ΑΠΟΧΗ ΣΤΟ ΓΕΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

Σε αποχή από τα μαθήματά τους προχώρησαν την Τρίτη οι μαθητές του ΓΕΛ Τυρνάβου θέλοντας όπως αναφέρουν στο κείμενο των αιτημάτων τους να εκφράσουν τη διαφωνία τους για τις αλλαγές – μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στο Λύκειο από το υπουργείο Παιδείας.

Στο κείμενο των αιτημάτων τους αφού ξεκαθαρίζουν ότι δεν εναντιώνονται στους καθηγητές του σχολείου τους οι μαθητές σημειώνουν τα εξής:

Τα αιτήματα αφορούν κυρίως τις τελευταίες μεταρρυθμίσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα:

α) Κατά του νέου νομοσχεδίου

β) Σοβαρό πρόβλημα στη διδακτέα ύλη στον όγκο της και στο περιεχόμενό της στην πλειοψηφία των μαθημάτων. Η ύλη δεν συμβαδίζει με την ηλικιακή και παιδαγωγική δυνατότητα εμπέδωσής της από τους μαθητές.

γ) Αδυναμία έγκαιρης και ορθής οργάνωσης της εμπέδωσης του εκπαιδευτικού συστήματος λόγω της προσθήκης νέας ύλης η οποία έχει χρόνια να διδαχθεί.

δ) Υπάρχει η ανάγκη για ειδικότερη επιμόρφωση των καθηγητών ώστε να ανταποκρίνονται κατάλληλα στις συνθήκες του νέου συστήματος

Τέλος όσες αποφάσεις ληφθούν από μέρους του υπουργείου Παιδείας και όποιες αλλαγές υποστεί το νέο σύστημα αφορούν εμάς καθώς απαιτούνται χρόνια για να εφαρμοστούν οι αλλαγές αυτές. Θεωρούμε δικαίωμά μας τη διαμαρτυρία. Ο στόχος μας δεν είναι να χάσουμε μάθημα. Αντιθέτως θέλουμε να ασκήσουμε πίεση στους αρμόδιους ώστε να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους μαθητές και να πάψουν να μας αντιμετωπίζουν ως πειραματόζωα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ