22.9 C
Paphos
Tuesday, April 23, 2024

Η Πάφος ολοένα και πιο κοντά στην Σαγκάη (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Σειρά συγκεκριμένων δράσεων για τη ανάπτυξη μιας στενής συνεργασίας μεταξύ Πάφου και Σαγκάης συζήτησαν  σήμερα ο Δήμαρχος της πόλης Φαίδωνας Φαίδωνος και ο Εκτελεστικός Αντιδήμαρχος της κινεζικής μαγαλούπολης  Chen Yin.

Σε συνάντηση που είχαν το πρωί στο πλαίσιο  επίσημης επίσκεψης 5μελούς αντιπροσωπείας του Δήμου της Σαγκάης στην Πάφο, οι κ. Φαίδωνος και Yin συζήτησαν  μεταξύ άλλων την προοπτική ανάληψης κοινών δράσεων στον τομέα της ψηφιακής και έξυπνης πόλης, αφού τόσο η Πάφος όσο και η Σαγκάη έχουν θέσει στις άμεσες προτεραιότητές τους τον συγκεκριμένο στόχο και εργάζονται ήδη προς την κατεύθυνση αυτή.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν την προοπτική δημιουργίας στην Πάφο ενός εκθεσιακού χώρου περιφερειακού χαρακτήρα για κινέζικες εταιρείες και οργανισμούς,  ζητήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη της  καινοτομίας και της εκπαίδευσης μέσω αμοιβαίας συνεργασίας και στήριξης, καθώς  και τη διεύρυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο πόλεων.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος σημείωσε ότι Πάφος και Σαγκάη περνούν πλέον από τη θεωρία στην πράξη προς αμοιβαίο όφελος και επεσήμανε ότι στόχος για τον Δήμο Πάφου είναι η ανάδειξη της στρατηγικής θέσης της πόλης αλλά και της Κύπρου ευρύτερα, ώστε να προβάλουμε τα πλεονεκτήματά μας και να τα αξιοποιήσουμε ανάλογα.

Στη συνάντηση παρακάθησαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Πάφου Χρίστος Μακαρίου, ο  Πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων και Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Παναγιώτης Βορκάς, Λίνος Τσοκκάς και Μαρίνος Στυλιανού, στελέχη της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κύπρο και αρμόδιοι λειτουργοί του Δήμου Πάφου. Μετά τη συνάντηση, η αντιπροσωπεία της Σαγκάης ξεναγήθηκε από τον Δήμαρχο Πάφου στις εγκαταστάσεις του Pafos Innovation Institute και στο ανακαινισμένο παραδοσιακό κέντρο της πόλης.

Η επίσκεψη της κινέζικης αντιπροσωπείας στην Πάφο έγινε σε ανταπόδοση της  επίσκεψης που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος στην Σαγκάη τον Νοέμβριο του  2017.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ