22.9 C
Paphos
Wednesday, April 3, 2024

Ανεβήκαμε στα 1200μ και πήγαμε στον “Γκρεμό της Πελλής” (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Το όνομά του είναι από μόνο του αλόκοτο. Πελλή στα κυπριακά σημαίνει τρελή και σίγουρα όλοι θα διερωτούνται πως η περιοχή πήρε το όνομά της.

Ο προορισμός μαγευτικός και η τρύπα στην πέτρα που βρίσκεται στο σημείο σου δίνει την δυνατότητα να “ζωγραφίσεις” με την φωτογραφική σου μηχανή.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η τοποθεσία βρίσκεται στη διαδρομή ανάμεσα στον Σταυρό της Ψώκας και τον Κάμπο από την Πάφο προς το Μοναστήρι του Κύκκου.

Στην πορεία μας προς το σημείο είδαμε να απλώνεται ως πέπλο στα πόδια μας το καταπράσινο δάσος της Πάφου.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PafosPress (@pafospress) on

Δρόμος γεμάτος χαράδρες, φθινοπωρινές εικόνες που δεν θα σε εγκαταλείψουν ποτέ και ένας προορισμός που θα σε ανταμοίψει με το αποτέλεσμα του.

Διαβάστε ακόμη: Βρήκαμε σπάνιο είδος μανιταριού, γνωστό και ως κουνουπιδομανίταρο στο Δάσος του Σταυρού της Ψώκας.

Ο «Κρεμμός της Πελλής»  βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 1160 μέτρων και στο σημείο δεσπόζει ένας πελώριος βράχος που κρέμμεται στην κυριολεξία δίπλα από τον δρόμο που διαγράφεται σαν S (Σίγμα) αν το δεις απο ψηλά.

Από που βγήκε αυτή η “τρελή” ονομασία;

Σύμφωνα με την παράδοση μια κοπέλα που πρόσεχε τα κατσίκια της στη συγκεκριμένη περιοχή κάθισε στο βράχο για να ξεκουραστεί και να ασχοληθεί με το αδράχτι της. Για κακή της τύχη όμως έπεσε από τα χέρια της η σβούρα προς τον γκρεμό και στην προσπάθειά της να την αρπάξει έπεσε η ίδια στο γκρεμό και βρήκε μοιραίο θάνατο.

Η κίνηση της αυτή θεωρήθηκε από τους κατοίκους της περιοχής ως κάτι ιδιαίτερα παράτολμο που άγγιζε τα όρια της τρέλας και για το λόγο αυτό το συγκεκριμένο σημείο, το οποίο και σήμερα θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνο, ονομάστηκε «ο κρεμμός της πελλής».

Φωτογραφίες: Μάριος Ιγνατίου©2018

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 𝕸𝖆𝖗𝖎𝖔𝖘 𝕴𝖌𝖓𝖆𝖙𝖎𝖔𝖚® (@mariosignatiou) on

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ