ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΕ.Λ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡ.Π.Α

Την Τρίτη, 14 Μαΐου 2019, μαθητές του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας του ΕΠΑΛ Τυρνάβου εκπαίδευσαν στην ΚΑΡ.Π.Α (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση) τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς  του ΓΕ.Λ Τυρνάβου.

Η εκπαίδευση των μαθητών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση-ΚΑΡΠΑ είναι μία καινοτόμος ελπιδοφόρα δράση για να σωθούν χιλιάδες ζωές σε όλο τον κόσμο, μετά από καρδιακή ανακοπή, οδηγώντας σε αξιοσημείωτη βελτίωση της δημόσιας υγείας, ενώ ταυτόχρονα ενισχύονται οι προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες των παιδιών, συνεισφέροντας στους ευρύτερους μαθησιακούς στόχους της σύγχρονης εκπαίδευσης, για την προετοιμασία υπεύθυνων ενεργών πολιτών.

Οι μαθητές με την εκπαίδευση στην ΚΑΡ.Π.Α κατά τη διάρκεια των σχολικών χρόνων, αποκτούν γνώσεις και δεξιότητες για να δράσουν αποτελεσματικά σε περίπτωση καρδιακής ανακοπής, αλλά και την κουλτούρα ανταπόκρισης, σώζοντας ζωές. Κάθε παιδί που εκπαιδεύεται στην ΚΑΡ.Π.Α είναι ένας εν δυνάμει διασώστης και ταυτόχρονα πολλαπλασιαστής αυτής της ζωτικής γνώσης στην κοινότητα. Παράλληλα τα παιδιά μαθαίνουν να βοηθούν του άλλους, καλλιεργείται  το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης και ενισχύεται η αυτοπεποίθηση, η αυτοεκτίμηση και η αυτοαποτελεσματικότητα των παιδιών (Ελένη Πολύζου)[1].

Η διευθύντρια και ο σύλλογος των διδασκόντων του ΓΕ.Λ Τυρνάβου συγχαίρει τον εκπαιδευτικό του ΕΠΑΛ Τυρνάβου, Σακατζή Δημήτριο, που είχε την ευθύνη της παρουσίασης-εκπαίδευσης  και την ομάδα των μαθητριών που την πραγματοποίησε.

Η ομάδα αποτελούνταν από τις μαθήτριες : Κοντογιάννη Ειρήνη, Αναστασία Λάνταβου  ,Χαρισούλη Τίνα και  Μπούσια Βάσω στην παρουσίαση και επίδειξη. Και Δήμα Κατερίνα ,Μπρισίλντα Νόκα και  Εσια Σαρα  στην τεχνική βοήθεια.

[1] Ελένη Πολύζου, Ιατρός Αναισθησιολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ ΓΝ Τρικάλων- Απαραίτητη η εκπαίδευση των μαθητών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ