Τρίτη, 07 Ιανουάριος 2020 12:14

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ 0-0: Σταμάτησε τον πρωτοπόρο και έμεινε πάνω από τη ζώνη (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Ορθιος απέναντι στην ομάδα που οδηγεί την κούρσα στον 7ο όμιλο της Γ’ εθνικής έμεινε ο Α.Ο. Διαβολιτσίου την Κυριακή στο “Καπετάν Βασίλης”...

Ο ΑΟΔ απέσπασε ισοπαλία 0-0 από τον Αστέρα Βλαχιώτη (η τρίτη φετινή λευκή ισοπαλία) και κατέκτησε έναν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια για παραμονή στην κατηγορία. Στο πρώτο ματς του 2020 και στην αυλαία του β’ γύρου, η Μεσσηνιακή ομάδα έπαιξε σαν ίσος προς ίσο απέναντι στον Αστέρα Βλαχιώτη, μια ομάδα που από την Κυριακή είναι μόνη πρώτη στη βαθμολογία και φιλοδοξεί να κατακτήσει τον τίτλο. Μια ομάδα με αισθητά μεγαλύτερο μπάτζετ από το Διαβολίτσι που τα βρήκε... σκούρα στο “Καπετάν Βασίλης” και δεν κέρδισε μετά από τέσσερις σερί νίκες που είχε στο πρωτάθλημα και δεν βρήκε δίχτυα μετά από 10 αγωνιστικές! Η ομάδα του Κώστα Παλαμάρα με άψογη αμυντική τακτική, περιόρισε αισθητά τα επιθετικά ατού του Αστέρα Βλαχιώτη, που δημιούργησε μόνο δυο κλασικές ευκαιρίες σε 95’ λεπτά παιχνιδιού! Η ισοπαλία λοιπόν κρίνεται απόλυτα δίκαιη για το Διαβολίτσι που έφτασε τους 19 βαθμούς και είναι στην ισοβαθμία, οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ έμεινε αήττητη για τέταρτο σερί ματς. Αν μάλιστα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν οι ταχύτατοι Γεωργιόπουλος και Αθανασόπουλος που ήταν εκτός αποστολής, τότε ίσως ο ΑΟΔ να έφτανε και στη νίκη, βάζοντας γκολ σε κάποια αντεπίθεση.

Πως έπαιξε

Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με σύστημα 4-3-2-1, με αρχικό σκοπό να κλείσουν τους διαδρόμους προς την εστία τους. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Δ. Καλογερόπουλος και από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα οι Σταματελόπουλος, Σεντεμέντες, Μπαλόπουλος και Λιόλιος. Αμυντικά χαφ ήταν οι Πιτσιλής και Τζανετέας και λίγο πιο μπροστά τους ο Κυριαζόπουλος. Δεξί εξτρέμ έπαιξε ο Μουλιάτος, αριστερό ο Πλαστουργός που έκανε ντεμπούτο και στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Γραμματικόπουλος.

Αψογη αμυντική λειτουργία

Το Διαβολίτσι από το ξεκίνημα έδωσε χώρο και μπάλα στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι όμως δεν είχαν τον τρόπο να διασπάσουν την άμυνα της Μεσσηνιακής ομάδας. Οι Πιτσιλής και Τζανετέας στον άξονα έκαναν πολλή δουλειά με πολλά τρεξίματα, ενώ απροσπέλαστη ήταν η τετράδα στην άμυνα. Η πρώτη τελική για τον Αστέρα Βλαχιώτη έγινε στο 20’ με τον Ραχίμ να πιάνει ένα συρτό σουτ που βρήκε σε ετοιμότητα τον Δ. Καλογερόπουλο. Η ομάδα του Κώστα Παλαμάρα ανέκοπτε τις προσπάθειες των μεσοεπιθετικών του Αστέρα Βλαχιώτη με ευκολία, όμως αδυνατούσε να βγάλει μια οργανωμένη επίθεση ή να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Στο 27’ ο Γραμματικόπουλος κέρδισε την μπάλα από λάθος στην άμυνα των φιλοξενούμενων, αλλά αντί να μπει κατά μέτωπο και να σουτάρει, πήγε προς τα πλάγια, κλείστηκε από αμυντικούς και χάθηκε η ευκαιρία. Η πρώτη κλασική ευκαιρία για την ομάδα του Γιώργου Κούτση στο ματς, χάθηκε στο 42’ όταν ο Δωματάς επιχείρησε τη σέντρα από δεξιά και ο Παλιάτσος έπιασε το ανάποδο ψαλίδι με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι! Το Διαβολίτσι απείλησε στο 45’ με το σουτ του Κυριαζόπουλου, ύστερα από δυνατό πλάγιο άουτ του Σταματελόπουλου, να μην βρίσκει στόχο από καλή θέση.

Δεν κινδύνευσε στο β’ μέρος

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ειδικά μέχρι το 75’. Κρατούσαν αρκετή ώρα την μπάλα στην κατοχή τους (με τον Βιγιαφάνε που μπει αλλαγή να συμβάλει σε αυτό) και έβγαλαν 2-3 αντεπιθέσεις, όμως έλειπε η καλή τελική πάσα για να δημιουργηθεί ευκαιρία. Η ομάδα του Βλαχιώτη ήταν μπλοκαρισμένη και δεν μπορούσε να απειλήσει παρά τις αλλαγές που έγιναν και τους παίκτες που ήρθα από τον πάγκο. Η πρώτη καλή στιγμή λοιπόν στο δεύτερο μέρος καταγράφηκε στο 73’ όταν ο Γ. Καλογερόπουλος με το που είχε μπει στο ματς, επιχείρησε τη σέντρα σουτ από δεξιά, με τον Διαμαντή να διώχνει με το ένα χέρι. Ο Αστέρας απάντησε στις ευκαιρίες δύο λεπτά αργότερα με τον Δωματά να βρίσκει στην περιοχή τον Σιαλμά που έπιασε το γυριστό σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ. Στο τελευταίο τέταρτο η Λακωνική ομάδα πίεσε για να πετύχει το νικητήριο γκολ, αλλά δεν έφτιαξε καμία φάση, με τις σέντρες που επιχειρούσε να αποτελούν εύκολη λεία για τους αμυντικούς του ΑΟΔ.

Μάλιστα στο 92’ το Διαβολίτσι θα μπορούσε να είχε “κλέψει” τη νίκη... Σε αντεπίθεση ο Βιγιαφάνε, άλλαξε παιχνίδι για τον Γραμματικόπουλο από αριστερά που επιχείρησε τη σέντρα σουτ, με το Βιγιαφάνε να μην προλαβαίνει για λίγο να κάνει την προβολή και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Καλή ήταν σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Βλάχου (Αν. Αττικής). Πολύ καλά τα πήγαν οι βοηθοί, η Δέτση και ο Γουρνιάς από τον ίδιο σύνδεσμο. Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Πλαστουργός, Τζανετέας, Γραμματικόπουλος και Αλάιν.

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Δ. Καλογερόπουλος, Σταματελόπουλος, Λιόλιος (73’ λ. τρ. Χότζα), Μπαλόπουλος, Σεντεμέντες, Πιτσιλής, Τζανετέας (73’ Γ. Καλογερόπουλος), Κυριαζόπουλος, Πλαστουργός (62’ Βιγιαφάνε), Γραμματικόπουλος, Μουλιάτος (84’ Τσουκαλάς).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ: Διαμαντής, Κουρτέσης, Διαμαντάκης, Τζελίδης, Μπριλάκης, Σκεντεράι, Δωματάς, Αναστασόπουλος (84’ Αλάιν), Παλιάτσος (57’ Σιαλμάς), Ραχίμ (64’ Βουτσιώτης), Ζαϊμι.