ΣΚΑΛΑ. Ο Πρόεδρος του κόμματος «Ελληνική Λύση» κατέθεσε ερώτηση στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με την εγκατάλειψη της γέφυρας του ποταμού Ευρώτα στη Σκάλα. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «η κρατική εγκατάλειψη της γέφυρας του Ευρώτα στη Σκάλα συνιστά κοροϊδία στους κατοίκους της Λακωνίας
Η εθνική οδός Σπάρτης – Μονεμβάσιας διέρχεται, στην περιοχή της Σκάλας, απο την Γέφυρα του Ευρώτα η οποία αποτελεί και το μοναδικό σημείο χερσαίας πρόσβασης στη Νοτιοανατολική Λακωνία. Τις δύο όχθες του Ευρώτα ενώνει μια γέφυρα, πεπαλαιωμένη στατικά και προβληματική στη μεταφορική διέλευση και επί της ουσίας επικίνδυνη ούσα χωρίζει έναν νομό στα δύο.
Με υπουργική απόφαση η μεταλλική γέφυρα αυτή χαρακτηρίστηκε μνημείο.
Έντονη είναι η αγωνία των ανθρώπων της περιοχής ειδικά τον χειμώνα με τις πλημμύρες και το καλοκαίρι με την αύξηση των οχημάτων».

Ο κ. Βελόπουλος αποδίδει την καθυστέρηση στις κομματικές αντιπαραθέσεις που ταλανίζουν την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
«Ο προβληματισμός στην περιοχή έχει αυξηθεί διότι η περιφέρεια Πελοποννήσου την περίοδο αυτή αντιμετωπίζει έντονες κομματικές αναταράξεις και αντιπαλότητες στη δομή της, που δεν αφήνουν χρόνο για να λυθούν τα πραγματικά προβλήματα όπως η κατασκευή νέας γέφυρας» αναφέρει χαρακτηριστικά.