Αναστέλλονται όλες οι Αθλητικές, Πολιτιστικές και Εκπαιδευτικές δραστηριότητες Άδειες ειδικού σκοπού σε κατηγορίες εργαζομένων

ΣΠΑΡΤΗ. Έκτακτα προληπτικά μέτρα με στόχο την προφύλαξη των Δημοτών και των Εργαζομένων από την διασπορά του κορωνοϊού έλαβε ο Δήμος Σπάρτης.

Τα έκτακτα μέτρα έχουν ως εξής:

Ο Δήμαρχος Σπάρτης, έχοντας υπ’ όψη, μεταξύ των άλλων διατάξεων και οδηγιών:

1. Τις διατάξεις του άρθρου 58 του Ν. 3852/2010 περί αρμοδιοτήτων Δημάρχου.

2. Τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3852/2010 περί αρμοδιοτήτων Δήμου.

3. Τις διατάξεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 42/Α’/25-2-2020) με θέμα: «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού»

4. Την Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. ΔΙα/ΓΠ.οικ. 16838/2020, (ΦΕΚ 783/Β’/10-3-2020).

5. Το γεγονός ότι απαιτείται να ληφθούν έκτακτα προληπτικά μέτρα για την υγεία των εργαζομένων του Δήμου και για την προφύλαξη της δημόσιας υγείας με τη διασπορά του κορωνοϊού

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

1. Τη χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού έως τις 24 Μαρτίου, σε κατηγορίες εργαζομένων του Δήμου Σπάρτης για την προφύλαξη από τη διασπορά του κορωνοϊού ως εξής:

• Σε εργαζόμενους γονείς (σε έναν από τους δύο, εφόσον εργάζονται και οι δύο), με παιδιά ηλικίας κάτω των 15 ετών.

• Σε εργαζόμενους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες,

• Σε εργαζόμενους άνω των 60 ετών.

(με προσκόμιση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών που ορίζονται από τη νομοθεσία)

2. Την αναστολή των προσαυξήσεων για τα έσοδα του Δήμου έως τις 24 Μαρτίου.

3. Την αναστολή της απογευματινής λειτουργίας των ΚΕΠ και του Σαββάτου, με ωράριο λειτουργίας από 09:00 έως 13:00. Οι συναλλασσόμενοι θα εισέρχονται ένας ένας προκειμένου να εξυπηρετηθούν

4. Την αναστολή λειτουργίας της αίθουσας Φιλαρμονικής, των κλειστών Γυμναστηρίων και όλων των υπόλοιπων χώρων μαζικού Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου έως τις 24 Μαρτίου.

5. Όλα τα συλλογικά όργανα του Δήμου (Δημοτικό Συμβούλιο, Κοινοτικά Συμβούλια, Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής) θα λαμβάνουν αποφάσεις δια περιφοράς, από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου και για 14 ημέρες.

6. Οι πολιτικοί γάμοι που έχουν προγραμματιστεί να εκτελεστούν στο Δημαρχιακό Μέγαρο για τις επόμενες 14 ημέρες θα γίνουν με την παρουσία έως και 8 ατόμων στην διάρκεια της τελετής.

7. Απολύμανση όλων των δημοτικών αλλά και δημοσίων χώρων. Οι απολυμάνσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και συνεχίζονται.

8. Την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποσυμφόρηση των υπηρεσιών για την προστασία των πολιτών.

Κλειστές οι παιδικές χαρές του Δήμου Σπάρτης

Ο Δήμος Σπάρτης αποφάσισε το κλείσιμο όλων των παιδικών χαρών στο πλαίσιο των εκτάκτων μέτρων που λαμβάνει το Υπουργείο Υγείας και οι αρμόδιοι φορείς για προληπτικούς λόγους και για την προστασία του πληθυσμού από την πανδημία του κορωνοϊού.

«Αυτό που προέχει είναι να προστατεύσουμε πρώτα τα παιδιά μας , όλες τις οικογένειες, τους ηλικιωμένους και κυρίως τις ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουν περισσότερο απέναντι στον ιό» δήλωσε ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας.

Απολύμανση Σχολείων και Δημοτικών Κτιρίων

Ο Δήμαρχος Πέτρος Δούκας προέβη σε διευκρινήσεις το μεσημέρι του Σαββάτου 14 Μαρτίου σχετικά με τις προληπτικές απολυμάνσεις που θα γίνουν στο Δήμο Σπάρτης.

Οι διευκρινήσεις δόθηκαν στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο γραφείο δημάρχου με την Επιτροπή Αντιμετώπισης του κορωνοϊού μετά τις αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας για προληπτικά μέτρα διασποράς του ιού.

Από Δευτέρα 16 Μαρτίου θα συνεχιστούν οι απολυμάνσεις σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, Πανεπιστήμιο, σχολές ΙΕΚ και ΟΑΕΔ, Δημοτικά κτίρια, χώροι Υπηρεσιών Δημόσιου Τομέα, ΚΑΠΗ, ΚΕΠ, Αθλητικές εγκαταστάσεις κ.λ.π.

Οι Υπηρεσίες του Δήμου ακολουθούν τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.).