ΣΠΑΡΤΗ. Οι Επιτροπές των Κατοίκων Λάκκας και Νέου Κόσμου – Ψυχικού Σπάρτης με αφορμή της ρευστή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Λαϊκή Αγορά της Σπάρτης υπενθυμίζουν την ανάγκη αλλά και την προοπτική τέλεσης της Λαϊκής και στις συνοικίες τους.
«Οι τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί – πωλητές της Λαϊκής Αγοράς Σπάρτης λόγω των μέτρων που λήφθηκαν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και των προστίμων που επιβάλλονται , φέρνουν ξανά στην επικαιρότητα (με τρόπο - δυστυχώς - δραματικό) το χρόνιο αίτημα των κατοίκων των συνοικιών Λάκκας και Νέου Κόσμου-Ψυχικού Σπάρτης για τη δημιουργία λαϊκής αγοράς στις συνοικίες τους.
Η αναγκαιότητα μετακίνησης της Λαϊκής Αγοράς Σπάρτης προς τις συνοικίες δεν έχει να κάνει μόνο με τις έκτακτες περιστάσεις που δημιούργησε η πανδημία , αλλά και με τις πραγματικές ανάγκες και τα συμφέροντα των πολιτών και των ίδιων των παραγωγών – πωλητών της λαϊκής αγοράς Σπάρτης.
Ελπίζουμε πως, έστω και τώρα, τόσο η Δημοτική Αρχή Σπάρτης, όσο και το Σωματείο των παραγωγών – πωλητών λαϊκών αγορών Λακωνίας, θα δουν το θέμα της δημιουργίας λαϊκής αγοράς στις συνοικίες μας στις σωστές του διαστάσεις και θα ικανοποιήσουν το καθολικό αίτημα των πολιτών».