4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ ΜΕ ΤΟ MANDELAS TOURS

Εκδρομή στο όμορφο νησί των Σποράδων τη Σκόπελο, διοργανώνει για το τετραήμερο του Αγίου Πνεύματος (15-18 Ιουνίου) το τουριστικό γραφείο MANDELAS TOURS από τον Τύρναβο. Το πρόγραμμα της εκδρομής έχει ως εξής:

1η ημέρα: Τύρναβος-Βόλο – Σκόπελος 15/6

Αναχώρηση νωρίς το πρωί παίρνουμε το καράβι από Βόλο για να επιβιβαστούμε στο πλοίο για να μας μεταφέρει στη Σκόπελο. Άφιξη στο ξενοδοχείο διαμονής μας στο κέντρο της πόλης και ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο σε μπουφέ και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Περιήγηση Χώρας Σκοπέλου 16/6

Μετά το πρωινό μας θα γνωρίσουμε την Χώρα της Σκοπέλου. Τα μέρη που μπορεί να επισκεφτεί κανείς στην πρωτεύουσα του νησιού είναι αμέτρητα και εμείς θα ξεκινήσουμε σήμερα από τον παραδοσιακό οικισμό της Χώρας του νησιού με τις πολυάριθμες εκκλησίες του και τα υπέροχα εκκλησιαστικά μνημεία. Θα επισκεφτούμε το λαογραφικό μουσείο, το σπίτι του λογοτέχνη Παύλου Νιρβάνα, το μοναστήρι του Αγίου Ρηγίνου, την εκκλησιά της Παναγιάς του Πύργου για να καταλήξουμε στο Ενετικό Κάστρο των Γκύζη. Επίσης θα επισκεφτούμε κάποιο από τα εργαστήρια των παραδοσιακών καλλιτεχνών του νησιού, που δουλεύουν αιώνες τον πηλό, το ξύλο, το γυαλί και το μέταλλο. Η περιήγησή μας θα ολοκληρωθεί με ψώνια που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε στα όμορφα μαγαζιά παραδοσιακής λαϊκής τέχνης με χειροποίητα κεραμικά, κοσμήματα, ρούχα αλλά και διακοσμητικά αντικείμενα. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μας ελεύθερο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Γύρος νησιού 17/6

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το γύρο του νησιού. Πρώτα, σε απόσταση 18 χιλιομέτρων από τη Χώρα, θα επισκεφτούμε μια από τις ομορφότερες και πιο δημοφιλείς παραλίες της Σκοπέλου, τον Πάνορμο, όπου θα έχουμε και χρόνο για μπάνιο. Ο Πάνορμος είναι ένας μεγάλος, απάνεμος κόλπος με βοτσαλωτή ακτή και κρυστάλλινα νερά και πολλά εστιατόρια. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τον δεύτερο μεγαλύτερο οικισμό του νησιού, τη Γλώσσα. Βρίσκεται βορειοδυτικά του νησιού και είναι χτισμένη στο λόφο πάνω από το λιμάνι του Λουτρακίου με υπέροχη θέα. Απέχει 32 χλμ. από την πόλη της Σκοπέλου και έχει 1195 κατοίκους. Στη συνέχεια θα έχουμε χρόνο για φαγητό στο επίνειο της Γλώσσας, το Λουτράκι που είναι και το κύριο λιμάνι του νησιού. Τέλος, θα επισκεφτούμε το χωριό Νέο Κλήμα χτισμένο κάτω ακριβώς από το δάσος του Βαθιά στο βουνό Δέλφη και δίπλα στη θάλασσα. Εδώ, σε αυτήν πευκόφυτη, μαγευτική περιοχή με την πανέμορφη αμμουδιά του Χόβολου και τις υπέροχες αποχρώσεις των νερών της, θα απολαύσουμε τον μεσημεριανό μας καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο σε μπουφέ και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Σκόπελος -Βόλο –Τύρναβο 18/6

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος στην Χώρα για τα τελευταία μας ψώνια. Το μεσημέρι επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Βόλο. Νωρίς το βράδυ άφιξη στην πόλη μας

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ