Δευτέρα, 13 Ιανουάριος 2020 17:28

ΠΑΜΙΣΟΣ – ΜΕΘΩΝΗ 2-1: Εμεινε στην κορυφή με σούπερ ανατροπή στο τελευταίο 10λεπτο! (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΠΑΜΙΣΟΣ – ΜΕΘΩΝΗ 2-1: Εμεινε στην κορυφή με σούπερ ανατροπή στο τελευταίο 10λεπτο! (φωτό)

 

Από την... κόλαση στον... παράδεισο βρέθηκε χθες ο Πάμισος που πήρε τη νίκη με 2-1 επί της Μεθώνης, αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ μέχρι το 80’!

Οι νησιώτες δυσκολεύτηκαν πολύ απέναντι στον εξαιρετικό ΑΟΜ και χρειάστηκαν δύο γκολ από τους Αράπι στο 80’ και Μωράκη στο 90’ για να πάρουν το τρίποντο, ξεπερνώντας κατά κάποιο τρόπο και τον αποκλεισμό στο κύπελλο από τον Εθνικό Μελιγαλά.

Ετσι η ομάδα του Γιώργου Καλόμαλου σημείωσε την τρίτη σερί νίκη της και παρέμεινε στην κορυφή της Α’ τοπικής μαζί με τον Απόλλωνα Καλαμάτας, μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.

7 στα 7 στη Μεσσήνη!

Συνάμα ο Πάμισος απέδειξε για μία ακόμη φορά πόσο δυνατός είναι στην έδρα του, μιας και στη Μεσσήνη έχει το απόλυτο με 7 στις 7 νίκες!

Από την άλλη η Μεθώνη έδειξε σε ένα ακόμη ματς πως είναι μία από τις πιο καλές και δουλεμένες ομάδες της κατηγορίας... Οι “βυσσινί” κοίταξαν στα μάτια τον μεγάλο τους αντίπαλο, προηγήθηκαν με ένα φοβερό γκολ του Σούλα και στις λεπτομέρειες έχασαν την ευκαιρία να φύγουν με βαθμό ή και βαθμούς από τη Μεσσήνη.

Πλέον η ομάδα του Βασίλη Κοσυφολόγου στρέφει το ενδιαφέρον της στο κύπελλο και στον ημιτελικό της Τετάρτης με τον Εθνικό Μελιγαλά, με σκοπό να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Ανούσιο το α’ μέρος

Η χθεσινή αναμέτρηση δεν είχε ρυθμό στο πρώτο μέρος με τον Πάμισο να έχει την πρωτοβουλία, αλλά να αναλώνεται σε ανούσια κατοχή γύρω από την περιοχή του Μίντζηρα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν κλείσει καλά τους χώρους και επιδίωκαν να χτυπήσουν σε κάποια αντεπίθεση με τους Πουλάκο και Σούλα.

Στο 10’ ο Κουλόπουλος έβγαλε τη σέντρα και ο Παπαδόπουλος έπιασε το σουτ που έφυγε λίγο άουτ.

Αλλη καλή στιγμή ο Πάμισος δεν είχε στο πρώτο ημίχρονο, με τον Σαραντόπουλο να είναι κλεισμένος καλά από τους αμυντικούς.

Στο 38’ ο Πουλάκος βρήκε τον Πείδη που έπεσε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Φιλόπουλο, με τους φιλοξενούμενους να ζητούν πέναλτι. Ηταν μια δύσκολη φάση, όμως φάνηκε πως ο αμυντικός του Παμίσου βρήκε πρώτα την μπάλα.

Με φοβερό γκολ ο Σούλα το 0-1

Το δεύτερο μέρος ήταν σαφώς καλύτερο ποιοτικά με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω. Στο 48’ η ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Φιλόπουλου ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Παπαδόπουλου έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 56’ ο Παπαδόπουλος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Φιλόπουλος έπιασε την κεφαλιά, με τον Κουτίβα να διώχνει ένα μέτρο πριν τη γραμμή.

Τρία λεπτά αργότερα ο Κουλόπουλος μπήκε από δεξιά και επιχείρησε το διαγώνιο σουτ με τον Μίντζηρα να βρίσκει λίγο την μπάλα με το πόδι και να διώχνει σε κόρνερ.

Η Μεθώνη ήταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις και στο 61’ “πάγωσε” τη Μεσσήνη... Ο Σούλα δέχθηκε κάθετη μπαλιά, προχώρησε από αριστερά και με ένα εκπληκτικό βολέ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία για το 0-1.

Το γκολ αποσυντόνισε τον Πάμισο που προσπαθούσε ανορθόδοξα να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 70’ η Μεθώνη απείλησε εκ νέου με τον Πουλάκο να φεύγει στην αντεπίθεση και να πλασάρει, όμως ο Φιλόπουλος τον πρόλαβε, έβαλε την κόντρα και ο Οικονομόπουλος μπλόκαρε.

Ισοφάριση στο 80’ με Αράπι

Τελικά η λύση για τους νησιώτες ήρθε στο 80’ όταν ο Παπαδόπουλος έβγαλε τη σέντρα, ο Κουλόπουλος πήρε την κεφαλιά πάσα και ο νεαρός Αράπι, που είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή, με πλασέ στην κίνηση ισοφάρισε σε 1-1.

Οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν και στο 85’ άγγιξαν ένα δεύτερο γκολ...

Ο Πουλάκος τροφοδότησε κάθετα τον Παυλόγιαννη που σούταρε με δύναμη από πλάγια θέση με την μπάλα να τραντάζει το αριστερό δοκάρι!

Η τύχη όμως ήταν με τον Πάμισο στο χθεσινό ματς και αυτό φάνηκε στο 90’...

Ο Σαραντόπουλος εκτέλεσε ένα φάουλ σαν κοντινό κόρνερ και ο Μωράκης με καρφωτή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έγραψε το τελικό 2-1!

Ο σκόρερ πανηγύρισε με έντονο τρόπο το γκολ κοντά στον πάγκο της Μεθώνης και προκλήθηκε ένταση με σπρωξίματα και βρισιές μεταξύ παικτών και παραγόντων για 2-3 λεπτά, με τον κ. Ρέκκα να δείχνει κίτρινες κάρτες...

Καλή ήταν η διαιτησία του Ρέκκα και των βοηθών του, του Αδαμόπουλου και της Ε. Τσαούση.

ΠΑΜΙΣΟΣ: Οικονομόπουλος, Αριστομενόπουλος, Κατσιβαρδέας (64’ Χαραλαμπόπουλος), Φιλόπουλος, Μωράκης, Μπορχάν, Κουλόπουλος, Ντίσα, Σαραντόπουλος, Παπαδόπουλος, Τσούκλερης (46’ Αράπι).

ΜΕΘΩΝΗ: Μίντζηρας, Ζόμπολος (87’ Τρυφωνόπουλος), Καγιανάς, Παπανικολόπουλος, Κουτίβας, Σαμπάνι, Παυλόγιαννης (90’ λ. τρ. Μπάμπαλης), Ηλιόπουλος, Πουλάκος, Πείδης (84’ Σταματελόπουλος), Σούλα (70’ Παπαδημητρίου).