Σάββατο, 05 Οκτώβριος 2019 13:55

Α' ΤΟΠΙΚΗ: Δεύτερη αγωνιστική με αμφίρροπα παιχνίδια

Γράφτηκε από τον

Με τα παιχνίδια της δεύτερης αγωνιστικής θα συνεχιστεί αυτό το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Α' τοπικής. 

Στην πρεμιέρα "μίλησαν" οι έδρες, καθώς στις πέντε από τις οχτώ αναμετρήσεις επικράτησαν οι γηπεδούχοι. Δύο παιχνίδια δεν ανέδειξαν νικητή, ενώ ο μοναδικός φιλοξενούμενος που πήρε τρίποντο ήταν ο Εθνικός.
Η ομάδα του Μελιγαλά υποδέχεται αύριο τη φιλόδοξη Κυπαρισσία σ' ένα από τα αρκετά αμφίρροπα παιχνίδια που περιλαμβάνει το πρόγραμμα. Εκτός έδρας (στο Σουληνάρι με την Πύλο) παίζει και η Εράνη που έχει επίσης υψηλές βλέψεις, όπως και ο Πανθουριακός (στη Μεσσήνη με τον Ολυμπιακό Ανάληψης).
Σήμερα θα αναμετρηθούν στο Ασπρόχωμα ο Απόλλωνας Καλαμάτας με την Α.Ε. Αβίας και στη Σπερχογεία η ομώνυμη ομάδα με την Ανδρούσα.
Ο Απόλλωνας έμεινε στο 0-0 με τον Πανθουριακό στην πρεμιέρα και θέλει να κάνει "σεφτέ" στα γκολ και στις νίκες. Η Αβία σκόραρε με τον Εθνικό, αλλά δεν απέφυγε την ήττα (1-2) και σήμερα θα έχει και απουσίες (Πολυμενέας, Βαβαρούτσος, Τσουλάκος, Γιαννέας), κάτι που κάνει πιο δύσκολο το έργο της.
Σπερχογεία και Ανδρούσα ηττήθηκαν την πρώτη αγωνιστική από Κορώνη και Πάμισο, αντίστοιχα. Οι "ταύροι" έχασαν με 2-1 και η Ανδρούσα με 2-0. Η Σπερχογεία έχει δύο συνεχόμενα παιχνίδια στο γήπεδό της (Ανδρούσα, Τέλλο Αγρα) και θα επιδιώξει να το εκμεταλλευτεί και να ανέβει βαθμολογικά.
Για την Ανδρούσα είναι το δεύτερο σερί εκτός και ευελπιστεί αυτή τη φορά να μη μείνει με... άδεια χέρια.
Την Κυριακή θα διεξαχθούν τα υπόλοιπα έξι παιχνίδια της δεύτερης αγωνιστικής. Στο γήπεδο του Σουληναρίου θα μονομαχήσουν δύο ομάδες που ξεκίνησαν με νίκη το πρωτάθλημα, ο Τσικλητήρας και η Εράνη. Ο πρώτος λύγισε στο φινάλε (2-1) την αντίσταση του Καλού Νερού και η Εράνη επικράτησε με 2-0 του Ολυμπιακού Ανάληψης. Οι φιλιατρινοί θεωρητικά έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη, αλλά ο Τσικλητήρας θα εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες. Το αρνητικό ότι δεν θα παίξει στη φυσική του έδρα λόγω της κακής κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο αγωνιστικός χώρος στο γήπεδο της Πύλου.
Στη Μεσσήνη ο Ολυμπιακός Ανάληψης θα παίξει με τον Πανθουριακό, δύο εβδομάδες μετά τη μονομαχία τους στο κύπελλο, με τη διαφορά ότι ο αγώνας της 21ης Σεπτεμβρίου έγινε στη Σπερχογεία και βρήκε νικητές τους "ερυθρόλευκους" στη διαδικασία των πέναλτι.
Ο Ολυμπιακός μπήκε με το... αριστερό στο πρωτάθλημα και θα προσπαθήσει να πάρει τους πρώτους βαθμούς και η Θουρία τη "ρεβάνς" για τον αποκλεισμό.
Καλό Νερό και Μεθώνη ανέβηκαν μαζί από την Α1 τοπική και ήρθε η ώρα να ανταμώσουν αύριο στη μεγάλη κατηγορία του μεσσηνιακού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Το Καλό Νερό προέρχεται από την ήττα στη Πύλο και η Μεθώνη από την ισοπαλία με τη Μάνη (1-1), όπου έχασε τη νίκη στο φινάλε. Το ματς στην Κυπαρισσία δεν ενδείκνυται για προγνωστικά, όπως και το Μάνη - Κορώνη.
Η ΑΕΜ στο πρώτο της παιχνίδι στο Κάμπο θα ψάξει τη νίκη, αλλά η Κορώνη έδειξε καλή εικόνα στην πρεμιέρα και πάει με καλή ψυχολογία ύστερα από τη νίκη επί της Σπερχογείας.
Με το ηθικό στα ύψη θα παίξουν και ο Εθνικός με την Κυπαρισσία, που ξεκίνησαν νικηφόρα το πρωτάθλημα.
Ο Εθνικός μάλιστα εκτός έδρας, ενώ η Κυπαρισσία νίκησε τον Αγρα (3-1) στο τριφυλιακό ντέρμπι σκοράροντας όλα τα γκολ στο πρώτο ημίχρονο!
Η Κυπαρισσία στοχεύει στην κατάκτηση του τίτλου, αλλά ο Εθνικός θέλει να της βάλει δύσκολα και να κάνει την έκπληξη.
Τέλος στους Γαργαλιάνους, ο Τέλλος Αγρας θα υποδεχτεί τον Πάμισο. Οι γηπεδούχοι δεν πήραν κάτι από το ματς της πρεμιέρας, ενώ οι Νησιώτες νίκησαν την Ανδρούσα και παράλληλα κράτησαν για τρίτο επίσημο ματς το μηδέν.
Είχαν προηγηθεί οι νίκες στο κύπελλο με Τσικλητήρα Πύλου και Ηρακλή Κυπαρισσίας. Το μεταξύ τους ματς αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Απόλλωνας Καλαμάτας - Α.Ε. Αβίας
Γήπεδο Ασπροχώματος
Καυκάς, Ρηγόπουλος, Βανικιώτης
Σπερχογεία - Ανδρούσα
Γήπεδο Σπερχογείας
Ρέκκας, Η. Μπουρίκας, Τσουλάκος


Κυριακή

Τσικλητήρας Πύλου - Εράνη
Γήπεδο Σουληναρίου
Τσουλάκος, Τσοπανάκης, Γεωργαντάς
Ολυμπιακός Ανάληψης - Πανθουριακός
Γήπεδο Μεσσήνης
Η. Νικολόπουλος, Μπασιλάρης, Γεωργαντάς
Καλό Νερό - Μεθώνη
Γήπεδο Κυπαρισσίας
Σκόρδος, Βανικιώτης, Βοσνάκης
Α.Ε. Μάνης - Ακρίτας Κορώνης
Γήπεδο Κάμπου
Πλακογιάννης, Ε. Τσαούση, Χ. Μπουρίκας
Εθνικός Μελιγαλά - Κυπαρισσία
Γήπεδο Μελιγαλά
Καυκάς, Αράπης, Σταυρόπουλος
Τέλλος Αγρας - Πάμισος
Γήπεδο Γαργαλιάνων
Ρέκκας, Ρηγόπουλος, Αντωνόπουλος
* Ολα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 4.30 μ.μ.