Σάββατο, 11 Μάιος 2019 15:53

ΤΕΝΙΣ: Ελαμψε στην Ηλιούπολη το νέο “αίμα” του Ο.Α. Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

 

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα τένις κάτω των 10 ετών που έγινε στην Ηλιούπολη συμμετείχε ο Ομιλος Αντισφαίρισης Καλαμάτας και κατάφερε να σημειώσει σημαντικές διακρίσεις.

Η νέα γενιά αθλητριών του ΟΑΚ έστειλε έτσι μήνυμα αισιοδοξίας και έδωσε συνέχεια στην πρόσφατη εξαιρετική παρουσία στο Πελοποννησιακό open. Συγκεκριμένα, ο ΟΑΚ εκπροσωπήθηκε από τη Βάσια Μιχαλοπούλου, την Κρίστυ Χριστοπούλου και την Αθανασία Λεβεντοπούλου, οι οποίες

ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους και ξεχώρισαν ανάμεσα σε δεκάδες παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα,

H Βάσια Μιχαλοπούλου σ’ ένα ακόμη τουρνουά ήταν εξαιρετική και έφτασε στα προημιτελικά μετά από σπουδαίες εμφανίσεις. Στα προκριματικά πέτυχε τρεις νίκες επί των Τέρτιγκα (Φθιωτικός), Νούτσου (ΑΟΑ Ρακέτες), Αλευρά (ΓΟ Περιστερίου) και μπήκε στο κυρίως ταμπλό. Εκεί πέρασε bye στην φάση των “32” και συνέχισε με νίκες επί της Λυκάκη (ΟΑ Πετρούπολης) και Φασουλά (ΑΟ Γλυφάδας). Στον προημιτελικό αποκλείστηκε από την μετέπειτα φιναλίστ Πετσούλα (ΟΑ Δεσκάτης) μετά από μεγάλη μάχη και ενώ έφτασε μια ανάσα από τη νίκη, καθώς προηγήθηκε 5-3.

Η Κρίστυ Χριστοπούλου, αν και μικρότερη αθλήτρια της κατηγορίας, έκανε αίσθηση με το πείσμα και την αγωνιστικότητά της. Μάλιστα στο δεύτερο αγώνα των προκριματικών πέτυχε την ανατροπή του τουρνουά, καθώς βρέθηκε να χάνει 0-40 στο 0-5 και κατάφερε να πάρει τη νίκη με 7-6 (14-12)!

Η 8χρονη τενίστρια έφτασε στις “16” με νίκες στα προκριματικά επί των Κατσούδα (ΑΟΑ Ηλιούπολης), Σερέτη (Καβουρίου). Στο κυρίως ταμπλό πέρασε bye τον πρώτο γύρο και στην συνέχεια επιβλήθηκε της Μάγου (Ροδιακός ΟΑ). Στην φάση των “16” αποκλείστηκε από την Παναγιωτίδου (ΟΑ Θεσσαλονίκης). Η Αθανασία Λεβεντοπούλου συμμετείχε για πρώτη φορά σε πανελλήνια διοργάνωση, αγωνιζόμενη στα προκριματικά και πήρε πολύτιμες εμπειρίες για την συνέχεια.