Τετάρτη, 12 Φεβρουάριος 2020 15:27

ΠΟΛΟ: Για πρώτη φορά σε πανελλήνιο πρωτάθλημα η ακαδημία του Αργη Καλαμάτας (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Την ευκαιρία να αγωνιστούν για πρώτη φορά σε πανελλήνιο πρωτάθλημα είχαν οι μικροί πολίστες της ΠΑ.Ε. Αργης Καλαμάτας.

Ο καλαματιανός σύλλογος πήρε μέρος από 7 έως 9 Φεβρουαρίου στην πρώτη φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης στην κατηγορία μίνι παίδων στον όμιλο της Πάτρας.

Η συμμετοχή της ακαδημίας στους εν λόγω αγώνες επισημοποίησε έτσι την “οργανωμένη και μόνιμη δουλειά που γίνεται τον τελευταίο χρόνο στα ηλικιακά τμήματα υδατοσφαίρισης στην ομάδα της ΠΑΕ Αργης Καλαμάτας”, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του συλλόγου, που καταλήγει ως εξής: “ Τα τμήματα ακαδημιών, έχοντας πλέον ως παρακαταθήκη τη συμμετοχή στους επίσημους αγώνες του Πανελλήνιου πρωταθλήματος, συνεχίζουν τις καθημερινές προπονήσεις με διάθεση, όρεξη και όραμα για την ανάπτυξη του αθλήματος της υδατοσφαίρισης και την εξέλιξη των νέων αθλητών, πάντα με γνώμονα το «Eυ αγωνίζεσθαι» και την «Ευγενή Αμιλλα»..

Οι πρώτοι αθλητές ακαδημιών που συμμετείχαν σε πανελλήνιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης στην ιστορία του Αργη ήταν: Γιάννης Αλμπάνης, Θανάσης Καλύβας, Βασίλης Κοσικίδης, Δημήτρης Μπαζάνης, Αντώνης Πετρόπουλος, Λούης Πετρόπουλος, Πάνος Πετρόπουλος, Δημήτρης Πουρνάρας, Θανάσης Τσώνης και Δημήτρης Χιώτης.

Τα παραπάνω παιδιά αγωνίστηκαν υπό τις οδηγίες του προπονητή Κώστα Πετρόπουλου. Βοηθός προπονητής είναι ο Γιώργος Δουρδουνάς και έφορος ο Αγγελος Τσώνης.

Τα αποτελέσματα των αγώνων του Αργη:

Π.Α.Ε. Αργης Καλαμάτας - Ν.Ο Καλαμάτας 3-20

Π.Α.Ε. Αργης Καλαμάτας - Ν.Ο. Ναυπλίου 3-17

Π.Α.Ε. Αργης Καλαμάτας - Ν.Ο. Πατρών 1-24

Π.Α.Ε. Αργης Καλαμάτας - Ν.Ε. Πατρών 3-10