Σάββατο, 09 Νοέμβριος 2019 11:26

Α1 ΤΟΠΙΚΗ: Στα Αρφαρά η Χώρα, αμφίρροπο ματς στο Πεταλίδι

Γράφτηκε από τον
Α1 ΤΟΠΙΚΗ: Στα Αρφαρά η Χώρα, αμφίρροπο ματς στο Πεταλίδι

 

Ρετιρέ για... δύο στην Α1 τοπική ύστερα από πέντε αγωνιστικές. Ο Παπαφλέσσας Χώρας είχε την πρώτη απώλεια βαθμών στο ντέρμπι με τον Ηρακλή Καλαμάτας (1-1) και έτσι το Δώριο με το άνετο 5-1 επί της ΑΕΚ Καλαμάτας τον έπιασε στην πρώτη θέση.

Χώρα και Δώριο μετρούν από 13 βαθμούς και ακολουθεί με 12 βαθμούς η Θύελλα Χαρακοπιού, που νίκησε την φιλόδοξη Ομόνοια με 2-0.

Την πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα συμπληρώνει με 11 βαθμούς ο Ηρακλής Καλαμάτας.

Από τους πρωτοπόρους μόνο η Θύελλα Χαρακοπιού αγωνίζεται σήμερα Σάββατο, με αντίπαλο τον 10ο της βαθμολογίας Α.Ο. Φυτειάς. Ο αγώνας θα γίνει στο γήπεδο του Ασπροχώματος, αφού το "Π. Μπαχράμης" που χρησιμοποιούν ως έδρα οι γηπεδούχοι δεν είναι ακόμα έτοιμο.

Ο Α.ΛΟ. Φυτειάς προέρχεται από την ισοπαλία (2-2) στο Σουληνάρι με τον Χανδριναϊκό.

Ο Παπαφλέσσας Χώρας θα φιλοξενηθεί την Κυριακή από τον ανεβασμένο βαθμολογικά Αστέρα Αρφαρών, που μετά την ΑΕΚ νίκησε και τον Ηρακλή Κυπαρισσίας και έφθασε τους 9 βαθμούς. Οι φιλοξενούμενοι θέλουν το διπλό για να μείνουν στην κορυφή, καθώς το Δώριο την ίδια ώρα έχει θεωρητικά εύκολο έργο. Θα υποδεχτεί τον ουραγό και χωρίς βαθμό Ηρακλή Κυπαρισσίας. Η Χώρα πάει με τη ψυχολογία στα ύψη στα Αρφαρά μετά τη μεγάλη νίκη στο κύπελλο επί του Α.Ο. Διαβολιτσίου με 2-1.

Οσον αφορά τον Ηρακλή Καλαμάτας, θα δοκιμαστεί από τον Απόλλωνα Πεταλιδίου ο οποίος με δύο διαδοχικές ήττες από Θύελλα και Ολυμπιακό Καλαμάτας υποχώρησε στην 6η θέση. Ο Απόλλωνας θα τα δώσει όλα για τη νίκη ώστε για να μην απομακρυνθεί από τις προνομιούχες θέσεις.

Μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η καλαματιανή μονομαχία ανάμεσα στην Ομόνοια και τον Ολυμπιακό σήμερα στο "Γ. Λουκαρέας". Η Ομόνοια, δίχως τον Μιχάλη Φασουλή στον πάγκο της, με 6 βαθμούς δεν έχει περιθώρια για απώλειες, αλλά οι "ερυθρόλευκοι" (10 βαθμοί) πήραν τα πάνω τους με το 2-0 επί του Πεταλιδίου και θέλουν ανάλογη συνέχεια.

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται και ο Νέος Αρις (δύο σερί τρίποντα και νίκη στον πρώτο προημιτελικό με τον Ολυμπιακό Ανάληψης) και θεωρητικά έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στην προτελευταία της βαθμολογίας ΑΕΚ Καλαμάτας, που μετρά μία ισοπαλία και 4 ήττες.

Χωρίς τρίποντο παραμένει και ο Χανδριναϊκός, ο οποίος θα παίξει την Κυριακή στην Καλαμάτα με τον Πανιώνιο που μετά την ήττα από το Νέο Αρι έλυσε τη συνεργασία του με τον Παντελή Τσιγαρίδη.

Αύριο θα κάνει ντεμπούτο στον πάγκο ο Γιώργος Μηλίτσης, που επέστρεψε μετά από 26 χρόνια στην ομάδα που ξεκίνησε την προπονητική του διαδρομή.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Ομόνοια - Ολυμπιακός Καλαμάτας

Γήπεδο “Γ. Λουκαρέας”

Ψηλοπαναγιώτης, Αθανασοπούλου, Σ. Τσαούση

Νέος Αρις - ΑΕΚ Καλαμάτας

Γήπεδο Αριος

Κομπιλίρης, Διακουμάκος, Ταβουλαρέας

Α.Ο. Φυτειάς - Θύελλα Χαρακοπιού

Γήπεδο Ασπροχώματος

Κουτσαναστάσης, Αράπης, Σωτηρόπουλος

Κυριακή

Αστέρας Αρφαρών - Παπαφλέσσας Χώρας

Γήπεδο Αρφαρών

Τσουλάκος, Ε. Τσαούση, Κασκάνης

Απόλλωνας Πεταλιδίου - Ηρακλής Καλαμάτας

Γήπεδο Πεταλιδίου

Η. Νικολόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Γαϊτάνης

Δώριο - Ηρακλής Κυπαρισσίας

Γήπεδο Δωρίου

Κουρτέσης, Βοσνάκης, Ταβουλαρέας

Πανιώνιος Καλαμάτας - Χανδριναϊκός

Γήπεδο “Γ. Λουκαρέας”

Ζαρακοβίτης, Σωτηρόπουλος, Διακουμάκος

* Ολα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 3 το μεσημέρι.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 5 αγώνες)

1. Δώριο 17-4 13

-. Παπαφλέσσας Χώρας 13-4 13

3. Θύελλα Χαρακοπιού 11-6 12

4. Ηρακλής Καλαμάτας 15-4 11

5. Ολυμπιακός Καλαμάτας 11-8 10

6. Απόλλωνας Πεταλιδίου 8-5 9

-. Αστέρας Αρφαρών 9-6 9

8. Νέος Αρις 9-6 8

9. Ομόνοια 6-6 6

10. Α.Ο. Φυτειάς 4-7 4

11. Πανιώνιος Καλαμάτας 4-13 3

12. ΑΕΚ Καλαμάτας 3-14 1

-. Χανδριναϊκός 2-16 1

14. Ηρακλής Κυπαρισσίας 2-15 0