ΣΠΑΡΤΗ. Στην Επιτροπή Αξιολόγησης παρέπεμψε ο Υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης, το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει με την παραίτηση του Διοικητή και του Δ.Σ του Νοσοκομείου Λακωνίας, το οποίο παραμένει ακέφαλο από την αρχή του έτους, χωρίς καν να ορίσει χρονοδιάγραμμα για την τοποθέτηση νέου Διοικητή και μελών του Δ.Σ.

Αυτό προκύπτει από την απάντησή του στη σχετική Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή, επικαιροποιώντας την ίδια Ερώτηση που είχα καταθέσει στις 17 Μαρτίου (!) και παρέμενε αναπάντητη μέχρι σήμερα.

Ο Δ/ντης της Ιατρικής Υπηρεσίας Ν. Καλογεράκος, ο οποίος ανέλαβε χρέη προσωρινού Διοικητή από τις 2 Ιανουαρίου 2020, μετά την παραίτηση του προηγούμενου Διοικητή, μέχρι και την παραίτησή του στις 16 Ιουνίου, καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου αξίζουν συγχαρητηρίων για την «πλάτη» που έβαλαν μέσα σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση υγειονομικού συναγερμού, γεγονός που επισήμανα και ενώπιον του Υφυπουργού.

Όπως μας ενημερώνει το πολιτικό γραφείο του βουλευτή του Σύριζα στη Λακωνία Σταύρου Αραχωβίτη υπάρχει βέβαια και ακόμη κάτι αξιοσημείωτο από τη σημερινή συζήτηση. Ο κ. Κοντοζαμάνης δεν είχε τίποτα να πει, ούτε για την αιφνιδιαστική μετακίνηση του Επιμελητή Ακτινολογίας από το Νοσοκομείο Λακωνίας στο Νοσοκομείο Αιγίου, με απόφαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ. Μια μετακίνηση που θα οδηγήσει σε κενά στο πρόγραμμα εφημεριών του Ακτινολογικού, πράγμα που καθιστά άκρως επισφαλείς τις εφημερίες του νοσοκομείου ενόψει καλοκαιρινής περιόδου.

Για να δείτε το βίντεο από τη συζήτηση της Ερώτησης, πατήστε εδώ: