ΣΠΑΡΤΗ. "Εκκλησιαστικό Ίδρυμα κατ' οίκον Φροντίδας Ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ". Iδρύθηκε το 1995 από την Ιερή Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης. Οι ανάγκες της κοινωνίας και το χρέος της Τοπικής Εκκλησίας να είναι πάντα παρούσα στις μικρές και μεγάλες ανάγκες των ανθρώπων ήταν η γενεσιουργός αιτία. Γρήγορα το Ίδρυμα κλήθηκε να ανταποκριθεί στους σκοπούς για τους οποίους Ιδρύθηκε διαχειριζόμενο κρίσιμες καταστάσεις εμπερίστατων συνανθρώπων στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Σπάρτης. Φροντίδα, Αγάπη, Σκέπη Θεού, μόχθος Εκκλησίας και εθελοντισμός είναι κάποια από τα συστατικά του.

Με την εισβολή της πανδημίας και τα πλήγματα στην κοινωνία από τον covid-19 το Ίδρυμα κλήθηκε και πάλι, υπό ειδικές συνθήκες, να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες. Υπό την καθημερινή εποπτεία του Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου, κληρικοί και λαϊκοί απέδωσαν τα μέγιστα, με ασφάλεια για κάθε πλευρά, και με συνέπεια που "αιμοδοτούσε" καθημερινά εκατοντάδες συμπολιτών με ελπίδα και αισιοδοξία.

Σήμερα, σε μια περίοδο απολογισμού και ανασυγκρότησης, το πρόσημο στην αποστολή είναι θετικό. Δεν είναι εύκολο, αν λάβει κανείς υπόψιν του ότι παρόμοιες δομές του κράτουςκαι των δήμων αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Το notospress.gr κατέγραψε την κατάσταση που επικρατεί για να διαπιστώσει τελικά ότι πρόκειται για ένα απο τα Ιδρύματα της Ιερής Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης με αποστολή αιχμής, που ανταποκρίνεται σε καθημερινές ανάγκες τουλάχιστον 65 τακτικών και δεκάδων περιστασιακών πολιτών που ζητούν βοήθεια. Ένας ετήσιος προϋπολογισμός που ξεπερνά τις 200.000 ευρώ, με τη συμβολή φορέων, χορηγών και ανωνύμων πολιτών.

Για όλα αυτά, για πρόσωπα και πράγματα, μιλά στην κάμερα του notospress.gr ο ένας εκ των δύο κληρικών συντονιστών των Προγραμμάτων του Ιδρύματος, ο πατέρας Γεώργιος Σκοπαράντζος, μεταφέροντας εικόνες, ανακοινώνοντας στοιχεία και δίνοντας αριθμούς που είτε σε συγκλονίζουν είτε σε κινητοποιούν να συνδράμεις ή τουλάχιστον να αναλογιστείς...