ΘΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ΤΟ ΚΟΥΦΑΡΙ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ!!!

Εξασφαλίζεται χρηματοδότηση ύψους 2,6 εκ. € από το πρόγραμμα “Φιλόδημος” του ΥΠΕΣ

Το πράσινο φως για τη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Φιλόδημος” του έργου μετατροπής του κλειστού κολυμβητηρίου Τυρνάβου σε κέντρο άθλησης, κολύμβησης και φυσικοθεραπείας άναψε με απόφασή του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ικανοποιώντας σχετικό αίτημα του Δήμου Τυρνάβου.

Η έγκριση που έφτασε ήδη στο γραφείο του δημάρχου και στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, σηματοδοτεί ουσιαστικά και την ένταξή του στο πρόγραμμα Φιλόδημος για χρηματοδότηση όλων των απαραίτητων αλλαγών που προβλέπονται στη μελέτη που έχει ήδη καταθέσει ο δήμος Τυρνάβου και εντάσσεται στην πρόσκληση που αφορά την ανέγερση και επανάχρηση δημοτικών κτιρίων.

Η πρόταση που κατέθεσε ο δήμος είναι προϋπολογισμού 2.102.742,46 € (πλέον 504.638,19 € ΦΠΑ) και σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δήμαρχος Π. Σαρχώσης, αποτελεί μία ουσιαστική δικαίωση της δημοτικής αρχής η οποία όλο το προηγούμενο διάστημα προσπάθησε να βρει ουσιαστική λύση για τη βιώσιμη αξιοποίηση του κτιρίου που ρήμαζε.

“Σήμερα δίνεται μια ευκαιρία μέσω αυτού του χρηματοδοτικού εργαλείου να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε το έργο και να το παραδώσουμε στους πολίτες του Δήμου όπου θα απολαμβάνουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου”, σημείωσε ο κ. Σαρχώσης.

ΤΟ ΕΡΓΟ

Σύμφωνα με τη μελέτη στο σημερινό κτίριο θα γίνουν σημαντικές μετατροπές ώστε να αξιοποιηθούν πέρα από την πισίνα και οι υπόλοιποι χώροι με τη δημιουργία αίθουσα γυμναστικής, σάουνας και φυσιοθεραπείας, αλλά και για να μπορεί να λειτουργεί και τους καλοκαιρινούς μήνες το κτίριο ως ανοικτό κολυμβητήριο.

Σημαντικό κομμάτι της μελέτης αφορά και την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου μέσω της οποίας αναμένεται να μειωθεί δραστικά το ενεργειακό κόστος.

Σκοπός του προτεινόμενου έργου είναι η μετατροπή του Κλειστού Κολυμβητηρίου Τυρνάβου, μέσω κατάλληλων πρόσθετων παρεμβάσεων και προσαρμογών, σε Κέντρο Κολύμβησης, Άθλησης και Φυσικοθεραπείας. Αναλυτικότερα οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν τροποποίηση του εσωτερικού χώρου, επεμβάσεις στις όψεις, ενεργειακή αναβάθμιση και ανασχεδιασμό του περιβάλλοντα χώρου του υφιστάμενου ακινήτου.

Προτείνεται να λειτουργήσουν οι παρακάτω χώροι: Δεξαμενές κολύμβησης, Αίθουσα Γυμναστηρίου, Αίθουσα Φυσικοθεραπείας, Αίθουσα Εργοθεραπείας, δύο Ιατρεία, τρία Εξεταστήρια για την κάλυψη των αναγκών φυσικοθεραπείας και εργοθεραπείας, γραφείο διατροφολόγου, βοηθητικοί χώροι και Αναψυκτήριο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ