ΜΟΛΑΟΙ. Την ολοκλήρωση έργου και την εξέλιξη άλλων σημαντικών ανακοίνωσε ο Δήμος Μονεμβάσιας.

Ολοκληρώθηκε η ανέγερση του Νέου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Μολάων

Μετά την ανέγερση και τη λειτουργία του 1ου Νηπιαγωγείου, ολοκληρώθηκε και η ανέγερση του 2ου Νηπιαγωγείου στην πόλη των Μολάων και στις αρχές Μαρτίου αναμένεται να παραδοθεί στους μικρούς μαθητές της Δ.Ε Μολάων.
Το κτήριο έχει εμβαδό 414,60τ.μ. και περιλαμβάνει δύο αίθουσες διδασκαλίας, μια αίθουσα πολυδύναμου χώρου, χώρους υποδοχής – διοίκησης, χώρους υγιεινής, τραπεζαρία-κουζίνα, αποθήκη, λεβητοστάσιο και βοηθητικές υπηρεσίες. Επισημαίνεται ότι σε όλους τους χώρους προβλέπεται άνετη πρόσβαση και παραμονή για Α.MΕ.Α και στον περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεων βρίσκονται χώρος αναψυχής - παιχνιδιού και οι χώροι στάθμευσης σε τέτοιο σημείο που να εξασφαλίζουν ασφάλεια στα νήπια.
Με την ανέγερση του νέου Νηπιαγωγείου, αφενός επιλύθηκε ένα χρόνιο πρόβλημα στέγασης των νηπίων της Δ.Ε Μολάων και αφετέρου αναβαθμίστηκαν οι υποδομές της προσχολικής εκπαίδευσης στην περιοχή.


Κατασκευή ταρτάν στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Μολάων

Υπογράφηκε η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου Κατασκευή ταρτάν στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Μολάων Δήμου Μονεμβασίας, συνολικού προϋπολογισμού 364.896,20€, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών.
Η Δημοτική Αρχή εκπόνησε τη μελέτη του έργου και εξασφάλισε τις απαραίτητες εγκρίσεις, έτσι ώστε ο φάκελος να είναι ώριμος και πλήρης για να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ». Στη συνέχεια υπέβαλε αίτηση-πρόταση στο αναφερόμενο πρόγραμμα και ύστερα από την αξιολόγησή της, ο Υπουργός Εσωτερικών με την αριθ. 43682/2019 απόφασή του, αποφάσισε τη χρηματοδότηση του έργου.
Οι διαδικασίες δημοπράτησης ολοκληρώθηκαν (υπογραφή συμφωνητικού), και η ανάδοχος εταιρία άμεσα θα ξεκινήσει τις εργασίες κατασκευή του.

  • Το έργο αφορά την αναβάθμιση λειτουργίας του Δημοτικού Σταδίου Μολάων και αναλυτικά περιλαμβάνει:
  • Την κατασκευή της υπόβασης-βάσης και ασφαλτικού τάπητα όπου θα υποδεχθεί τον ελαστικό συνθετικό τάπητα,
  • Την κατασκευή εσωτερικής περιμετρικής τάφρου αποστράγγισης,
  • Εγκαταστάσεις για την επέκταση του ηλεκτροφωτισμού,
  • Την επίστρωση με ελαστικό συνθετικό τάπητα στίβου 400μ και έξι (6) διαδρομών έως τα όρια του φυσικού χλοοτάπητα καλύπτοντας και τα δύο "πέταλα" πίσω από τις εστίες ποδοσφαίρου,
  • Την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων για τη δημιουργία αγωνισμάτων στίβου (για ακοντισμό, σφαιροβολία, δισκοβολία, σφυροβολία κ.α).

Το έργο θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Διεθνούς Ένωσης Ομοσπονδιών Κλασικού Αθλητισμού (IAAF).
Με την κατασκευή του ελαστικού συνθετικού τάπητα, αφενός θα αναπτυχθεί μια επιπλέον κατηγορία αθλημάτων από τα αθλητικά σωματεία του Δήμου Μονεμβασίας και αφετέρου θα επιτευχτεί η σωστή και ασφαλής άθληση ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες, και αναψυχής στους κατοίκους των Μολάων και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου που αγαπούν το στίβο.


Βελτίωση Αγροτικών Δρόμων στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Μονεμβασίας

Υπογράφηκε η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου Βελτίωση των Αγροτικών Δρόμων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Μονεμβασίας, συνολικού προϋπολογισμού 375.215,66 €.
Η Δημοτική Αρχή εκπόνησε τη μελέτη του έργου και εξασφάλισε τις απαραίτητες εγκρίσεις προκειμένου ο φάκελος να είναι πλήρης για να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι». Στη συνέχεια υπέβαλε πρόταση στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» και ύστερα από την αξιολόγησή της, ο Υπουργός Εσωτερικών με την αριθ. 41727/2019 απόφασή του, αποφάσισε την ένταξη του έργου.
Η εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου αφορά εργασίες συντήρησης και βελτίωσης αγροτικών οδών (Τσιμεντοστρώσεις-ασφαλτοστρώσεις) σε μήκος 5.000 μέτρων περίπου, στις κοινότητες των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου και σε τμήματα δύσκολα στην προσπέλαση προς τις αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις για τα οποία ο Δήμος αναγκάζεται κάθε έτος να συντηρεί με δυσβάστακτο κόστος.
Το εν λόγω έργο θα συμβάλει αφενός στη βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων της παραγωγής, διευκολύνοντας την ασφαλή πρόσβασή τους στον τόπο εργασίας τους και τον εκσυγχρονισμό των καλλιεργητικών μεθόδων (εύκολη πρόσβαση μηχανών και διακίνηση της παραγωγής) και αφετέρου στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, με θετικές επιπτώσεις στο αγροτικό εισόδημα.