Τετάρτη, 15 Ιανουάριος 2020 11:51

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Τα βλέμματα σε Διαβολίτσι και Μεθώνη

Γράφτηκε από τον

 

Τέσσερις ομάδες από τρεις διαφορετικές κατηγορίες θα διεκδικήσουν το φετινό κύπελλο Μεσσηνίας.

Ο λόγος για τον Α.Ο. Διαβολιτσίου, τη Μεθώνη, τον Εθνικό Μελιγαλά και το Νέο Αρι. Ο ΑΟΔ, που μετέχει στη Γ’ εθνική είναι το μεγάλο φαβορί, αλλά τις δικές τους πιθανότητες θα εξαντλήσουν η Μεθώνη και ο Εθνικός από την Α’ τοπική, καθώς και ο Νέος Αρις που είναι η μοναδική ομάδα από την Α1 τοπική που συνεχίζει στο θεσμό.

Σήμερα θα διεξαχθούν οι πρώτοι ημιτελικοί και στις 29 Γενάρη οι ρεβάνς. Τα βλέμματα στρέφονται σε Διαβολίτσι και Μεθώνη, εκεί όπου ο ΑΟΔ θα αναμετρηθεί με το Νέο Αρι και η Μεθώνη με τον Εθνικό Μελιγαλά, αντίστοιχα. Αμφότεροι οι ημιτελικοί θα ξεκινήσουν στις 3 το μεσημέρι.

Στο γήπεδο “Καπετάν Βασίλης” ο Α.Ο. Διαβολιτσίου θέλει να κάνει σήμερα το πρώτο βήμα για τον τελικό απέναντι στην ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης. Ο Νέος Αρις με τον... αέρα του αουτσάιντερ θα επιδιώξει να βάλει δύσκολα απέναντι σε μια ομάδα που εκπροσωπεί το νομό στις εθνικές κατηγορίες.

Ο Κώστας Παλαμάρας σκοπεύει να ξεκουράσει αρκετούς παίκτες με δεδομένο ότι την Κυριακή υπάρχει το κρίσιμο εντός έδρας ματς για την παραμονή στη Γ’ εθνική, με αντίπαλο τη Ζάκυνθυ. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από εκτός έδρας ήττα στο Ναύπλιο με 1-0 και ο Νέος Αρις από τη νίκη στο γήπεδό του με 2-1 επί του Ολυμπιακού Καλαμάτας.

Η διαιτητική τετράδα αποτελείται από τους Κουτσαναστάση, Γάκη, Αντωνόπουλο και Χ. Μπουρίκα.

Την ίδια ώρα στη Μεθώνη θα διεξαχθεί ένας αμφίρροπος ημιτελικός, με τις δύο ομάδες εδώ που έχουν φθάσει, να επιθυμούν διακαώς την πρόκριση στον τελικό. Οι γηπεδούχοι την Κυριακή ηττήθηκαν με ανατροπή με 2-1 από τον Πάμισο, ενώ ο Εθνικός έμεινε στο 0-0 με τον Ολυμπιακό Ανάληψης.

Η Μεθώνη με 23 βαθμούς βρίσκεται στην 7η θέση της Α’ τοπικής και ο Εθνικός με 18 στην 9η. Στο μεταξύ τους ματς για το πρωτάθλημα που είχε γίνει στις 17 Νοεμβρίου, ο ΑΟΜ είχε επικρατήσει με 2-1.

Τον ημιτελικό θα διαιτητεύσει ο Καρβούνης με βοηθούς τους Τσιλίκα και Η. Μπουρίκα.

Πώς έφθασαν στα ημιτελικά

Ο Α.Ο. Διαβολιτσίου για να βρεθεί στα ημιτελικά απέκλεισε κατά σειρά σε νοκ – άουτ ματς τη Σπερχογεία και τον Απόλλωνα Καλαμάτας και σε διπλούς αγώνες τον Παπαφλέσσα Χώρας. Συγκεκριμένα στις 15 Σεπτεμβρίου νίκησε εντός με 3-0 τη Σπερχογεία και στις 16 Οκτωβρίου επικράτησε στα πέναλτι με 3-2 του Απόλλωνα (0-0 κανονικός αγώνας και παράταση). Στις 6 Νοεμβρίου ηττήθηκε στον πρώτο ημιτελικό με 2-1 από τη Χώρα, αλλά στη ρεβάνς στο Διαβολίτσι στις 18 Δεκεμβρίου νίκησε με 3-0 και προκρίθηκε.

Ο Νέος Αρις ξεπέρασε αρχικά στην παράταση με 4-3 το εμπόδιο του Χανδριναϊκού εκτός έδρας στις 14 Σεπτεμβρίου και στις 22 του ίδιου μήνα νίκησε με 4-1 τον Αστέρα Αρφαρών.

Στα προημιτελικά αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό Ανάληψης, τον οποίο κέρδισε εκτός έδρας στο πρώτο ματς με 2-0 στις 6 Νοεμβρίου και ηττήθηκε με το ίδιο σκορ στη ρεβάνς στις 5 Γενάρη. Ετσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, εκεί όπου ο Νέος Αρις σκόραρε και με αυτό το γκολ (1-2) πήρε το εισιτήριο. Η Μεθώνη νίκησε κατά σειρά εντός το Δώριο με 3-1 στις 15 Σεπτεμβρίου και το Πεταλίδι με 3-0 στις 22 Σεπτεμβρίου. Ο ΑΟΜ πηρε τη νίκη και στο τρίτο σερί ματς στο γήπεδό του με 1-0 απέναντι στην Εράνη στις 6 Νοεμβρίου. Στη ρεβάνς των Φιλιατρών στις 5 Γενάρη έχασε με 2-1, αλλά προκρίθηκε χάρη στο εκτός έδρας γκολ.

Τέλος, ο Εθνικός Μελιγαλά έδωσε στην Καλαμάτα το πρώτο ματς στο θεσμό, νικώντας με 4-0 την Ομόνοια στις 15 Σεπτεμβρίου. Ακολούθησε στις 22 Σεπτεμβρίου η εντός έδρας πρόκριση επί της Ανδρούσας με 4-1 στην παράταση. Στους προημιτελικούς αναδείχθηκε ισόπαλος στο Μελιγαλά (1-1) με τον Πάμισο στις 6 Νοεμβρίου και προκρίθηκε στην παράταση (1-2) στο δεύτερο ματς στη Μεσσήνη στις 5 Γενάρη.