ΣΠΑΡΤΗ. Χρόνια τώρα η κοινωνία της Σπάρτης και ειδικά του Νέου Κόσμου – Ψυχικού Σπάρτης διεκδικούν το αυτονόητο, υποδεικνύουν το πρέπον καταγράφουν την ανάγκη και υπαγορεύουν το καθήκον, σε σχέση με την κατασκευή και λειτουργία του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης. Είναι πλέον, όχι μόνον θέμα ανάγκης αλλά και τιμής για τους πολίτες η διεκδίκηση και κατασκευή του.

Η Επιτροπή Κατοίκων Ν. Κόσμου – Ψυχικού Σπάρτης , ύστερα και από την υποστηρικτική - διεκδικητική ανακοίνωση του Συλλόγου Α/θμιας Εκπ/σης Λακεδαίμονος «ο ΠΛΗΘΩΝ» και την απόλυτα ξεκάθαρη , θετική απάντηση της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Λακωνίας σχετικά με το θέμα της ανέγερσης του 6ου Δημοτικού Σχολείου -7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης , υπέβαλε προς το Δήμο Σπάρτης , στις 28-1-2020 , ΑΙΤΗΣΗ με 25 υπογραφές δημοτών και κατοίκων , για υποχρεωτική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο (σύμφωνα με το άρθρο 215 – παρ. 3 του Ν.3463/06) του θέματος της ανέγερσης του 6ου Δημοτικού Σχολείου -7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης , το οποίο εκκρεμεί ως θέμα από το 1986 , είναι ιδρυμένο από το Υπουργείο Παιδείας από το 1994 και διαθέτει οικόπεδο αγορασμένο για τον σκοπό αυτό από το 2008 .
Οι κάτοικοι Ν. Κόσμου – Ψυχικού και της Σπάρτης , αλλά και ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα , ελπίζουν πως οι διαδικασίες που βρίσκονται , για μια ακόμα φορά , σε επανεκκίνηση θα οδηγήσουν στην υλοποίηση ενός σχολείου που τόσο ανάγκη έχει η Σπάρτη και η τοπική εκπαίδευση .