Μάζης: «Οι καταναλωτές εμπιστεύονται τον φούρνο της γειτονιάς!»

ΛΑΚΩΝΙΑ. Στην μάχη με τη διασπορά του ιού μια νέα δέσμη μέτρων (μετά τη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου) εξειδικεύοντας, μεταξύ άλλων, τον τρόπο και τα μέσα εξυπηρέτησης του καταναλωτικού κοινού στα σούπερ μάρκετ.

Ειδικότερα, με την έναρξη της λειτουργίας τους, σήμερα το πρωί, τα σούπερ μάρκετ:

• Οφείλουν να επιβλέπουν για την αποφυγή συνωστισμού τις εισόδους των καταστημάτων.
• Η προσέλευση των καταναλωτών θα πρέπει να γίνεται με την αναλογία του ενός ατόμου ανά 10 τ.μ και με ελάχιστη απόσταση τα δύο μέτρα μεταξύ τους.
• Τα σούπερ μάρκετ μπορούν να λειτουργούν και τις Κυριακές, αλλά αποκλειστικά για την παράδοση κατ’ οίκον ηλεκτρονικών παραγγελιών των καταναλωτών, ενώ επιτρέπεται ο ανεφοδιασμός τους όλο το 24ώρο.
• Στις εισόδους των σούπερ μάρκετ θα πρέπει να υπάρχει υποχρεωτικά συσκευή με απολυμαντικό/αντισηπτικό υγρό για ελεύθερη χρήση του από τους καταναλωτές.
• Όλοι οι χώροι των σούπερ μάρκετ θα πρέπει να απολυμαίνονται και να αερίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.


Το κατά πόσο ισχύουν όλα αυτά σε όλα τα σούπερ μάρκετ της χώρας είναι θέμα που πρέπει να ελέγχει η Πολιτεία. Συχνά τα μέτρα ατονούν ή και δεν ισχύουν παρά μόνον αν ο πολίτης έχει υψηλό αίσθημα ευθύνης. Οι πολίτες που τηρούν τα μέτρα προστασίας ανησυχούν για εκείνους που δεν τα τηρούν.

Σημείο αιχμής και οι φούρνοι της γειτονιάς όπου οι καταστηματάρχες λαμβάνουν ανάλογα μέτρα. Ο πρόεδρος Αρτοποιών Λακωνίας κ. Νίκος Μάζης μίλησε στο notospress.gr αναφέροντας ότι αυτό που προέχει είναι η υγεία των πολιτών και μετά η οικονομική ζημιά των επιχειρήσεων.