ΣΚΑΛΑ. Το ΜέΡΑ25 Λακωνίας στηρίζει την Ανεξάρτητη Επιτροπή Αγώνα των Κατοίκων του Δήμου Ευρώτα εναντίον της υλοποίησης του "έργου" των ΧΥΤΥ στην περιοχή τους, και την συμβολική συγκέντρωση που διοργανώνουν στη Γέφυρα του Ευρώτα στη Σκάλα, την ερχόμενη Κυριακή 21/6 στις 8 μμ.
Δε σχετική παρέμβασή του ΜέΡΑ25 Λακωνία αναφέρεται ότι εν όψει της εκδίκασης της υπόθεσης της προσφυγής εναντίον του "έργου" από το Συμβούλιο της Επικρατείας στις 24 Ιουνίου, ας δείξουμε όλοι μας ότι υπερασπιζόμαστε δυναμικά την περιοχή μας, τη Λακωνία.
(Σήμερα 21/6/20 ώρα 20:00 πραγματοποιείται κινητοποίηση των πολιτών στη γέφυρα του Ευρώτα στη Σκάλα)
Το ΜέΡΑ25 υπενθυμίζει ότι «το "έργο" αυτό, που θα ήταν 500 μ μόλις από τον ποταμό Ευρώτα, 3 χλμ από την κατοικημένη περιοχή της Σκάλας, δίπλα σε 50.000 στρέμματα αγροτεμαχίων, στις πηγές νερού άρδευσης και ύδρευσης της περιοχής, κατά 62% μέσα στην προστατευομενη περιοχή Natura, έχει ήδη κριθεί ακατάλληλο και από την πλέον πρόσφατη γεωλογική μελέτη, από τον πιο έγκυρο ειδικό γεωλόγο - ερευνητή.
Το υπέδαφος δε επί του οποίου επρόκειτο να γίνει το "εργο" είναι πλήρως διαπερατό, οπότε και η όποια μόνωση, σε ελάχιστη διάσχιση που θα συμβεί από πολύ χαμηλή σεισμική δραστηριότητα, λόγω της διαπερατότητας του υπεδάφους, θα οδηγούσε τα λύματα των 80.000 τόνων απορριμμάτων κατευθείαν στον Ευρώτα.
Ας μην επιτρέψουμε κάτι τέτοιο να συμβεί ενάντια σε κάθε επιστημονική και κοινωνικά υπεύθυνη λογική».