ΝΕΑΠΟΛΗ. Με όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, σύμφωνα με τις οδηγίες λειτουργίας επιχειρήσεων, όπως έχουν ανακοινωθεί από τις Ελληνικές αρχές στα πλαίσια της αντιμετώπισης του COVID-19, επαναλειτουργεί το Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης στη Νεάπολη Λακωνίας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης Παιδείας και περιβάλλοντος Δήμου Μονεμβασίας.

Πρόκειται για έναν άρτιο και σύγχρονο εκθεσιακό χώρο που αποτίει φόρο τιμής σε όσους διαμόρφωσαν τη μοίρα αυτού του τόπου παλεύοντας με τα κύματα.

Τα κείμενα, οι εικόνες και τα εκθεσιακά αντικείμενα που βρίσκονται μέσα στο Μουσείο Ναυτικής Τέχνης και Παράδοσης, διηγούνται στους επισκέπτες ναυτικές ιστορίες, ιστορίες της θάλασσας με πολλούς πρωταγωνιστές.

Οι επισκέπτες μπορούν από την 1 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, να επισκεφτούν τον σύγχρονο εκθεσιακό χώρο μεταξύ των ωρών 10:00 πμ και 6:00 μμ.

Θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις ανά μία ώρα, ενώ η πρώτη ξενάγηση της ημέρας θα ξεκινά στις 10:30΄ και η τελευταία στις 17:30΄

Ο χρόνος της ξενάγησης υπολογίζεται στα 40 λεπτά και το αντίτιμο του εισιτηρίου ανέρχεται στα 2 ευρώ.

Η χρήσης μάσκας και γαντιών είναι υποχρεωτική κατά τη διάρκεια της ξενάγησης.

Οι επισκέπτες θα πρέπει να τηρούν αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρου, να διατηρούν τα χέρια τους καθαρά και να κάνουν χρήση αντισηπτικού υγρού.

Για ομαδικές επισκέψεις και περισσότερες πληροφορίες η επικοινωνία γίνεται με τα τηλέφωνα 2734360115, 2734023040 ή με επίσκεψη στην ιστοσελίδα του μουσείου.