ΜΟΛΑΟΙ. Η Δημοτική Αρχή Μονεμβάσιας έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει για δύο σημαντικά έργα που αφορούν στην Νεολαία, τον Αθλητισμό και την Εκπαίδευση. Πρόκειται για το «Κλειστό» Γυμναστήριο της Νεάπολης και την επέκταση του Λυκείου στους Μολάους.

Η κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου στην πόλη της Νεάπολης

Ο Δήμος Μονεμβασίας πληροφορεί τους δημότες του και ιδιαίτερα τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Βοιών, ότι υπογράφηκε από το Δήμαρχο Μονεμβασίας και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΔΟΜΗΚΑΤ ΕΕ (Β. ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ)», η σύμβαση για την Ανέγερση Κλειστού Γυμναστηρίου (Γυμνασίου – Γ.Ε.Λ Νεάπολης, 1ου ΕΠΑ.Λ) στη Νεάπολη του Δήμου Μονεμβασίας, συνολικού προϋπολογισμού 829.974,65€, το οποίο χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε 2018) της Σ.Α.Ε.Π 026 Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σε οικόπεδο που αγόρασε ο Δήμος Μονεμβασίας εμβαδού 7.836,02 μ2, που βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλης της Κοινότητας Νεάπολης, το οποίο γειτνιάζει νοτιοδυτικά με το Γυμνάσιο, το Γενικό Λύκειο και το 1ο ΕΠΑΛ Βοιών αντίστοιχα, θα ανεγερθεί κλειστό γυμναστήριο συνολικού εμβαδού 992,33 μ2 με εμβαδό υπογείου 33,17 μ2, εμβαδό ορόφου 175,58 μ2 και ισογείου 783,58 μ2, το οποίο θα περιλαμβάνει χώρο αθλοπαιδιών, χώρους υποδοχής – κίνησης, αποθήκες, γραφεία γυμναστών και ιατρού, κυλικείο, αποδυτήρια, WC και βοηθητικούς χώρους. Επίσης θα πραγματοποιηθεί και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Η ανέγερση του κλειστού γυμναστηρίου θα καλύψει τόσο τις ανάγκες εκγύμνασης των μαθητών των σχολείων και της διεξαγωγής αγώνων καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης, όσο και την διεξαγωγή ομιλιών και ποικίλων πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων στη Δ.Ε. Βοιών.

Υπεγράφη η σύμβαση για την επέκταση του Λυκείου Μολάων

Ο Δήμος Μονεμβασίας πληροφορεί τους δημότες του και ιδιαίτερα τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Μολάων, ότι υπογράφηκε από το Δήμαρχο Μονεμβασίας και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας κ. Τζαβάρα Αναστάσιο, η σύμβαση για την Επέκταση του Λυκείου Μολάων, συνολικού προϋπολογισμού 738.216,04€, το οποίο χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι».
Θα πραγματοποιηθεί κτιριολογική επέκταση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του Λυκείου Μολάων στο οικόπεδο εμβαδού Ε=17265 m².
Συγκεκριμένα η προσθήκη θα τοποθετηθεί σε συνέχεια των υφιστάμενων γραφείων έτσι ώστε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του διαθέσιμου περιβάλλοντα χώρου σε συνάρτηση με τη λειτουργικότητα των νέων εγκαταστάσεων.

Οι νέοι χώροι οργανώνονται γύρω από ανοιχτό ημιστεγασμένο αίθριο και είναι η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με τη σκηνή και τους βοηθητικούς - αποθηκευτικούς χώρους, η νέα αίθουσα πληροφορικής, τα WC ανδρών, γυναικών και ΑΜΕΑ και το μηχανοστάσιο πυρόσβεσης, ενώ στη νότια πλευρά του αίθριου θα κατασκευαστούν αίθουσες διδασκαλίας και χώρος σχεδίου - αισθητικής αγωγής.

Το συγκρότημα θα έχει συνολική κάλυψη 865,00μ2 περίπου.
Παράλληλα με την προσθήκη της νέας πτέρυγας προβλέπεται κατασκευή υπόστεγου γυμναστικής και κατασκευή μεταλλικής κερκίδας.
Με την ολοκλήρωση της κατασκευής του εν λόγω έργου, εξασφαλίζεται η αναβάθμιση υποδομών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κοινότητα Μολάων στο πλαίσιο ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου για τον «Δήμο Μονεμβασίας, τα ζητήματα της εκπαίδευσης, αποτελούν προτεραιότητα και πάντα θα είναι στο πλευρό των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους για τη δημιουργία ενός σχολείου ανοικτού στην κοινωνία και τον κόσμο, ένα σχολείο που θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο».