ΜΟΛΑΟΙ. Συνεκλήθη και πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Μαΐου, στο Δημαρχείο Μονεμβασίας (Μολάους) σύσκεψη με αντικείμενο το Συντονισμό και την Εφαρμογή μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας σε επίπεδο Δήμου στα πλαίσια της αντιμετώπισης κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Σουρλάς Ιωάννης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κόκκορης Παναγιώτης, ο εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μολάων, ο Λιμενάρχης Νεάπολης, ο Δασάρχης Μολάων, ο εκπρόσωπος του ΚΕΕΜ Σπάρτης, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών Δήμου και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη δρομολόγηση έργων και δράσεων αντιπυρικής προστασίας από πλευράς δήμου αλλά και στην οργάνωση, το συντονισμό και στην ετοιμότητα των αρμοδίων εμπλεκομένων υπηρεσιών και ανθρώπινου δυναμικού για την αντιμετώπιση κινδύνων που προέρχονται από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

«Ο Δήμος Μονεμβασίας με αίσθημα ευθύνης για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών, θα παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις και σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς θα προβαίνει σε οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια κρίνεται απαραίτητη» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.