ΣΠΑΡΤΗ. Την ώρα που η ανθρώπινη αντοχή δοκιμάζεται και η κοινωνική αξιοπρέπεια απειλείται, ένας Σπαρτιάτης, κόβει με αποφασιστικότητα τα δεσμά της κοινωνίας με την ανασφάλεια. Ο Κυριάκος Κακούρος, επικεφαλής του ομώνυμου Ομίλου Εμπορίας Αυτοκινήτων, παρέχει σε 6 Δήμους της νότιας Πελοποννήσου και στην Εκκλησία, εντελώς δωρεάν, αυτοκίνητα των εταιρειών που αντιπροσωπεύει.

Στόχος του είναι, την ώρα που η κοινωνία δοκιμάζεται, φοβισμένη και απομονωμένη από την θανάσιμη πανδημία, να δώσει δύναμη και πνοή στους μαχητές εθελοντές και λειτουργούς των φορέων της κοινωνίας. Έτσι με 10 αυτοκίνητα Τoyota, Nissan και Κia εξοπλίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, την Πολιτική Προστασία και την Εκκλησία δίνοντας τη δυνατότητα για άμεση και άνετη προσέγγιση, από τους λειτουργούς των προγραμμάτων, των συμπολιτών που έχουν ανάγκη. Τα αυτοκίνητα παραχωρούνται στους Δήμους Καλαμάτας, Σπάρτης, Φιλιατρών, Ευρώτα, Μάνης, Κυθήρων και σε Ιδρυμα της Ιερής Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Σε πόλεις και χωριά, σε ξεχασμένες ή απομονωμένες περιοχές, περισσότεροι ηλικιωμένοι ή μοναχικοί άνθρωποι, θα ακούσουν την πόρτα τους να κτυπά από τους εθελοντές και λειτουργούς που δίνουν την μάχη ώστε οι άνθρωποι αυτοί να ζουν με υγεία, με αξιοπρέπεια και με στοργή.

Όπως αναφέρουν συνεργάτες του Κυριάκου Κακούρου δεν θα μπορούσε ο Όμιλος Κ. Κακούρος, που επί χρόνια ανθίζει και αναπτύχθηκε στην συγκεκριμένη κοινωνία και αγορά της Πελοποννήσου, να μην ανταποδώσει σήμερα, σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για όλους, την αγάπη, την εμπιστοσύνη αλλά και την δύναμη που έχει εισπράξει.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Κακούρος έχοντας διαπιστώσει τόσο τις ανάγκες όσο και τις δυνατότητες των ανθρώπων που γράφουν την ανθρώπινη ιστορία της εποχής μέσα από τον εθελοντισμό και τα προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτικής προστασλίας, χωρίς δεύτερη σκέψη, με την ευχέρεια που του δίνει η ανάπτυξη των εταιρειών του, παρέχει έναν στόλο αυτοκινήτων στο κοινό καλό. Όπως μάλιστα ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά «Με τη βοήθεια του Θεού και τη δύναμη του ανθρώπου που αγωνίζεται θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δοκιμασία…»

Μέσα σε αυτές τις ημέρες ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες παράδοσης των αυτοκινήτων. Ήδη έχουν παραλάβει τα οχήματά τους οι φορείς. Για την Ιερή Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης και το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Κατ’ Οίκον Φροντίδας Ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ / Βοήθεια στο Σπίτι, ο υπεύθυνος πατέρας Γεώργιος Σκοπαράτζος. Για τους Δήμους Καλαμάτας, Σπάρτης και Ευρώτα οι Δήμαρχοι κ.κ. Βασιλόπουλος, Δούκας και Βέρδος, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Νομικών Προσώπων και εκπρόσωποι των άλλων δήμων.