Οι διοργανωτές ζητούν παραχώρηση του Δημοτικού Σταδίου Σπάρτης

ΣΠΑΡΤΗ. Τον Νοέμβριο του 2020 θα πρέπει να πραγματοποιηθεί στη Σπάρτη ο αγώνας Spartan Race. Ωστόσο οι συνθήκες που διαμορφώνονται λόγω πανδημίας, κάνουν κάθε τέτοια διοργάνωση ιδιαίτερα επικίνδυνη αν δεν τηρηθούν αυστηρά μέτρα και πλαίσια τέλεσής τους. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για το Σπάρταθλον αλλά και κάθε διοργάνωση με μεγάλο αριθμό αθλητών αλλά και θεατών όπως η Σπαρτακιάδα.

Οι διοργανωτές του Spartan Race, σύμφωνα με πληροφορίες του notospress.gr, παρακολουθώντας όλο αυτό το τελευταίο διάστημα τις παγκόσμιες και εγχώριες εξελίξεις σχετικά με την πανδημία Covid 19 και λαμβάνοντας υπ’όψιν το Υγειονομικό Πρωτόκολλο για αγώνες δρόμου εξωτερικών χώρων, που αναρτήθηκε πρόσφατα στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, δηλώνουν ότι είναι σε θέση πλέον, να ενημερώσουν και επίσημα ότι θα προχωρήσουν με την Διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Spartan Trifecta, του οποίου βεβαίως το επιχειρησιακό σχέδιο έχει πλέον προσαρμοστεί σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα του Παγκόσμιου , αλλά και Εθνικού Οργανισμού Υγείας και σύμφωνα με τις παγκόσμιες Προδιαγραφές του Spartan Race και βεβαίως της Ελληνικής κυβέρνησης.

Η διοργάνωση του 2020 δίνει μεγάλη βαρύτητα στην Αίτηση της Διοργάνωσης για τον Νοέμβριο 2020, προσαρμοσμένη σύμφωνα με τις προδιαγραφές για την αποφυγή διασποράς του Covid -19 η οποία αφορά σε ένα επιπρόσθετο επιχειρησιακό πλάνο (Event Adjustment SOP) το οποίο συμπεριλαμβάνει αναλυτικά την μελέτη εκτίμησης κινδύνων για την αποφυγή διασποράς του Covid -19. Ακόμα προβλέπει τις γενικές προδιαγραφές (Staff specific Requirements) που θα ισχύσουν για όλο το προσωπικό, εθελοντές και εξωτερικούς φορείς του Spartan. Περιλαμβάνει επίσης το Υγειονομικό Πρωτόκολλο του ΣΕΓΑΣ που εγκρίθηκε από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και το οποίο ακολουθούν κατά γράμμα στον σχεδιασμό οι διοργανωτές, την κάρτα Αθλητή και το Ιατρικό Πιστοποιητικό που απαιτείται να φέρουν μαζί τους όλοι οι διαγωνιζόμενοι, κ.α.

Οι διοργανωτές έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τον Δήμαρχο Σπάρτης κ Πέτρο Δούκα προκειμένου και ο Δήμος να συνδράμει στην επιτυχή και ασφαλή διοργάνωση παραχωρώντας το Δημοτικό Στάδιο της Σπάρτης.

Μεταξύ άλλων οι διοργανωτές αναφέρουν: «Ο Αγώνας Παίδων, δεν θα πραγματοποιηθεί εάν δεν διασφαλίσουμε την συμπαράσταση και συμμετοχή από τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, ώστε να διασφαλίσουμε κατά 100% την ασφάλεια και υγεία των ανηλίκων αθλητών μας.
Η αποκλειστική χρήση του Δημοτικού Σταδίου και οι εγκαταστάσεις του, θα συνδράμουν σημαντικά στον έλεγχο των πελατών μας και την διασφάλιση της ασφάλειάς τους

Στην φετινή διοργάνωση, θα πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία και τον περιορισμό της διασποράς του Covid -19 , όσον αφορά το προσωπικό , τους εθελοντές και τους αθλητές που θα επισκεφτούν τηνς Σπάρτη, εφόσον θα πρέπει να ακολουθήσουν όλους τους αυστηρούς κανόνες υγιεινής, ΑΛΛΑ δεν μπορούμε να δεχτούμε θεατές και ούτε θα αναλάβουμε ευθύνη για την καθοδήγηση αυτών, καθώς δυστυχώς είναι αδύνατον να περιοριστούν με ασφάλεια κι εδ΄ω θα θέλαμε την συμπαράστασή σας».

Τέλος οι διοργανωτές του Spartan Race δηλώνουν 100% πεπεισμένοι ότι θα τηρηθούν όλα τα επιβαλλόμενα μέτρα αποφυγής διασποράς του Covid -19, και θα προσφέρουν για μία ακόμα φορά μία αξέχαστη εμπειρία για τους καλεσμένους οι οποίοι κυριολεκτικά αδημονούν να επισκεφτούν την Σπάρτη τον Νοέμβριο. Ζητούν δε το συντομότερο να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να προχωρήσουν στην υλοποίηση.

Όλα τα παραπάνω θα επανεκτιμηθούν από κοινού, μετά το τέλος του Αυγούστου, σε περίπτωση που σημειωθούν ριζικές αλλαγές , οπότε και θα αποφασιστούν οι τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες.