16.9 C
Paphos
Tuesday, April 16, 2024

Νέο κύμα πολύ θερμών αέριων μαζών την ερχόμενη εβδομάδα με 40άρια+

Από τη Δευτέρα, έντονη σφήνα έξαρσης θα ανηφορίσει από τη Βόρειο Αφρική (Λιβύη/Αίγυπτο) προς την Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, με αποτέλεσμα τις αντικυκλωνικές συνθήκες και την έλευση ασυνήθιστα θερμών αέριων μαζών για την εποχή.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήμερα Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ, ενώ στα προσήνεμα παράλια και κορυφές βουνών θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, για να ανέλθει γύρω στους 34 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 25 έως 28 στα παράλια και 15 στη Χιονίστρα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, 16 έως 18 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-7 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, για να ανέλθει γύρω στους 37 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 27 έως 31 στα παράλια και 20 στη Χιονίστρα.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως ηλιόλουστος και θερμός για την εποχή αλλά θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε θαλάσσιους, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 5-9 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, για να ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 29 έως 33 στα παράλια και 24 στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος και πολύ θερμός για την εποχή, με κατά διαστήματα αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα κυμαίνεται πολύ πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ