ΣΠΑΡΤΗ. To Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, λόγω της εξελισσόμενης πανδημίας, τροποποιεί τον σχεδιασμό του Νοσοκομείου της Σπάρτης. Επισπεύδει κάθε διαδικασία, μελέτη και χρηματοδότηση προκειμένου άμεσα να δημιουργηθεί η πρώτη πτέρυγα του νέου συγκροτήματος η οποία πλέον θα είναι 20 θάλαμοι μειωμένης πίεσης και 20 κρεβάτια ΜΕΘ για την νοσηλεία κρίσιμων περιστατικών.
Ωστόσο όπως διαφαίνεται από τις πρώτες πληροφορίες για να επιτευχθεί το έργο μέσα στον επόμενο μήνα, καλούνται όλοι οι Λάκωνες τεχνικοί επιστήμονες, εργολάβοι, εργάτες καθώς και κάθε αρχή και φορέας να συντονιστούν και να εργαστούν σε αυτό τον σκοπό. Την απόφασή τους θα πρέπει να δηλώσουν απευθείας στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην ειδική φόρμα που έχει αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος. Εκεί υπάρχουν και οι λεπτομέρειες για το πώς θα γίνει η επιλογή.
Η εργασία τους θα είναι εθελοντική.
Να σημειωθεί ότι η νέα τροπή δεν αλλάζει τον τελικό σχεδιασμό για ένα ολοκληρωμένο Γενικό Νοσοκομείο το 2025 που θα έχει χρηματοδοτηθεί εκ ολοκλήρου από το Ιδρυμα.
Η συγκεκριμένη πτέρυγα που θα προηγηθεί θα έχει ένα κόστος που θα ξεπεράσει τα 3 εκατ.€ και σε κάθε θάλαμο θα αναγράφει ονόματα των εθελοντών που συνεισέφεραν εθελοντικά στην άμεση κατασκευή του.
Ας μην λησμονούμε ότι στην επιγραφή θεμελίωσης θα γράφει:
«Έναρξη έργου:1η Απριλίου 2020.»

Χρόνια Πολλά. Αχρείαστα να είναι αλλά με το καλό το Νοσοκομείο του 2025 από το Ιδρυμα του ευεργέτη της Λακωνίας Σταύρου Νιάρχου. 1η Απριλίου 2020.