Σάββατο, 02 Νοέμβριος 2019 11:04

Α' ΤΟΠΙΚΗ: Ντέρμπι αήττητων στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Τέσσερις ομάδες, ο Πάμισος, ο Πανθουριακός, ο Απόλλωνας Καλαμάτας και η Α.Ε. Μάνης αγνοούν την ήττα μετά από πέντε αγωνιστικές στην Α' τοπική Μεσσηνίας.

Μένει να δούμε αν αυτό θα ισχύει και σήμερα το απόγευμα, καθώς η 6η αγωνιστική περιλαμβάνει ντέρμπι αήττητων στην Καλαμάτα..

Ο Πανθουριακός θα υποδεχτεί στις 3 το μεσημέρι τον Πάμισο στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ και την ίδια ώρα στο Ασπρόχωμα ο Απόλλωνας Καλαμάτας θα αναμετρηθεί με την Α.Ε. Μάνης.

Ο Πανθουριακός έχει 9 βαθμούς, όσους και ο Απόλλωνας και απέχουν 4 βαθμούς από τον πρωτοπόρο Πάμισο και δύο από τη δεύτερη της βαθμολογίας Α.Ε. Μάνης.

Πάμσος και Θουρία δεν έχουν δεχτεί μάλιστα γκολ, με τη διαφορά ότι ο Πάμισος έχει 4 νίκες και 1 ισοπαλία και ο Πανθουριακός 2 νίκες και 3 ισοπαλίες.

Ιδιος απολογισμός και για τον Απόλλωνα, ενώ η Μάνη ξεκίνησε το πρωτάθλημα με δύο ισοπαλίες και μετρά τρία σερί τρίποντα.

Από τις παραπάνω ομάδες ξεκάθαρο στόχο το πρωτάθλημα έχει βέβαια μόνο ο Πανθουριακός, όπως επίσης και η Εράνη που απέχει μια νίκη από την κορυφή και η Κυπαρισσία, η οποία είναι στο -5.

Η Εράνη αγωνίζεται σήμερα με αντίπαλο τον ισόβαθμο Ακρίτα Κορώνης στην Κορώνη και η Κυπαρισσία την Κυριακή στον Κάμπο με την Α.Ε. Αβίας, που έχει ένα βαθμό.

Αμφότερες θέλουν το διπλό προκειμένου να μην χάσουν έδαφος και να μειώσουν τη διαφορά από την πρώτη θέση σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττα του Παμίσου.

Οι Νησιώτες θα μεταβούν στην Καλαμάτα με τη ψυχολογία στα ύψη ύστερα από την άνετη νίκη με 4-0 στο τοπικό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Ανάληψης.

Σε καλή κατάσταση βρίσκεται και ο Πανθουριακός που προέρχεται από την ισοπαλία στην Κυπαρισσία. Η Θουρία θα ψάξει την πρώτη της νίκη στα ντέρμπι, μετά τις ισοπαλίες με Απόλλωνα, Εράνη και ΑΟΚ. Με τρίποντο ο Πανθουριακός θα βρεθεί στο -1 από τον Πάμισο,που δεν έχει κερδίσει μέχρι σήμερα μόνο τον Απόλλωνα Καλαμάτας. Οι Νησιώτες θα μπουν σ' ένα ακόμα παιχνίδι με επιθετική φιλοσοφία και στόχο τους τρεις βαθμούς, με τους οποίους θα ανοίξουν στους 7 βαθμούς τη διαφορά από τον Πανθουριακό.

Με... παρελθόν στη "Μαύρη Θύελλα"

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και το έτερο ντέρμπι αήττητων. Ο Απόλλωνας "ξέσπασε" απέναντι στη Σπερχογεία (1-5) και η Μάνη λύγισε και την αντίσταση του Εθνικού Μελιγαλά (2-1). Είχαν προηγηθεί οι νίκες με Τέλλο Αγρα (2-0) και Ανδρούσα (1-4) που επιβεβαιώνουν ότι είναι σε ανοδική πορεία. Στα αξιοσημείωτα ότι στους πάγκους των δύο ομάδων βρίσκονται δύο προπονητές, που έχουν εργαστεί στη "Μαύρη Θύελλα" και έχουν φορέσει με επιτυχία και τη φανέλα της. Ο Τάκης Σακελλαρόπουλος και ο Τάκης Δρούγας, αντίστοιχα.

Θέλουν διπλό πριν το ντέρμπι

Το τρίτο σημερινό ματς είναι αυτό ανάμεσα στον Ακρίτα Κορώνης και την Εράνη. Οι γηπεδούχοι εντυπωσιάζουν στο ξεκίνημα και την περασμένη αγωνιστική υποχρέωσαν σε ήττα την άλλη ευχάριστη έκπληξη στην Α' τοπική, τη Μεθώνη.Η τελευταία είχε κερδίσει πριν δύο εβδομάδες την Εράνη. Οι Φιλιατρινοί επέστρεψαν στις επιτυχίες απέναντι στην Α.Ε. Αβίας και δεν έχουν περιθώρια για απώλειες στην Κορώνη.

Μονόδρομος είναι και για την Κυπαρισσία το διπλό στον Κάμπο, κόντρα στην Α.Ε. Αβίας που έχει ένα βαθμό σε πέντε αγωνιστικές.

Ο ΑΟΚ έμεινε στο 0-0 το περασμένο Σάββατο με τον Πανθουριακό και θέλει τη νίκη για να πάει με καλή ψυχολογία στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με την Εράνη.

Νέοι προπονητές και μάχες στην ουρά

Με λιγότερο άγχος, αλλά σαφώς με στόχο τη νίκη θα αγωνιστεί και η Μεθώνη στο εντός έδρας ματς με την Ανδρούσα, η οποία πήρε ανάσα με το τρίποντο επί του Τσικλητήρα..

Η ομάδα της Πύλου αγνοεί τη νίκη από την πρεμιέρα και την Κυριακή θα υποδεχτεί στο Σουληνάρι τον Τέλλο Αγρα, που μετρά πέντε ήττες σε ισάριθμες αγωνιστικές!

Μετά το "βαρύ" μάλιστα 0-5 από το Καλό Νερό η διοίκηση έλυσε τη συνεργασία της με τον Νίκο Κακαλέτρη και στον πάγκο θα καθίσει αύριο για πρώτη φορά ο Βασίλης Μπλέτσας. Η ομάδα των Γαργαλιάνων θέλει την πρώτη νίκη που θα αλλάξει και τη ψυχολογία.

Με νέο προπονητή θα αγωνιστεί και η Σπερχογεία στο ματς με τον Ολυμπιακό Ανάληψης. Οι "ταύροι" ηττήθηκαν με 1-5 από τον Απόλλωνα Καλαμάτας το περασμένο Σάββατο και αυτό είχε ως συνέπεια το "διαζύγιο" με τον Φραγκίσκο Κεράνη. Τα ηνία ανέλαβε ο Γιάννης Γεωργιτζίκης που παίρνει την ομάδα με 3 βαθμούς.

Σε χειρότερη βαθμολογική θέση βρίσκεται ο Ολυμπιακός Ανάληψης, ο οποίος έχει μόλις ένα βαθμό και θα τα δώσει όλα για το τρίποντο.

Τέλος στην Κυπαρισσία το εντυπωσιακό στις τελευταίες αγωνιστικές Καλό Νερό (3 σερί νίκες με τέρματα 10-0) θα αναμετρηθεί με τον ισόβαθμο Εθνικό Μελιγαλά σ' ένα αμφίρροπο ματς.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Ακρίτας Κορώνης – Εράνη

Γήπεδο Κορώνης

Καρβούνης, Τσοπανάκης, Τσιλίκας

Πανθουριακός – Πάμισος

Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ

Καυκάς, Αδαμόπουλος, Γεωργαντάς

Απόλλωνας Καλαμάτας - Α.Ε. Μάνης

Γήπεδο Ασπροχώματος

Πλακογιάννης, Ρηγόπουλος, Σωτηρόπουλος

Κυριακή

Α.Ε. Αβίας – Κυπαρισσία

Γήπεδο Κάμπου

Καυκάς, Σ. Τσαούση, Χ. Μπουρίκας

Μεθώνη – Ανδρούσα

Γήπεδο Μεθώνης

Γκούμας, Τσουκάλη, Γεωργαντάς

Τσικλητήρας Πύλου - Τέλλος Αγρας

Γήπεδο Σουληναρίου

Κουτσαναστάσης, Κασκάνης, Τσοπανάκης

Ολυμπιακός Ανάληψης – Σπερχογεία

Γήπεδο Αγ. Νικολάου Μεσσήνης

Πλακογιάννης, Αδαμόπουλος, Τσιλίκας

Καλό Νερό - Εθνικός Μελιγαλά

Γήπεδο Κυπαρισσίας

Τσουλάκος, Παναγιωτόπουλος, Μπασιλάρης

* Ολα τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 3 το μεσημέρι.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 5 αγώνες)

1. Πάμισος 10-0 13

2. Α.Ε. Μάνης 11-5 11

3. Ακρίτας Κορώνης 11-6 10

-. Μεθώνη 13-8 10

-. Εράνη 9-4 10

6. Καλό Νερό 13-5 9

-. Πανθουριακός 6-0 9

-. Απόλλωνας Καλαμάτας 8-3 9

-. Εθνικός Μελιγαλά 9-6 9

10. Κυπαρισσία 6-4 8

11. Ανδρούσα 6-9 6

12. Σπερχογεία 7-14 3

-. Τσικλητήρας Πύλου 6-20 3

14. Α.Ε. Αβίας 4-13 1

-. Ολυμπιακός Ανάληψης 2-13 1

16. Τέλλος Αγρας 2-16 0