Τρίτη, 11 Ιούνιος 2019 15:28

Ο απολογισμός του τμήματος βόλεϊ του Μεσσηνιακού

Γράφτηκε από τον

 

Θετική παρουσία είχε και φέτος το τμήμα βόλεϊ του Μεσσηνιακού. Οι “πράσινοι” συμμετείχαν για μια ακόμη χρονιά στην Α2 εθνική γυναικών όπου κατέκτησαν την 5η θέση ενώ συμμετείχαν ακόμη στα πρωταθλήματα κορασίδων και παγκορασίδων. Μεγάλη συμμετοχή παιδιών υπήρξε στην ακαδημία ενώ στα αξιοσημείωτα της χρονιάς περιλαμβάνεται και η παρουσία σε Πασχαλινό καμπ στο Σοφικό Κορινθίας.

Ο Μεσσηνιακός σύλλογος με ανακοίνωση του κάνει τον απολογισμό της σεζόν για το τμήμα βόλεϊ.

“Με το τέλος της προπονητικής και αγωνιστικής περιόδου όλων των ομάδων του τμήματος βόλεϊ, θεωρούμε υποχρέωσή μας να κοινοποιήσουμε τα πεπραγμένα, αλλά και να ευχαριστήσουμε αυτούς που συμπαραστάθηκαν στο Τμήμα Βόλεϊ του ιστορικού Συλλόγου μας.

Η ομάδα γυναικών τερμάτισε στην 5η θέση την κανονική περίοδο για το πρωτάθλημα Α2 Εθνικής κατηγορίας περιόδου 2018-2019, έχοντας σε 22 αγώνες 49 βαθμούς, 16 νίκες και 6 ήττες με κερδισμένα σετ 53 και χαμένα 24. Στην 5η συνεχή χρονιά της στην Α2, και για 7η συνεχή χρονιά με την Γωγώ Σουρή ως προπονήτρια-παίκτρια, βασίστηκε στις παρακάτω αθλήτριες: Ζερδεβά Ιουλία, Θώδη Ελένη (λόγω τραυματισμού δεν αγωνίστηκε καθόλου), Θώδη Μαρία, Καράμπελα Χρύσα,  Καφίρη Μαργαρίτα, Κουτσουροπούλου Μιράντα, Κωνσταντίνου Γλυκερία, Κωνσταντοπούλου Μαρία, Μαλαπάνη Κωνσταντίνα, Μάτα Κλεόνη (λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν αγωνίστηκε καθόλου), Μπαξιβανάκη Σοφιτίνα (λόγω σπουδών σταμάτησε στο τέλος του Α΄ Γύρου), Μπένου Βαρβάρα, Μπούκουρα Δώρα, Ναλμπάντη Μαρία (λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν αγωνίστηκε καθόλου), Παπασπυροπούλου Κατερίνα, Πετροπούλου Βασιλίνα, Ραμούνδου Νατάσα, Φωτεινάκη Κατερίνα (δεν αγωνίστηκε καθόλου) και Χάσκου Μαρία.

Η ομάδα Κορασίδων, με προπονήτρια την Γωγώ Σουρή, τερμάτισε 2η στον Α΄ όμιλο που αγωνίστηκε και προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Στην Β΄ φάση η ομάδα αγωνίστηκε με τις ομάδες του Σπαρτιατικού, του Ακρίτα, του ΝΟΚ και των Λυκαίων Μεγαλόπολης, δεν τα κατάφερε και σταμάτησε εκεί η φετινή πορεία της.

Η ομάδα μας σε όλους τους αγώνες της βασίστηκε στις εξής αθλήτριες: Μπένου Βαρβάρα, Μαλαπάνη Κωνσταντίνα, Βασιλειάδη Κυριακή, Πετροπούλου Βασιλίνα, Διασάκου Μαρία, Αδαμοπούλου Αγγελική, Μαστορέα Μαρβίνα, Μουργή Σάντυ, Σιωρά Εφνίκη, Ηλιάδη Ζωή, Λυμπεροπούλου Εύη, Τσάλτα Ξένια, Μπουγά Μάρθα, Λάζαρου Θεοδώρα, Γεωργιοπούλου Ευγενία και Μπιέν Άννα.

Η ομάδα Παγκορασίδων με προπονητή τον Αντώνη Κάτσο, τερμάτισε 3η στον Δ΄ όμιλο που αγωνίστηκε και δεν προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Η ομάδα μας σε όλους τους αγώνες της βασίστηκε στις εξής αθλήτριες : Διασάκου Μαρία, Μουργή Σάντυ, Μαστορέα Μαρβίνα, Μπουγά Μάρθα, Ηλιάδη Ζωή, Σιωρά Εφνίκη, Τσάλτα Ξένια, Μάνα Γεωργία, Διακουμέα Νικολέτα, Μενούνου Ματίλντα, Δημητρακοπούλου Χριστίνα, Ρούσση Ιωάννα, Μίσσιου Αγλαϊα, Νανοπούλου Δήμητρα, Δαλακφούκη Διονυσία, Μάλαμα Μαρία Κάργα Βανέσα, Χρονοπούλου Ξένια, Βέβε Δέσποινα και Ζόμπολα Μυρτώ.

Ακαδημία και καμπ στο Σοφικό

Στις Ακαδημίες την περίοδο 2018-2019 αθλήθηκαν περί τα 96 κορίτσια με προπονητές τον Παναγιώτη Μητρόπουλο, την Μαρία Χρονοπούλου και τον Αντώνη Κάτσο. Αρκετά κορίτσια προχώρησαν γρήγορα, έβγαλαν δελτίο και αγωνίστηκαν στην ομάδα Παγκορασίδων, ενώ κάποια άλλα αγάπησαν το Βόλεϊ και θα συνεχίσουν στο καλοκαιρινό ειδικό camp με την Γωγώ Σουρή.

Στις δράσεις των ομάδων του στηρίχθηκε στην Γωγώ Σουρή, στον Τάκη Θεοδωρόπουλο, στον Παναγιώτη Μητρόπουλο, στην Μαρία Χρονοπούλου, στον Αντώνη Κάτσο, στον Νίκο Ζεργιώτη και στον Χρήστο Δροσινό.

Το πασχαλινό Camp στο Σοφικό έγινε για 3 ημέρες και συμμετείχαν 25 αθλήτριες τις οποίες συνόδευσαν οι προπονητές Αντώνης Κάτσος και Τάκης Θεοδωρόπουλος (αντικαθιστώντας την Γωγώ Σουρή που είχε αρχικά προγραμματιστεί και λόγω οικογενειακού προβλήματος δεν μπόρεσε) με συνοδό τον Χρήστο Δροσινό. Τα κορίτσια απέκτησαν εμπειρίες και διασκέδασαν προετοιμαζόμενες ουσιαστικά για τη νέα χρονιά, η οποία προγραμματίζεται ήδη, μέσω το καλοκαιρινού camp στην Καλαμάτα”.