Σάββατο, 19 Οκτώβριος 2019 13:12

Α1 ΤΟΠΙΚΗ: Ντέρμπι κορυφής στο Σουληνάρι – Εκτός έδρας Πεταλίδι και Δώριο

Γράφτηκε από τον

Τέσσερις ομάδες, το Δώριο, ο Απόλλωνας Πεταλιδίου, η Θύελλα Χαρακοπιού και ο Παπαφλέσσας Χώρας έχουν κάνει το δύο στα δύο στην Α1 τοπική με αποτέλεσμα να... στριμώχνονται στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα.

Το Δώριο αντιμετωπίζει σήμερα εκτός έδρας το Νέο Αρι, ενώ το Πεταλίδι θα παίξει επίσης μακριά από το γήπεδό του, την Κυριακή με τον Α.Ο. Φυτειάς.

Θύελλα και Παπαφλέσσας θα ανταμώσουν αύριο στο γήπεδο του Σουληναρίου στο ντέρμπι κορυφής της τρίτης αγωνιστικής.

Η Θύελλα έχει λυγίσει μέχρι σήμερα την αντίσταση της ΑΕΚ Καλαμάτας και του Ηρακλή Κυπαρισσίας και ο Παπαφλέσσας της Ομόνοιας και του Α.Ο. Φυτειάς.

Οσον αφορά τους συγκάτοικους του στην πρώτη θέση, το Δώριο νίκησε Αρφαρά, Χανδριναϊκό (και τους δύο στο γήπεδό του) και το Πεταλίδι εκτός το Χανδριναϊκό και εντός την Ομόνοια.

Το Δώριο θα παίξει σήμερα με μια ομάδα που δεν έχει νίκη (μία ισοπαλία με Ηρακλή και μια ήττα από τα Αρφαρά) μετρά ο Νέος Αρις.

Από την άλλη ο Α.Ο. Φυτειάς μετά το τρίποντο στην πρεμιέρα με τον Ηρακλή Κυπαρισσίας, ηττήθηκε από τη Χώρα. Το ματς με το Πευαλίδι θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Σπερχογείας λόγω του ότι στο "Π. Μπαχράμης" τοποθετείται νέος τάπητας.

Ο Ηρακλής Καλαμάτας και ο συντοπίτης Ολυμπιακός ισοβαθμούν με 4 βαθμούς στην 5η θέση και διατηρούν επίσης το αήττητο στο ξεκίνημα.

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον Ηρακλή Κυπαρισσίας και ο Ηρακλής θα φιλοξενηθεί από την ΑΕΚ Καλαμάτας στο γήπεδο της Δυτικής Παραλίας.

Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν μια νίκη με τον Πανιώνιο και μια ισοπαλία με την ΑΕΚ και στον αντίποδα ο Ηρακλής Κυπαρισσίας μετρά δύο ήττες από Α.Ο. Φυτειάς και Θύελλα Χαρακοπιού.

Η ΑΕΚ έχασε στην πρεμιέρα από τη Θύελλα και αναδείχθηκε ισόπαλη με τον Ολυμπιακό, ενώ ο Ηρακλής Καλαμάτας ύστερα από την ισοπαλία με το Νέο Αρι νίκησε τον Πανιώνιο.

Ο Πανιώνιος που δεν έχει ακόμα βαθμό θα αναμετρηθεί στο "Γ. Λουκαρέας" με τον Αστέρα Αρφαρών, που προέρχεται από την νίκη με το Νέο Αρι (στην πρεμιέρα είχε χάσει από το Δώριο).

Τέλος στο γήπεδο του Σουληναρίου, εκτός από το ντέρμπι κορυφής θα διεξαχθεί και το ματς του Χανδριναϊκού με την Ομόνοια, που επίσης δεν έχουν βαθμό. Ο Χανδριναϊκός ηττήθηκε κατά σειρά από Πεταλίδι, Δώριο με 4-0 και η Ομόνοια από Χώρα, Πεταλίδι. Στα αξιοσημείωτα ότι οι δύο αντίπαλοι δεν έχουν σκοράρει.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Ολυμπιακός Καλαμάτας - Ηρακλής Κυπαρισσίας

Γήπεδο “Γ. Λουκαρέας”

Πλακογιάννης, Τσοπανάκης, Σωτηρόπουλος

ΑΕΚ Καλαμάτας - Ηρακλής Καλαμάτας

Γήπεδο Δυτικής Παραλίας

Κουτσαναστάσης, Σταυρόπουλος, Π. Νικολόπουλος

Νέος Αρις - Δώριο

Γήπεδο Αριος

Η. Νικολόπουλος, Αράπης, Βανικιώτης

Χανδριναϊκός - Ομόνοια

Γήπεδο Σουληναρίου

Καυκάς, Γεωργαντάς, Μπασιλάρης

Κυριακή

Θύελλα Χαρακοπιού - Παπαφλέσσας Χώρας

Γήπεδο Σουληναρίου

Τσουλάκος, Κουρτέσης, Μιχαλόπουλος

Πανιώνιος Καλαμάτας - Αστέρας Αρφαρών

Γήπεδο “Γ. Λουκαρέας”

Κουτσαναστάσης, Μαλαπάνη, Π. Νικολόπουλος

Α.Ο. Φυτειάς - Απόλλωνας Πεταλιδίου

Γήπεδο Σπερχογείας

Γκούμας, Σταυρόπουλος, Ε. Τσαούση

* Ολα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 3.30 μ.μ.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 2 αγώνες)

1. Δώριο 7-1 6

-. Απόλλωνας Πεταλιδίου 5-0 6

-. Θύελλα Χαρακοπιού 5-1 6

-. Παπαφλέσσας Χώρας 3-0 6

5. Ηρακλής Καλαμάτας 6-3 4

-. Ολυμπιακός Καλαμάτας 4-2 4

7. Αστέρας Αρφαρών 3-3 3

-. Α.Ο. Φυτειάς 1-1 3

9. Νέος Αρις 2-4 1

-. ΑΕΚ Καλαμάτας 2-5 1

11. Ηρακλής Κυπαρισσίας 0-2 0

-. Ομόνοια 0-3 0

-. Πανιώνιος Καλαμάτας 2-7 0

-. Χανδριναϊκός 0-8 0