Τρίτη, 14 Ιανουάριος 2020 14:00

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Στον πρώτο τους τίτλο στοχεύουν και οι τέσσερις μονομάχοι!

Γράφτηκε από τον

Αύριο θα διεξαχθούν οι πρώτοι αγώνες της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου Μεσσηνίας, με τις δύο αναμετρήσεις να φιλοξενούνται στο γήπεδο Διαβολιτσίου “Καπετάν Βασίλης” και σε αυτό της Μεθώνης.

Φυσικά μεγάλο φαβορί για να βρεθεί αρχικά στον τελικό και εν συνεχεία να κατακτήσει το τρόπαιο είναι ο Α.Ο. Διαβολιτσίου που παίζει στη Γ’ εθνική κατηγορία και έχει αισθητά μεγαλύτερο μπάτζετ και καλύτερο ρόστερ από τις τρεις άλλες ομάδες. Ο Νέος Αρις, που θα κοντραριστεί με τον ΑΟΔ, αποτελεί την έκπληξη του θεσμού μιας και είναι σπάνιο ομάδα από την Α1 τοπική να φτάνει τόσο μακριά στο κύπελλο Μεσσηνίας.

Το άλλο ζευγάρι, αυτό μεταξύ της Μεθώνης και του Εθνικού Μελιγαλά, είναι σαφώς πιο ισορροπημένο και αναμένεται να διεξαχθούν δύο ενδιαφέροντες αγώνες με απρόβλεπτη εξέλιξη.

Οπως και να’ χει το δεδομένο είναι πως όποια ομάδα κατακτήσει φέτος το κύπελλο, θα το κάνει για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Αναφερόμαστε βέβαια στα 30 τελευταία χρόνια όπου υπάρχουν επίσημα στοιχεία, από το 1989 μέχρι σήμερα.

Μόνο η Μεθώνη έχει βρεθεί σε τελικό!

Μάλιστα από τις τέσσερις ομάδες μόνο η Μεθώνη έχει φτάσει στο παρελθόν στον τελικό, δίχως να καταφέρει πάντως να αναδειχθεί κυπελλούχος!

Ούτε ο Α.Ο. Διαβολιτσίου, ούτε ο Εθνικός Μελιγαλά και φυσικά ούτε ο Νέος Αρις έχουν παίξει σε τελικό κυπέλλου και φιλοδοξούν να το κάνουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Δύο χαμένοι τελικοί πριν δύο δεκαετίες!

Οσο για τη Μεθώνη είχε φτάσει πριν δύο δεκαετίες στον μεγάλο τελικό, δύο σερί χρονιές, αλλά και τις δύο έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι.

Τη σεζόν 1997-98 ο ΑΟΜ είχε παίξει στον τελικό με τον Τέλλο Αγρα και είχε χάσει με 1-0. Την αμέσως επόμενη περίοδο 1998-99 και πάλι η Μεθώνη έφτασε μέχρι το... τέλος του δρόμου, αλλά αυτή τη φορά ήταν ο Απόλλωνας Καλαμάτας που την κέρδισε με 2-0 και της στέρησε τον τίτλο.

Ετσι φέτος η ομάδα του Βασίλη Κοσυφολόγου φιλοδοξεί να βρεθεί και πάλι μετά από 20 χρόνια στον τελικό και να κατακτήσει το τρόπαιο όσο δύσκολο κι αν φαντάζει αυτό!