Σάββατο, 14 Σεπτέμβριος 2019 16:48

Πρωτάθλημα Κ16 από την ΕΠΣ Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον
Πρωτάθλημα Κ16 από την ΕΠΣ Μεσσηνίας

 

Πρωτάθλημα Κ16 θα διοργανώσει και φέτος η ΕΠΣ Μεσσηνίας.

Οπως ανακοινώθηκε, οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται έως τη Δευτέρα 23/9 και ώρα 3 μ.μ. ενώ κλήρωση θα γίνει στις 25 Σεπτεμβρίου (3 μ.μ.) στα γραφεία της ΕΠΣ Μεσσηνίας. Στο πρωτάθλημα θα συμμετέχουν ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί από 1/1/2004 εώς 31/12/2005. Ποδοσφαιριστές με ηλικία διαφορετική της επιτρεπόμενης δεν θα γίνονται δεκτοί από τους διαιτητές.

Το παράβολο συμμετοχής είναι 50 ευρώ. Η έναρξη των αγώνων και οι όμιλοι των ομάδων που θα δημιουργηθούν θα ανακοινωθούν την ημέρα της κλήρωσης.

Δυνατότητα δανεικών παικτών

Τα σωματεία που θα δηλώσουν συμμετοχή στο Κ16 μπορούν να δανείζονται ποδοσφαιριστές από ένα και μόνο σωματείο, όσους ποδοσφαιριστές θέλουν, με την προϋπόθεση ότι το σωματείο αυτό δεν θα δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα Κ16.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, τα σωματεία που θα έχουν δανεικούς ποδοσφαιριστές πριν την έναρξη του πρωταθλήματος πρέπει να καταθέσουν στην ΕΠΣ Μεσσηνίας:

1. Ξεχωριστή κατάσταση των ποδοσφαιριστών που θα αγωνίζονται ως δανεικοί, η οποία θα

σφραγίζεται και θα παραδίδεται στο σωματείο, αντίγραφο της οποίας θα παραμένει στο αρχείο της ΕΠΣΜ.

2. Υπεύθυνη δήλωση του σωματείου στο οποίο ανήκει ο ποδοσφαιριστής ότι του επιτρέπει να

αγωνιστεί με τη μορφή δανεισμού.

3. Υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα του ποδοσφαιριστή ότι συναινεί στο δανεισμό.

Μετά την έναρξη του πρωταθλήματος δεν επιτρέπεται καμία αλλαγή, αφαίρεση ή προσθήκη στην

κατάσταση που έχει κατατεθεί στην ΕΠΣΜ.

Κάθε ποδοσφαιριστής μπορεί να αγωνισθεί με τη μορφή δανεισμού μόνο σε ένα σωματείο. Ποδοσφαιριστής που έχει δοθεί με τη μορφή δανεισμού δεν μπορεί να αγωνίζεται κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος και στην ομάδα που έχει δελτίο.

Σημαντικά στοιχεία

Κάθε ομάδα θα προσκομίζει στους διαιτητές Δελτία Ατομικών στοιχείων ποδοσφαιριστών

και κάρτα υγείας ποδοσφαιριστή. Οι αγώνες διεξάγονται κυρίως Σάββατο πρωί σε γήπεδο με φυσικό ή τεχνητό χλοοτάπητα, είναι διπλοί, διαρκείας 80 ́λεπτών της ώρας σε δύο 40 ́λεπτα ημίχρονα. Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να δηλώσει στο Φ.Α. μέχρι 18 ποδοσφαιριστές και επιτρέπεται σε όλη την διάρκεια του αγώνα η αντικατάσταση μέχρι 7 ποδοσφαιριστών. Για την διαιτησία μεριμνά μόνο η ΕΠΣΜ. Για τον ιατρό μεριμνά μόνο το γηπεδούχο σωματείο. Σε περίπτωση μη προσέλευσης ιατρού, ο αγώνας δεν γίνεται και το γηπεδούχο σωματείο μηδενίζεται. Οι πρωταθλήτριες ομάδες των ομίλων θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε μονούς αγώνες, σε ουδέτερο γήπεδο και στην πρωταθλήτρια ομάδα θα απονεμηθεί κύπελλο και μετάλλια. Οι διαγωνιζόμενες ομάδες μπορούν να υποβάλλουν-ενστάσεις βάση του ΚΑΠ. 2019-2020 (Παράβολο ενστάσεων 50,00 €)

Ομάδα που θα υποπέσει στο παράπτωμα της πλαστοπροσωπίας θα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα με όλες τις συνέπειες που προβλέπονται βάσει ΚΑΠ 2019-2020.

Επίσης, ομάδα που δήλωσε συμμετοχή και παραιτήθηκε από το πρωτάθλημα μετά την κλήρωση των αγώνων και πριν από την έναρξη ή κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα κατά την επόμενη περίοδο.