ΛΑΚΩΝΙΑ. Μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Θεόδωρου Βερούτη, πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 04 Ιανουαρίου 2020, έκτακτη σύσκεψη του Σ.Ο.Π.Π., στο Διοικητήριο Λακωνίας με αντικείμενο τη θωράκιση του Νομού, απέναντι στο επικείμενο, από αύριο Κυριακή 5 Ιανουαρίου, κύμα κακοκαιρίας και έντονων καιρικών φαινομένων, όπως έχει προβλέψει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στη συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π. συμμετείχαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκωνας Τζινιέρης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιώργος Πουλοκέφαλος, ο Δήμαρχος του Δήμου Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σπάρτης κ. Αθανάσιος Καρλαύτης,, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ευρώτα κ. Βασίλειος Μπόλλας, ο εκπρόσωπος του Διοικητή του Κ.Ε.Ε.Μ. Ταγματάρχης (ΕΜ) κ. Σπυρίδων Γκίκας, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Ζαχαρίας Αγρανιώτης, ο Δ/ντης Π.Υ. Γυθείου κ. Κωνσταντίνος Γραφάκος, ο Λιμενάρχης Νεάπολης κ. Θεόδωρος Μοτσάκος, ο Υπολιμενάρχης Γυθείου κ. Σωτήριος Βουρλέτσης, ο Διευθυντής Δασών Λακωνίας κ. Ηλίας Κοντάκος, ο Δ/ντης Τεχνικών Έργων ΠΕ Λακωνίας κ. Παναγιώτης Παναγάκης, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Λακωνίας κ. Παναγιώτης Κουλογεωργίου, η εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Λακωνίας κ. Πολυτίμη Σταθάκου, καθώς και εκπρόσωποι υπηρεσιών.

Στη σύσκεψη, συζητήθηκε ο συντονισμός των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων για την αντιμετώπιση των ενδεχόμενων καταστάσεων που θα προκύψουν από την προβλεπόμενη κακοκαιρία στην Π.Ε. Λακωνίας, υπηρεσίες της οποίας έχουν ήδη τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας.

Ιδιαίτερα τονίστηκε η συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών και των φορέων, ενώ έγινε επίσης καταμερισμός ανά τομείς ευθύνης.

Παράλληλα, επισημάνθηκε η ανάγκη να λάβουν και οι πολίτες εγκαίρως μέτρα αυτοπροστασίας, καθώς και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες, ενώ σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου, αν παραστεί απόλυτη ανάγκη να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Βερούτης ζήτησε την ετοιμότητα και την απρόσκοπτη ανοιχτή επικοινωνία, όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών, που τυχόν προκύψουν και δήλωσε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΠΕ Λακωνίας θα βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς, προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο του Νομού Λακωνίας.