.

Για το Διαβολίτσι ξεκίνησαν οι Δ. Καλογερόπουλος, Σταματελόπουλος, Λιόλιος, Σεντεμέντες, Μπαστακός, Τζανετέας, Μουλιάτος, Γεωργιόπουλος, Αθανασόπουλος, Τσουκαλάς, Ι. Καλογερόπουλος. Επαιξαν και οι Κωνσταντακόπουλος, Σουλαντίκας, Κρεμύδας, Κουλόπουλος, Παπαγιαννόπουλος, Γκότσης, Μπαλόπουλος, Οδεμισιώτης, Ρήγας, Αλεξόπουλος, Χόντζα.

Τα επόμενα φιλικά των δύο ομάδων

Η Καλαμάτα ενδέχεται να παίξει φιλικό μεθαύριο Τετάρτη, αν βρεθεί αντίπαλος, ενώ την Κυριακή θα παίξει στα Φιλιατρά με την Εράνη. Ο Α.Ο. Διαβολιτσίου θα παίξει στη Μεσσήνη με Ολυμπιακό Ανάληψης μεθαύριο και την Πέμπτη με τον Απόλλωνα Καλαμάτας.

Οι δηλώσεις των προπονητών

Ο Βασίλης Βούζας δήλωσε μετά το ματς πως η Καλαμάτα πρέπει να αποκτήσει νοοτροπία νικητή καθώς και ότι στα φιλικά παιχνίδια αξιολογείται το ρόστερ και αν χρειαστεί θα γίνουν κάποιες κινήσεις ακόμη. “Είναι νωρίς ακόμη για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα για το τι μπορούμε να κάνουμε. Φαίνεται πως πρέπει να βρούμε λύσεις απέναντι σε καλά οργανωμένες άμυνες. Υπάρχουν επαφές με παίκτες και ίσως γίνουν και άλλες προσθήκες”, τόνισε ακόμη ο τεχνικός της Καλαμάτας.

Ο Κώστας Παλαμάρας δήλωσε ευχαριστημένος από την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του. “Είδαμε αυτά που θέλουμε. Χρειάζεται δουλειά ακόμη. Μας πίεσε στο α’ ημίχρονο η Καλαμάτα αλλά ανταπεξήλθαμε”, σημείωσε ακόμη ο τεχνικός του Διαβολιτσίου, ο οποίος επισήμανε ακόμη ότι έχει εισηγηθεί θετικά στην διοίκηση για την απόκτηση των Ρήγα και Χότζα (έπαιξαν προχθές).

Κοντά στον Κροάτη μέσο Γιαν Ντολεζάλ

Κοντά σε μια ακόμη μεταγραφή είναι η “Μαύρη Θύελλα”. Σύμφωνα με πληροφορίες οι άνθρωποι της Μεσσηνιακής ομάδας έχουν έρθει σε επαφή και είναι κοντά σε συμφωνία με τον 26χρονο Κροάτη μέσο Γιαν Ντολεζάλ. Πέρυσι αγωνιζόταν στην Σλάβεν Μπελούπο (ομάδα Α’ εθνικής της Κροατίας στην οποία μεταγράφηκε τον Ιανουάριο του 2018) με την οποία είχε 19 συμμετοχές. Από το 2015 έως το 2018 αγωνιζόταν στην Λοκομοτίβα, ομάδα στην οποία έπαιζε πέρυσι ο Ράκιτς, ο οποίος αποκτήθηκε πριν 15 μέρες από την Μεσσηνιακή ομάδα.