ΝΑΥΠΛΙΟ. Αναζητείται επειγόντως λύση για τις 15 παρέες με τροχόσπιτα που μετακινούνται στην περιοχή, παρά την απαγόρευση λόγω επιδημίας. Πρόκειται για δεκαπέντε τουλάχιστον παρέες τουριστών από τη Γερμανία και τη Γαλλία, οι οποίοι ούτε μπορούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, αφού τα σύνορα είναι κλειστά λόγω της πανδημίας, ούτε να συνεχίσουν να μετακινούνται από παραλία σε παραλία ή από δρόμο σε δρόμο, λόγω της απαγόρευση κυκλοφορίας και των προληπτικών μέτρων που είναι σε ισχύ.

Από την ημέρα της εφαρμογής των μέτρων οι συγκεκριμένοι τουρίστες με τα τροχόσπιτά τους μετακινούνται μεταξύ της Καραθώνας και του λιμανιού του Ναυπλίου, απ΄ όπου τους διώχνει το Λιμεναρχείο, ενώ όταν αναζητούν άλλα σημεία μακριά από τη θάλασσα να μείνουν, έρχονται αντιμέτωποι με την αστυνομία.

Όπως δηλώνει στο anagnostis.org ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης κος Νίκας και έδωσε εντολή να ληφθούν άμεσα μέτρα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Να σημειωθεί ότι ενώ έχει προβλεφθεί η λειτουργία ενός ξενοδοχείου στο Ναύπλιο και σε άλλες πρωτεύουσες νομών, δεν έχει υπάρξει ανάλογη πρόβλεψη για κάμπινγκ, με αποτέλεσμα οι τουρίστες να μην έχουν τρόπο και μέρος να διαμείνουν, αφού δεν μπορούν να επιστρέψουν στη χώρα τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Περιφέρεια ήδη έχει σε επαφή με το σύλλογο Κάμπιγκ της περιοχής και προτίθεται να βρει τρόπο να ανοίξει κάποιο από τα κάμπινγκ της περιοχής και στην ανάγκη να ενοικιαστεί, για να μείνουν όσο χρειαστεί οι εγκλωβισμένοι τουρίστες.