Δευτέρα, 11 Μάιος 2020 13:55

ΠΑΜΙΣΟΣ: Τα παιχνίδια – σταθμοί στην πορεία προς τον τίτλο (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Εδώ και δέκα περίπου ημέρες ο Πάμισος πανηγυρίζει την κατάκτηση του τίτλου στην Α’ τοπική Μεσσηνίας για τη σεζόν 2019-20 μετά τη διακοπή όλων των τοπικών πρωταθλημάτων, εξαιτίας της πανδημίας με το νέο κορονοϊό. 

Κι αυτό διότι ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας, όταν διακόπηκε το πρωτάθλημα.
Ηταν ένα... ξεχωριστό πρωτάθλημα μιας και για πρώτη φορά δεν ολοκληρώθηκε... ποτέ μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Για την ακρίβεια διεξήχθησαν 21 αγωνιστικές, δηλαδή κάτι παραπάνω από τα δύο τρίτα της σεζόν.
Απέμεναν άλλες εννέα αγωνιστικές μέχρι το φινάλε, οι οποίες δεν θα γίνουν ποτέ και δεν θα μάθουμε ποια θα ήταν η κατάληξή τους.
Οι νησιώτες με 49 βαθμούς ήταν πρώτοι τη στιγμή της διακοπής, όντας στο +1 από τον Απόλλωνα Καλαμάτας που ακολουθούσε με 48.
Το συγκρότημα του Γιώργου Καλόμαλου ξεκίνησε τη σεζόν με ιδιαίτερα χαμηλό μπάτζετ, πολλά παιδιά από την ακαδημία του συλλόγου και με στόχο απλά μια καλή πορεία.
Ομως έφτασε να οδηγήσει την κούρσα στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν,παίζοντας και ωραίο ποδόσφαιρο, και κανείς δεν μπορεί να πει πως κατακτά άδικα τον τίτλο.
Ο Πάμισος είχε απολογισμό 15 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες, ενώ έβαλε 41 γκολ και δέχθηκε 11.
Αξιοσημείωτο πως το συγκρότημα του Γιώργου Καλόμαλου έμεινε αήττητο σε όλα τα ντέρμπι, δηλαδή απέναντι σε Απόλλωνα Καλαμάτας, Πανθουριακό και Κυπαρισσία. Ο απολογισμός του ήταν δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες, ενώ δεν πρόλαβε να παίξει με τον ΑΟΚ στη Μεσσήνη, λόγω κορονοϊού...
Αυτό είναι το τρίτο πρωτάθλημα που κατακτά η ομάδα της Μεσσήνης την τελευταία δεκαετία. Τα δύο προηγούμενα ήταν τις σεζόν 2013-14 και 2017-18.
Κάτι που σημαίνει πως οι “Τριφυλοφόροι” έχουν κατακτήσει τρία πρωταθλήματα Α’ τοπικής τα 7 τελευταία χρόνια!
Στο σημερινό μίνι αφιέρωμα της εφημερίδας "Ελευθερία" στον Πάμισο θα σταθούμε σε ορισμένα παιχνίδια που σημάδεψαν τη φετινή του πορεία και έβαλαν τις βάσεις για την κατάκτηση της πρωτιάς.

Οι δύο λευκές ισοπαλίες με τους διεκδικητές

Την 4η αγωνιστική ο Πάμισος έχοντας κάνει το 3 στα 3, έπαιξε με τον Απόλλωνα Καλαμάτας στο γήπεδο του Ασπροχώματος. Ενα παιχνίδι κρας τεστ με μια πολύ καλά δουλεμένη ομάδα...

Οι νησιώτες κατάφεραν να μην χάσουν από την καλαματιανή ομάδα, παίρνοντας χωρίς ιδιαίτερο άγχος τον βαθμό της ισοπαλίας. Ηταν ένα παιχνίδι δίχως σκορ (0-0) που διατήρησε τους πράσινους στην κορυφή της βαθμολογίας.
Μετά από δύο εβδομάδες οι νησιώτες αγωνίζονται με έναν ακόμη διεκδικητή του τίτλου, τον Πανθουριακό, στο γήπεδο του Κορδία στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής. Και σε αυτό το ματς ο Πάμισος διατηρεί το αήττητο, αποσπώντας και πάλι ισοπαλία 0-0. Μπορεί να μην πήρε το διπλό, αν και είχε τις ευκαιρίες, όμως έδειξε πως θα είναι... σκληρό καρύδι για κάθε αντίπαλο.

Νίκη... μήνυμα στην Κυπαρισσία

Το... μπαμ του Παμίσου έγινε την 8η αγωνιστική όταν έπαιξε με τον ΑΟΚ στην Κυπαρισσία και τον νίκησε με 1-0. Ηταν ένα διπλό... τίτλου για την ομάδα της Μεσσήνης που έδειξε πως είναι ικανή να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο και σε κάθε έδρα.

Και όλα αυτά απέναντι σε μια ομάδα με αισθητά μεγαλύτερο μπάτζετ που είχε θέσει ως στόχο το πρωτάθλημα από την αρχή της χρονιάς.
Ο Πάμισος πέτυχε ένα γκολ στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου με τον Αριστομενόπουλο, ύστερα από ωραία συνεργασία, και στη συνέχεια το κράτησε δίχως ιδιαίτερο πρόβλημα, με τον ΑΟΚ να πιέζει αλλά να μην δημιουργεί πολλές φάσεις.

Οι δύο ήττες σε Φιλιατρά και Κάμπο

Στις 24 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής ο Πάμισος υπέστη την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα. Η Εράνη τον κέρδισε με το ευρύ 3-0, πετυχαίνοντας και τα τρία γκολ στο β’ ημίχρονο και συγκεκριμένα μέσα σε 12 λεπτά, από το 58’ έως το 69’, με τους Βλαχόπουλο, Βέλλη και Ανδρώνη.
Ετσι οι νησιώτες, μετά από αυτή την ήττα, έπεσαν από την κορυφή της βαθμολογίας. Ο Πάμισος πήγε δίχως τους Σαραντόπουλο και Κατσιβαρδέα στα Φιλιατρά, όμως στο α’ ημίχρονο πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και είχε τις ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ...

Ομως στο δεύτερο μέρος δεν είχε καλή εικόνα και μοιραία έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι.
Δύο εβδομάδες αργότερα η ομάδα της Μεσσήνης υπέστη νέα ήττα, αυτή τη φορά στον Κάμπο από την Α.Ε. Μάνης με σκορ 3-2! Οι νησιώτες παρότι προηγήθηκαν με τον Κουλόπουλο, στη συνέχεια δέχθηκαν τρία γκολ από τον Γιάννη Χελά και το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν λίγο πριν το φινάλε με τον Αράπη.

Η... τρελή ανατροπή με Μεθώνη

Την 14η αγωνιστική η ομάδα του Γιώργου Καλόμαλου υποδέχθηκε στη Μεσσήνη τη δυνατή Μεθώνη και πέτυχε ίσως την πιο... χιτσκοκική της νίκη στη σεζόν! Ο ΑΟΜ έβαλε δύσκολα στους νησιώτες και δεν άξιζε να χάσει, όμως “μίλησε” για μια ακόμη φορά ο... νόμος της Μεσσήνης.
Η Μεθώνη προηγήθηκε με ένα πανέμορφο γκολ του Σούλα στο 60’.

Ο Πάμισος τα έδωσε όλα και κατάφερε να κάνει την ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο... Στο 80’ ο Αράπη, που είχε μπει αλλαγή στο β’ ημίχρονο, ισοφάρισε σε 1-1 και στο 90’ ο αρχηγός Γιάννης Μωράκης με κεφαλιά έγραψε το 2-1, εν μέσω ξέφρενων πανηγυρισμών! Ηταν μια νίκη που βοήθησε πολύ ψυχολογικά τους πράσινους, διατηρώντας τους στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον Απόλλωνα.

Συνάμα ο Πάμισος έκανε το 7 στα 7 στη Μεσσήνη!

Το... επαγγελματικό διπλό στο Μελιγαλά

Το... μπλόκο του Μελιγαλά έσπασε ο Πάμισος την 18η αγωνιστική, κερδίζοντας με 2-0 τον Εθνικό. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα των κυανολεύκων
στο γήπεδο τους, με την ομάδα της Μεσσήνης να κατακτά μια “επαγγελματική” νίκη, χωρίς να παίξει σπουδαίο ποδόσφαιρο.

Τα γκολ πέτυχαν στο πρώτο μέρος ο Κουλόπουλος και στο δεύτερο ο Σαραντόπουλος, με τον Πάμισο να έχει αρκετούς φίλους του στην κερκίδα, 

που πανηγύρισαν δεόντως το σημαντικό διπλό.

“Καθαρή” νίκη στο
ντέρμπι με Απόλλωνα

Στις 16 Φεβρουαρίου ο Πάμισος έκανε το πλέον αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου, μιας και κέρδισε με 2-0 τον μέχρι τότε αήττητο Απόλλωνα Καλαμάτας. Οι πράσινοι επικράτησαν απόλυτα δίκαια της καλαματιανής ομάδας, μιας και ήταν καλύτεροι σε όλη σχεδόν διάρκεια της αναμέτρησης.

Το 1-0 έκανε ο Θώδης στο 39’ και στο 55’ ο Κουλόπουλος έγραψε το 2-0, με τον Πάμισο να αποσπάται τρεις βαθμούς από Απόλλωνα και Πανθουριακό.

“Μίλησε” ο Αράπη στο 94’!

Η τελευταία μεγάλη επιτυχία του Παμίσου στο... κουτσουρεμένο αυτό πρωτάθλημα σημειώθηκε στην 21η αγωνιστική. Μια αγωνιστική που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 7-8 Μαρτίου και έμελε να είναι η τελευταία στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής. Εκείνη την Κυριακή οι νησιώτες φιλοξένησαν τον Πανθουριακό και πήραν μια ισοπαλία που ισοδυναμούσε με... νίκη.
Μπροστά σε 600 και πλέον θεατές, ο πρώην παίκτης του Παμίσου Βαγγέλης Λαθύρης άνοιξε το σκορ στο 14’ για την ομάδα της Θουρίας, με τον Πάμισο να θέλει να αποφύγει πάση θυσία την εντός έδρας ήττα.

Στο δεύτερο μέρος και ειδικά στο τελευταίο ημίωρο η ομάδα του Γιώργου Καλόμαλου πίεσε για την ισοφάριση, χωρίς πάντως να έχει καθαρές ευκαιρίες... Ομως στο 94’ ο Αράπη, που για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε... χρυσή αλλαγή, έγραψε από κοντά το
1-1 και έστειλε στα... ουράνια τους ενθουσιώδεις φίλους της ομάδας του!

Τα αποτελέσματα

Πάμισος – Ανδρούσα 2-0
Τέλλος Αγρας – Πάμισος 0-3
Πάμισος – Εθνικός Μελιγαλά 1-0
Απόλλωνας Καλαμάτας – Πάμισος 0-0
Πάμισος – Ολυμπιακός Ανάληψης 3-0
Πανθουριακός – Πάμισος 0-0
Πάμισος – Α.Ε. Αβίας 5-1
Κυπαρισσία – Πάμισος 0-1
Εράνη – Πάμισος 3-0
Πάμισος – Σπερχογεία 4-1
Α.Ε. Μάνης – Πάμισος 3-2
Πάμισος – Καλό Νερό 3-0
Τσικλητήρας Πύλου – Πάμισος 1-2
Πάμισος – Μεθώνη 2-1
Ακρίτας Κορώνης – Πάμισος 0-0
Ανδρούσα – Πάμισος 0-2
Πάμισος – Τέλλος Αγρας 2-0
Εθνικός Μελιγαλά – Πάμισος 0-2
Πάμισος – Απόλλωνας Καλαμάτας 2-0
Ολυμπιακός Ανάληψης – Πάμισος 0-3
Πάμισος – Πανθουριακός 1-1