Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 11:32

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Στη... ρώσικη ρουλέτα προκρίθηκε το Διαβολίτσι

Γράφτηκε από τον

 

Στα πέναλτι κρίθηκε ο χθεσινός αγώνας κυπέλλου Μεσσηνίας μεταξύ του Α.Ο. Διαβολιτσίου και του Απόλλωνα Καλαμάτας στο γήπεδο “Καπετάν Βασίλης”. Αυτός που χαμογέλασε ήταν ο ΑΟΔ που επικράτησε με 3-2 και πήρε με πολύ άγχος την πρόκριση στους "8" του θεσμού.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα και η ημίωρη παράταση έληξαν 0-0, με τους καλαματιανούς να παίζουν από το 50’ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γιάννη Καραχάλιου.

Στη “ρώσικη ρουλέτα” πρωταγωνιστές ήταν οι τερματοφύλακες, με τον Τάσο Κωνσταντακόπουλο του ΑΟΔ και τον Γιώργο Κυριακόπουλο του Απόλλωνα να πιάνουν από δύο πέναλτι Εν τέλει ο Ηλίας Κουντάνης έστειλε άουτ το τελευταίο πέναλτι και το Διαβολίτσι συνεχίζει στο κύπελλο Μεσσηνίας.

Να σημειωθεί ότι ο Κουντάνης το καλοκαίρι μεταπήδησε από το Απόλλωνα στο Διαβολίτσι, αλλά μετά από λίγο καιρό αποχώρησε και επέστρεψε στην... πρώην ομάδα του.

Οσον αφορά το παιχνίδι, το Διαβολίτσι είχε την υπεροχή και τις ευκαιρίες στο πρώτο μέρος με Μουλιάτο, Αθανασόπουλο, Τσουκαλά, αλλά όχι το γκολ. Φωνάζει πάντως για πέναλτι στο 30’ σε μαρκάρισμα του Κυριακόπουλου στον Μουλιάτο, τον οποίο όπως υποστηρίζουν “γκρέμισε” και ο ρέφερι Αλεξέας έδειξε παίζετε.

Ο Απόλλωνας είχε απειλήσει στο ξεκίνημα με το σουτ του Σπανού και στη συνέχεια μ’ ένα φάουλ επίσης του Σπανού και ένα σουτ του Μπάκα.

Αποβλήθηκε στο 50’ ο Καραχάλιος

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Απόλλωνας έμεινε με 10 παίκτες, καθώς στο 50’ ο Καραχάλιος είδε την 2η κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Το Διαβολίτσι όμως δεν μπόρεσε να διασπάσει την άμυνα του Απόλλωνα που κράτησε το μηδέν και προσπάθησε να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Το 90λεπτο, τελείωσε χωρίς γκολ, ενώ και στην παράταση δεν άλλαξε τίποτα με το Διαβολίτσι να έχει σημαντική ευκαιρία στο 120’ με τον Σταματελόπουλο. Ετσι ολα κρίθηκαν στα πέναλτι.

Το Διαβολίτσι χαμογέλασε στο φινάλε και περιμένει πλέον τον επόμενο αντίπαλο στους “8” και ο Απόλλωνας κρατά τη μεγάλη προσπάθεια και την εμφάνιση απέναντι σε μια ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας.

Στα πέναλτι ευστόχησαν για το Διαβολίτσι οι Ι. Καλογερόπουλος, Λιόλιος, Μπαλόπουλος, ενώ οι Γεωργιόπουλος και Κυριαζόπουλος νικήθηκαν από τον Κυριακόπουλο.

Για τον Απόλλωνα βρήκαν στόχο οι Κακαλής, Δασκαλάκης. Οι Σπανός και Βασιλόπουλος είδαν τον Κωνσταντακόπουλο να αποκρούει τις εκτελέσεις τουw και ο Κουντάνης έστειλε την μπάλα άουτ.

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ: Κωνσταντακόπουλος, Σεντεμέντες, Μπαλόπουλος, Σταματελόπουλος, Λιόλιος, Κυριαζόπουλος, Πιτσιλής, Χότζα, (70’ Γραμματικόπουλος) Τσουκαλάς (50’ Γεωργιόπουλος), Μουλιάτος (85’ Φωτόπουλος). Αθανασόπουλος (75’ Ι. Καλογερόπουλος)

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Κυριακόπουλος, Κακαλής, Δασκαλάκης, Παχής, Καραχάλιος, Κουντάνης, Σπανός, Κωνσταντόπουλος, Παπαθεοδώρου, (118’ Ι. Καραχάλιος), Δαλκαφούκης (60’ Βασιλόπουλος), Μπάκας (113’ Καραβίτης).