ΓΕΡΑΚΙ. Επερώτηση στον Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκο έκανε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιώργος Πουλοκέφαλος για δύο σημαντικά έργα της επαρχιακής οδού Σπάρτης – Γερακίου. Ακολουθεί το κείμενο της επερώτησης.

«Στην επαρχιακή οδό Σπάρτης – Γερακίου- Άγιου Δημητρίου πριν από 7 χρόνια εντάχθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή δύο επί μέρους έργα .

Το πρώτο έργο αφορούσε την παράκαμψη των στροφών σε τμήμα της οδού ανάμεσα στους οικισμούς Άγιοι Ανάργυροι και Γεράκι με νέα χάραξη, στο οποίο εντασσόταν και η κατασκευή νέας προεντεταμένης γέφυρας στο υπάρχον ρέμα του Πόρου .

Το δεύτερο έργο αφορούσε την παράκαμψη του ίδιου του οικισμού Γερακίου ώστε η κυκλοφορία προς τους οικισμούς Αγιο Δημήτριο και Κρεμαστή αλλά και την ευρύτερη περιοχή Ζάρακος , να παρακάμπτει το Γεράκι.

Τα έργα αυτά εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον έχουν σταματήσει, ο εργολάβος έχει αποχωρήσει , δεν γίνεται καμία εργασία , είναι έργα φαντάσματα όπως και άλλα παλαιότερα και στα εργοτάξια υπάρχουν κουφάρια από μηχανήματα που σαπίζουν.

Επειδή η απελθούσα Περιφερειακή αρχή δεν έδωσε ποτέ τις αναμενόμενες και οφειλόμενες στις τοπικές κοινωνίες πειστικές απαντήσεις.

Ερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης:

1. Γιατί σταμάτησαν τα συγκεκριμένα έργα ;

2. Πόσα χρήματα έχει λάβει μέχρι σήμερα ο ανάδοχος εργολάβος;

3. Ποιος είναι ο προϋπολογισμός αυτών των έργων ;

4. Ποιο είναι το ποσοστό ανεκτέλεστου των έργων ;

5. Ποιο θα είναι το μέλλον για αυτά τα έργα ώστε να μη μείνουν

ημιτελή και να ολοκληρωθούν έστω και έξω από τον συμβατικό χρόνο

τους;»