Δευτέρα, 07 Οκτώβριος 2019 12:37

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ 2-1: Ξανά ψυχρολουσία στο φινάλε! (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Τρίτη ήττα σε ισάριθμα ματς στη Γ’ εθνική για τον Α.Ο. Διαβολιτσίου με πικρό και πάλι... φινάλε. Με το Ναύπλιο την περασμένη εβδομάδα δέχτηκε δύο γκολ στο 88’ και στο 90’ και το υπέρ του 2-1 έγινε 2-3.

Χθες στη Ζάκυνθο δέχτηκε το 1-0 στο 83’, ισοφάρισε στο 89’ σε 1-1, αλλά στο 90’ είδε τους γηπεδούχους να σκοράρουν εκ νέου και να επικρατούν με 2-1.

Ετσι η μεσσηνιακή ομάδα παραμένει στην τελευταία θέση και χωρίς βαθμό στον 7ο όμιλο. Για τους γηπεδούχους ήταν η δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα που τους δίνει βαθμολογική και ψυχολογική ώθηση.

Στο χθεσινό ματς αμφότερες οι ομάδες “καίγονταν” για βαθμούς με αποτέλεσμα να εμφανιστούν νευρικές και αγχωμένες, παρουσία 300 φιλάθλων.

Στο πρώτο μέρος έγινε παιχνίδι κέντρου, με το Διαβολίτσι να παίζει προσεκτικά και να προσπαθεί να χτυπήσει στην κόντρα.

Απείλησε στο 10’ με το ανάποδο “ψαλιδάκι” του Γραμματικόπουλου που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 39’ με την εκτέλεση φάουλ του Βιγιαφάνε που έφυγε άουτ και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 45’ με τον Γεωργιόπουλο να επωφελείται από τις κόντρες και να βγαίνει απέναντι στον Κουτογλίδη, ο οποίος βγήκε έγκαιρα σώζοντας την εστία του. Στην εξέλιξη της φάσης ο Κυριαζόπουλος έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Σε αυτό το διάστημα η Ζάκυνθος έχει να επιδείξει μια ευκαιρία με τον Ζυγκερίδη στο 25’ και ένα γυριστό σουτ του Πατίλα στο 34’ που έφυγε αρκετά μέτρα από το δοκάρι του Καλογερόπουλου.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι απείλησαν με το φάουλ του Κούντικ στο 54’ που απέκρουσε ο Καλογερόπουλος.

Ο ίδιος παίκτης στο 55’ καθυστέρησε από καλή θέση να σουτάρει και κόπηκε από τους αμυντικούς., ενώ στο 56’ από σέντρα του Πολιανίδη σούταρε άουτ.

Στο 71’ όμως το Διαβολίτσι έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν από βολέ του γκολκίπερ Καλογερόπουλου, ο Γραμματικόπουλος βρέθηκε τετ α τετ με τον Κουτογλίδη, αλλά πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή από το πλασέ του έμπειρου επιθετικού, πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ ο Κουνια. Στην επόμενη φάση ο Πατίλας από εξαιρετική θέση σούταρε άουτ.

Ο Γραμματικόπουλος στο 79’ δοκίμασε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά μπλόκαρε ο γκολκίπερ.

Στο 80’ είχαμε τρίλεπτη διακοπή λόγω έντασης στον αγωνιστικό χώρο και στο τελευταίο δεκάλεπτο το ματς πήρε “φωτιά”.

Ο Ζαγκερίδης σε φάση διαρκείας στο 83’ έκανε το 1-0, ο Αθανασόπουλος στο 89’ ξέφυγε από τους αμυντικούς και ισοφάρισε.

Και στο 90’ ο Μπεκατώρος με τρομερό σουτ έστειλε την μπάλα να καρφωθεί στο “Γ” του Καλογερόπουλου και να κάνει το 2-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Την κίτρινη κάρτα του διαιτητή Σταυρόπουλου (Ηλείας) αντίκρισαν οι Ντάσης, Σεντεμέντες, Σούρμπης, Καλογερόπουλος.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Κουτογλίδης, Μαρίνος, Μπεκατώρος, Πεταλωτής, Κούνια, Σούρμπης, Ντάσης (65’ Γιοχάνες), Πατίλας, Πολιανίδης (94’ Βαλ. Τσουκαλάς), Κούντικ, Ζυγκερίδης.

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣI: Καλογερόπουλος, Σταματελόπουλος (84’ Πιτσιλής), Μπαλόπουλος, Σεντεμέντες (94’ Σωκρ. Τσουκαλάς), Μπαστακός, Τζανετέας, Γεωργιόπουλος (66’ Φωτόπουλος), Μουλιάτος (64’ Αθανασόπουλος), Βιγιαφάνε, Γραμματικόπουλος, Κυριαζόπουλος.