Δευτέρα, 20 Ιανουάριος 2020 18:07

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 2-0: Ανετη νίκη στη νέα του έδρα (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 2-0: Ανετη νίκη στη νέα του έδρα (φωτό)

Με νίκη ξεκίνησε τους επίσημους αγώνες του, ως γηπεδούχος στο “Σταύρος Παπαδόπουλος”, ο Πανθουριακός που επικράτησε 2-0 του Εθνικού Μελιγαλά.

Το ιστορικό γήπεδο της Καλαμάτας αποτελεί την 3η έδρα για την ομάδα της Θουρίας τη φετινής αγωνιστική περίοδο μετά από αυτές της Σπερχογείας και του αθλητικού κέντρου της ΕΠΣΜ.

Ο Πανθουριακός μπήκε αποφασισμένος για τη νίκη από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και μέσα σχεδόν στο α’ 20λεπτο είχε καταφέρει να πάρει κεφάλι στο σκορ με 2-0. Από εκεί και μετά προσπάθησε να φτάσει και σε άλλο γκολ έτσι ώστε να εδραιώσει τη νίκη του και παράλληλα φρόντισε να μην απειληθεί, κάτι που κατάφερε και έφτασε έτσι στην επικράτηση. Με αυτή τη νίκη διατηρήθηκε μέσα στην πρώτη 3άδα και σε απόσταση τριών πόντων από τους πρωτοπόρο Απόλλωνα.

Ο Εθνικός Μελιγαλά, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των παικτών του δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Βρέθηκε να χάνει στο 20’ με 2-0, αλλά οι παίκτες του, δεν μπόρεσαν να σκοράρουν και να βοηθήσουν την ομάδα τους να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την Καλαμάτα. Στην πιο αξιόλογη φάση, στο 80’ ο Σαραντόπουλο δεν μπόρεσε να πετύχει γκολ και να βάλει ξανά την ομάδα του στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος.

Το σκορ άνοιξε στο 9ό ο Μίνγκας με πλασέ ύστερα από προσπάθεια του Σπυρόπουλου και γύρισμα της μπάλας στην περιοχή. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν ότι πριν τη σέντρα, η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή του άουτ.

Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε στο 20’ ο Κανελλόπουλος με σουτ μέσα από την περιοχή.

Ευκαιρίες για γκολ έχασαν οι Κανελλόπουλος (62’ δυνατό σουτ, 88’ κεφαλιά), Τρίψας (75’ σουτ) και Σαραντόπουλος (80’ συρτό σουτ).

Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Κουτσαναστάσης με βοηθούς διαιτητές την Αθανασοπούλου και τον Τσίρμπα.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Κόκκαλης, Μάραντος (91’ Δημόπουλος), Εμμανουήλ, Δημητρακόπουλος, Γιαννακόπουλος, Καράμπελας, Παπαθεοδώρου (89’ Πάπα), Τρίψας (93’ Φ. Φαββατάς), Κανελλόπουλος, Μίνγκας, Σπυρόπουλος (60’ Παπαγιαννόπουλος).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Λίβας, Μακρής, Καλύβας, Μπούνας (30’ λ.τρ. Καλογερόπουλος), Φέστας, Σεμούρι (46’ Ντεμίρι), Λυμπερόπουλος (72’ Τσιρώνης), Καρατζούλιας, Κουρούπης, Λάγιος (74’ Διακουμάκος), Σαραντόπουλος.