19.9 C
Paphos
Thursday, April 18, 2024

Στην Πύλη Βηθλεέμ η « Άπτερος Σκυτάλη» του μουσικοσυνθέτη και ερμηνευτή Α. Αρτέμη 

Στην Πύλη Βηθλεέμ στο Ηράκλειο της Κρήτης θα ταξιδέψει η νέα μουσική παράσταση τουσυνθέτη και ερμηνευτή Ανδρέα Α. Αρτέμη υπό τον τίτλο «Άπτερος Σκυτάλη»  Ελένη, Ερωφίλη, Αρετούσα, Αροδαφνούσα.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, πρόκειται για τη νέα μουσική πρόταση του συνθέτη κι ερμηνευτή Ανδρέα Α. Αρτέμη, που στόχο έχει να παρουσιάσει τέσσερις γυναικείες μορφές της αρχαίας, μεσαιωνικής και σύγχρονης εποχής, όπου σύμφωνα με τον αρχαίο Ευριπίδη, τον Γεώργιο Χορτάτση, τον Βιτσέντζο Κορνάρο αλλά και από ανώνυμους ποιητές, καταδεικνύουν τον παραλογισμό ανθρώπων και Θεών.

Η παράσταση, προστίθεται στην ανακοίνωση,  είναι σπονδυλωτή-πολυμορφική «ωδή» στον έρωτα ή σε ό,τι απέμεινε από αυτόν, συνδυάζοντας με τη δύναμη της μουσικής: ποίηση, κίνηση, τραγούδι ,αφήγηση, ισορροπώντας μεταξύ θεωρίας και βιωμένου μελοποιημένου  λόγου, υψηλής ποιητικής αισθητικής.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Επιπρόσθετα, όπως αναφέρεται, η  παράσταση περιλαμβάνει κι απόσπασμα από το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου «Ερωτόκριτος», που φέτος ορίστηκε «έτος Ερωτόκριτου 2019».

Τον συνθέτη πλαισιώνουν :Jacqueline Anna Crickitt,Ελένη Ευσταθίου, Νόρα Οικονόμου, Κική Μανώλη ,Ανδρέας Βρυώνης και Τέτα Βασιλάκη

Η μουσική παράσταση θα δοθεί στις  Σάββατο 3 Αυγούστου 2019  στην Πύλη Βηθλεέμ, στο Ηράκλειο Κρήτης στις  9.30 μ.μ

Είσοδος ελεύθερη.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ