Γράφει ο Παναγιώτης Τζουνάκος

- Η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Λακωνίας (ΕΘΟΛ) προκειμένου να συμβάλλει στην ψυχαγωγία των εσώκλειστων προσφέρει δυο παραστάσεις της online μέσω διαδικτύου. Πληροφορίες στο κανάλι της ΕΘΟΛ στο Youtube.
Ευχαριστούμε

- Προ ημερών ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου είχε αποστείλει επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων, στην οποία ανέφερε ότι «δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται η βόλτα κατοικίδιων ζώων η για λόγους σωματικής αθλήσεως, αλλά όχι η μετάβαση χριστιανών για λόγους πνευματικούς, ώστε να προσευχηθούν στον Ιερό Ναό».

- Η παρακάτω πληροφορία αναρτήθηκε από Wilson Wilson στις 11/3/20 και αναφέρεται στην πανδημία της λεγόμενης Ισπανικής γρίπης του 1918, που σκότωσε μέχρι 100 εκατομμύρια ανθρώπους (άγνωστος αριθμός).
«Στη βαθιά θρησκευόμενη ισπανική πόλη της Θαμόρα ο τοπικός επίσκοπος αψήφησε τις υγειονομικές αρχές οργανώνοντας νυχτερινή προσευχή για εννέα συνεχόμενες ημέρες προς τιμήν του Αγίου Ρόκο, προστάτη κατά της πανώλης και του λοιμού. Οι πιστοί που συνέρρευσαν στην εκκλησία έμπαιναν στη σειρά για να φιλήσουν τα λείψανα του Αγίου μια περίοδο που είχε κορυφωθεί το ξέσπασμα του ιού. Η Θαμόρα κατέγραψε στη συνέχεια το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από οποιαδήποτε πόλη στην Ισπανία και ένα από τα υψηλότερα στην Ευρώπη».

- Η Αθήνα και ο Πειραιάς δοκιμάστηκαν σκληρά από τη χολέρα του 1854. Χιλιάδες οι νεκροί, φόβος, τρόμος, πανικός, αλλά και αισχροκέρδεια.
Ο δημοσιογράφος Σταύρος Μαλαγκονιάρης γράφει σχετικά:
«Ο Μητροπολίτης Αθηνών Νεόφυτος εμπόδισε τη λειτουργία μέσα στις εκκλησίες για να μη γίνεται συγκέντρωση πιστών σε κλειστό χώρο και, στη συνέχεια, το κρίσιμο διάστημα του Νοεμβρίου του 1854 σταμάτησε και τις υπαίθριες λιτανείες. […] Υπουργοί ακόμη και ο δήμαρχος της πόλης έφυγαν για την επαρχία. Στη θέση του παρέμεινε ο Όθωνας που μάλιστα διέθεσε μέρος της περιουσίας του για τις έκτακτες ανάγκες».

- Ο Πάπας Γρηγόριος ο 9ος πίστευε ότι οι γάτες ήταν ο σατανάς. Οι Ευρωπαίοι άρχισαν να τις βασανίζουν και να τις εξοντώνουν μαζικά, καθώς κανείς δεν τολμούσε να αμφισβητήσει το Αλάθητο του κορυφαίου ιεράρχη. Μετά όμως από τις νεκρές γάτες, αυξήθηκαν τα ποντίκια, έφεραν τη βουβωνική πανώλη, η οποία εξαφάνισε 100 εκατομμύρια ανθρώπους.
Από τη Μηχανή του Χρόνου.

- Τώρα που λακκούβες δεν υπάρχουν, αφού τα αυτοκίνητα δεν κυκλοφορούν, τώρα που οι κάδοι δε γεμίζουν, λόγω της μικρής κατανάλωσης, τώρα που τα πεντάστερα είναι κλειστά για επιφανείς επισκέπτες πήραμε την κάμερα και πήγαμε στα έρημα χωριά του Δήμου.
Βλέπεις, η φωτογένεια είναι μεγάλο πλεονέκτημα.

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr